Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
Page 1 of 2 1 2
#691432 - 03/09/03 09:00 PM i can't see why...  

**DONOTDELETE**
Unregistered
Anonymous
Unregistered


anyone would play this rather than download some ww1 types for cfs2...

i bought this game last week after seeing the rave on here and the following, downloaded and applied all the greatest patches n stuff...and , still...crap..

am i missing something here?

i then went and d/l some ww1 planes for cfs2 and i tell ya, they are worlds apart...

my copy of rb3d is shelved until someone explains that i have been really dumb and ive done something completely wrong...

please help me if you can...

Inline advert (2nd and 3rd post)

#691433 - 03/09/03 09:31 PM Re: i can't see why...  
Joined: Jan 2003
Posts: 940
Redwolf2 Offline
Member
Redwolf2  Offline
Member

Joined: Jan 2003
Posts: 940
Maple Ridge, B.C., Canada
Best dynamic campaign around - truly excellent. Great flight models, tonnes of atmosphere, pretty decent graphics (while not IL-2 standards, they're not too shabby either!). One of the best, if not, the best community of helpful and dedicated fans.

...Are you sure you have the upgrades/patches working right?

#691434 - 03/09/03 10:53 PM Re: i can't see why...  
Joined: Sep 2002
Posts: 1,143
Birdbrain Offline
Member
Birdbrain  Offline
Member

Joined: Sep 2002
Posts: 1,143
Tallahassee, Florida
>>...crap..<<

Could you be more specific? \:\)


As ever,
Birdbrain
#691435 - 03/10/03 06:47 AM Re: i can't see why...  
Joined: Oct 2001
Posts: 1,428
Skiddmark Offline
Member
Skiddmark  Offline
Member

Joined: Oct 2001
Posts: 1,428
Glenville WV USA
She sure is pretty,but can she cook? ;\)
If graphics is your thing,stick with CFS2. You might want to try Open Plane WWI(a spinoff of FS SDOE)
However,nothing comes close to the accuracy of the modded FM's for RB. It's like really flying one of the old birds. Yank n' bankers beware!
As mentioned,the campaign engine is excellent.
Options are excellent.
The historical information available in the game is extensive.
The key mapping and viewing system is good.
Its expandability is unlimited.
In Glide,or with a Glide emulator it's almost photorealistic - you must be running in Direct Draw which does have graphic limitations.
Whether you like it or not is a matter of personal preference.
I originally also felt that it sucked but gave it another chance and I'm glad I did - all these others are a different flight sim modded to WWI,RB is a dedicated WWI flight sim. In CFS2/WWI for example,where was Jasta 10 on Feb 18,1917,what planes were being used and what was the pilot roster?
RB is not for everyone of course,but it would be a shame to shelve for the wrong reasons.


Computer = PHENOMX3
MOBO: ASUS M4A78 Plus
OS = Microsoft Windows XP SP3 Home Edition (5.1,build 2600)
Processor = AMD 8750 triple core 2.4GHz
RAM = 3328 MB
DX 9.0c
Nvidia GeForce GS 250, 512MB
Realtek HD audio
Disk Drives:
Floppy's: D: HL-DT-ST DVDRRW GSA-H21L, E: ASUS CD-S480/A5
HD's: C:ST3250310AS 250Gb
F: Maxtor 6L250S0 250Gb
H: SM_USB20 flash drive 4Gb
Monitor: Proscan 32" LCD TV in VGA mode.
#691436 - 03/10/03 08:42 AM Re: i can't see why...  
Joined: Dec 2000
Posts: 826
jimjim Offline
Member
jimjim  Offline
Member

Joined: Dec 2000
Posts: 826
Vancouver/BC/Canada
Yup, he probably isn't using Glide.

#691437 - 03/10/03 11:28 AM Re: i can't see why...  
Joined: Mar 2003
Posts: 8,130
Polovski Offline
Polovski  Offline

Hotshot

Joined: Mar 2003
Posts: 8,130
Did you get the openglide dll so you can actually run it in Glide 3D?

Did you go to graphics options and change the plane models to use "custom" textures?

If not you really are missing something \:D


Regards,

Polovski,
OBD Software, developers of immersive flight sims;
Wings Over Flanders Fields and Wings Over The Reich
http://www.overflandersfields.com
http://www.wingsoverthereich.com
#691438 - 03/10/03 06:03 PM Re: i can't see why...  
Joined: Dec 2000
Posts: 2,774
Cas141 Offline
Senior Member
Cas141  Offline
Senior Member

Joined: Dec 2000
Posts: 2,774
Northern hemisphere
What-the S!
CFS2 is gathering dust. I have been almost exclusively IL-2 until recently when i read all the hype and gave RB3d a go.
I can't leave it alone now and I haven't played IL-2 for a week ( heresy:))
Load RB3d:
Download the Glidos patch and put them in the RB3d directory where the RB3d exe is. Then go into the "OpenGlid" ini file and amend the "TextureMemorySize=4" from 16 to 4, as here:
Load Promised Land superpatch - the one you can download:
Load Hell Angels patch, version 5 .
Then in the game preferences click Glide box and also Custom textures and
Off you go!!
You will like it I'm sure.


Mankind's problem is not failing to know the difference between right and wrong; - It is failing to know the difference between different and wrong
#691439 - 03/10/03 07:17 PM Re: i can't see why...  

**DONOTDELETE**
Unregistered
Anonymous
Unregistered


Quote:
Originally posted by what_the?!:
...am i missing something here?...

...please help me if you can...
Yes...you are missing something...

Yes...some of the graphics look like crap, especially the cockpits which have always been ugly due to the limited resolution of the bitmaps. There have been cockpit enhancements made, but they have to be changed manually. I understand that the upcoming "Full Canvas Jacket" will have new cockpit artwork for the planes. You can always use "transparent cockpit" (Alt+T) if the jaggies are just too crappy for you to look at. I find that I am so focussed on what I am doing during a dogfight, that I really don't notice the interior cockpit artwork and it's jaggy wires.

Red Baron is the only sim that makes me involuntarily grin like Jack Nicolson in The Shining while I am flying. It's just so damn special...it's all about the flying and the fear and the exaltation and the blowing up and the smoking and the fire and the wounding and the maiming and the victory and the defeats...you can't even come close to this level of immersion in CFS2...ever.

If you can't access Transparent Cockpit, then you aren't running the sim in Glide and of course Red Baron looks crappy. You need either a Voodoo card or to use the Glidos Wrapper to run in Glide. In Direct Draw mode, although there are new DD terrains that look pretty good, Red Baron looks much better in "Windowed mode".

The Glide graphics look better with the Glidos Wrapper because you can use anti-aliasing and other types of filtering tweaks. Unless you are using Voodoo 4 or 5 anti-aliasing, you can't sweeten the jaggies with a Voodoo3 or Voodoo2 except by running in 1024 X 768 and even then it still looks better with the Glidos Wrapper. I run a couple of Voodoo2 cards linked together and I sacrifice a bit of visual quality (not much) so that I can keep my framerates in the upper 40's to lower 60's with full effects and prop animations. With Glidos, I average around 18 to 35 FPS without prop animations and I would need to use the smaller fire and smoke files rather the huge ones that were made for Voodoo Cards.

The simplest way to get a feel for how much fun you can have with Red Baron is to use "Fly Now", set your enemy planes to "elite or ace skill level", be fortunate to get on the tail of a Gotha without getting killed, while having a random enemy plane spawn every minute. Use limited ammo, one of the special AI-flyable authentic Flight Models (the stock ones don't cut it) and see how it goes.

There are endless possiblities even in Fly Now due to the dynamic engine of the sim. Nothing is exactly the same twice, even after years and years of generating situations. There is an Existential element to Red Baron gameplay that becomes more and more apparent with increased experience within the simulation.

#691440 - 03/10/03 09:44 PM Re: i can't see why...  
Joined: Sep 2002
Posts: 1,143
Birdbrain Offline
Member
Birdbrain  Offline
Member

Joined: Sep 2002
Posts: 1,143
Tallahassee, Florida
>>Red Baron is the only sim that makes me involuntarily grin like Jack Nicolson in The Shining while I am flying. It's just so damn special...it's all about the flying and the fear and the exaltation and the blowing up and the smoking and the fire and the wounding and the maiming and the victory and the defeats...<<

Well spoken, sir! I know exactly what you mean! \:\)

I'm sure those other games on the floor next to my desk are wonderful. They all got the best reviews. But... well... they aren't Red Baron 3D.


As ever,
Birdbrain
#691441 - 03/10/03 11:49 PM Re: i can't see why...  
Joined: Feb 2001
Posts: 954
PatWilson Offline
Member
PatWilson  Offline
Member

Joined: Feb 2001
Posts: 954
usually centered in somebody e...
The problem with opening lines like yours is that the smell rather trollish. Are you really interested or are you just expressing an opinion?

The previous posts all give good suggestions. More help can be had witha bit more info. If you are really interested then can you provide more information:
What patches are you using?
Are you running in Glide?
Which planes are you flying?

Given your initial post it seems that graphics are your biggest disappontment. I fly IL2 FB and IMHO the current state of the art graphics in RB, used in Glide, are not that bad, especially considering that we work with 256x256 bitmaps and usually less than 256 colors. As stated earlier, if you are flying in Direct Draw it will look nothing short of awful.


The lucky man is the man who leaves as little to chance as possible.
#691442 - 03/10/03 11:57 PM Re: i can't see why...  
Joined: Dec 2000
Posts: 610
Steve Day Offline
Member
Steve Day  Offline
Member

Joined: Dec 2000
Posts: 610
Darlaston, West Midlands, Engl...
Hans,

I am running a v2 for glide use ( i have recently ditched a combination of 2 voodoo cards with dissimilar glide drivers in sli because there was a definite degrading of display. probably due to the "dissimilar" bit).

my question is this: i have noticed a slight "shimmering" in the textures of some landscape features, particualrly the towns at mid range and at acute angles (flying low). I am assuming that this is because the v2 can do no texture filtering for glide, do any of the extra settings (mipmap, triple buffering etc) help with this?

are the new texture less or more (or even the same) prone to this would u say?

cheers
Steve

#691443 - 03/11/03 05:37 PM Re: i can't see why...  

**DONOTDELETE**
Unregistered
Anonymous
Unregistered


Quote:
Originally posted by Steve Day:
...my question is this: i have noticed a slight "shimmering" in the textures of some landscape features, particualrly the towns at mid range and at acute angles (flying low). I am assuming that this is because the v2 can do no texture filtering for glide, do any of the extra settings (mipmap, triple buffering etc) help with this?

are the new texture less or more (or even the same) prone to this would u say?...
Steve
Yes, unless you are running a Voodoo4 or 5, anti-aliasing is not available in Glide. The Glidos wrapper allows you to use any OpenGL graphic tweak that you can edit...all the bells and whistles...at a cost of framerates. A little anisotropic filtering and anti-aliasing cleaned up the jaggies and the shimmers very nicely for me.

With the Voodoo2's, I don't really notice the shimmering except at very low altitude and even then, looking through my prop animation, the shimmer is very minimal. At medium to high altitude I have virtually no shimmering at all, it's amazingly smooth. With one v2 it's not as nice looking, the dual V2 setup really does make a huge difference. My V2's are faster and better looking than my V3.

I had trouble with my SLI setup for a while because I had disabled V-sync. SLI absolutely requires that V-sync is enabled so the cards are syncronized together. If you had two mis-matched cards, I can imagine what you were looking at...it's a miracle you even got them to work together at all.

I have noticed a bit more shimmer with the new terrains, but the stock ones for Glide are so weird and alien looking, I really haven't used them for 5 years.

#691444 - 03/12/03 08:22 PM Re: i can't see why...  
Joined: May 2001
Posts: 415
LE Heureux Offline
Red Baron ESC 124
LE Heureux  Offline
Red Baron ESC 124
Member

Joined: May 2001
Posts: 415
NE Colorado USA
YupYup, he probably isn't using Glide.


Au revoir en l'air...S!
Hex
#691445 - 03/13/03 12:21 AM Re: i can't see why...  
Joined: Apr 2001
Posts: 841
Shredward Offline
Member
Shredward  Offline
Member

Joined: Apr 2001
Posts: 841
Lake Louise, AB Canada
"am i missing something here?"
Yes, and it's your loss.....


We will remember them.
#691446 - 03/13/03 04:12 AM Re: i can't see why...  
Joined: Sep 2002
Posts: 1,143
Birdbrain Offline
Member
Birdbrain  Offline
Member

Joined: Sep 2002
Posts: 1,143
Tallahassee, Florida
>>rather trollish<<

Looks like you were right, Pat. I doubt he actually ever successfully added all the mods, as almost anyone will have a question or two along the way.

vK


As ever,
Birdbrain
#691447 - 03/13/03 06:28 PM Re: i can't see why...  
Joined: May 2001
Posts: 415
LE Heureux Offline
Red Baron ESC 124
LE Heureux  Offline
Red Baron ESC 124
Member

Joined: May 2001
Posts: 415
NE Colorado USA
"what the" --

Give it a real try before you decide. Try coming up with a decent player name while you are at it. It takes a while to learn the game (especially on-line) but it's definitely worth it.

I had a great time at PJ's server last night. I escorted Tiger on bombing sorties up north. The first time I intercepted Inco Ming who was defending. I got him as he was trying to kill Tiger in mid bomb run. After he respawned he got me, but Tiger got away. The result of the mission was one dead Hun, one dead escort and two dead targets claimed by Tiger, who even made it home in one piece.

On second sortie, we were intercepted by three Dr1s high over a target airdrome. I managed to distract them long enough for Tiger to slip away safely and go after a dump farther east. Playing cat and mouse for what seemed a very long time, I finally got into a great dogfight with four Huns. A very high D7 arrived eventually and kicked off the real confrontation. Fortunately a friendly blue and white Nieuport flown by one of the Mojos who was up last night arrived just as the pucker factor set in. I had to cut and run with a holed oilpan and never did learn the fate of the Arctic Angel pilot or how Tiger fared out East. I do know that I thoroughly enjoyed the entire evening, which is right up there with my fondest RB memories.

That swirling dogfight at 8,000 feet was like something out of the movie Hell's Angels, a reminder of why I never tire of this game.


Au revoir en l'air...S!
Hex
#691448 - 03/14/03 05:30 AM Re: i can't see why...  
Joined: Dec 2000
Posts: 2,140
No105_ Savage Offline
Member
No105_ Savage  Offline
Member

Joined: Dec 2000
Posts: 2,140
Houston, Texas, USA
All of the 3rd party add-ons that add WWI planes to non-WWI sims always lack a decent campaign, IMO.

Also, look at this thread and look at Kessler's screen shots of the upcoming "Full Canvas Jacket" add-on and tell me that it looks like crap.

If you were using the original terrain and plane graphics, or if you were playing in D3D without the Open Glide .dll, then it probably did look like crap.

#691449 - 03/24/03 05:57 AM Re: i can't see why...  

**DONOTDELETE**
Unregistered
Anonymous
Unregistered


ok thanks guys, im using the hells angels patch, and running on my voodoo 5 5500 in glide. im going to go home tonight and try some of the suggestions that have been made here..thankyou so much.

that is why i bought it...cause i read these posts and it sounded great- far from what it appears to me after i install and patch it that's for sure...

#691450 - 03/24/03 06:03 AM Re: i can't see why...  

**DONOTDELETE**
Unregistered
Anonymous
Unregistered


BTW all those rude enough to tell me to go and find a new player name and slurr me with incompetence, go and read my profile and ask yourself if ive been arounjd long enough to at least deserve some level of decency, and also benefit of doubt. ive made hundreds of posts here at SimHQ, and 400 posts prior to changing my name in the board format that occurred late last year...that puts me at near 1000 posts since 2001. so dont patronise me, i was merely asking for a heads up. a big ras[pberry to those who dont have the ettiquette and a great deal of respect for those who actually tried to help.

#691451 - 03/24/03 06:51 AM Re: i can't see why...  

**DONOTDELETE**
Unregistered
Anonymous
Unregistered


Heheh... it is a strange handle you must admit, welcome to RB what_the? just ask away with the questions, always an RB'er willing to help.


heres a sop tripe peace offering fer ya :^D


#691452 - 03/24/03 07:26 AM Re: i can't see why...  

**DONOTDELETE**
Unregistered
Anonymous
Unregistered


lol. the handle actually came about whilst playing hundreds of hours online at novalogic in 1999, early on in the piece, when i couldnt figure out how to eade missiles, and i became a victim of some sneaky infra red targetting gun kills...you know the type, one minute you're flying along scoping the targets, the next its...."what the?!...."

and your toast...

i went and had a look at the add on man...and yes, it is impressive...so now im enthused and tweaking to get this looking right...

to tell you the truth, i bought the game for my son- who is going through a ww1 phase...so that's why i was a bit disappointed- for him, not me really...

apparently i dont need to be disappointed for anyone?...

thanks heaps!

#691453 - 03/25/03 11:56 PM Re: i can't see why...  
Joined: Feb 2001
Posts: 954
PatWilson Offline
Member
PatWilson  Offline
Member

Joined: Feb 2001
Posts: 954
usually centered in somebody e...
There are currently 2 active (HA and WFP) and 2 in progress (FCJ and ROTJ III) patches for RB. As far as skins go, the skins in HA are about at the level of WFP version 2. WFP version 3 is a pretty nice leap forward.

Kesslers upcoming FCJ stuff is yet another quantum leap in graphics quality. A quick look at his screen shots shows what can be done with RB. Way beyond anything the community is going to get out of me and my $50 copy of PSP \:\) .

HA is a great patch for those who want to get into RB again (or for the first time) and for those who don't feel like dealing with CM. It is derived from the stock game and does not do date swapping, so it is easy to use. WFP requires the user to become familiar with the Campaign Manager program, as it changes the aircraft in a given slot over time. It takes a couple of hours to get the hang of it. For your pain and suffering you get about 80 different aircraft plus some abut 15 sub-types, as opposed to the 38 that are in the stock game.

So alot depends on what you find most interesting in a WWI flight sim. Kessler's FCJ will have the best graphics, but it isn't here just yet. HA is here now, has decent graphics, and is easy to use. WFP has the most planes and improved skins, but takes a bit more care and feeding.


The lucky man is the man who leaves as little to chance as possible.
#691454 - 03/26/03 01:54 AM Re: i can't see why...  
Joined: Sep 2002
Posts: 1,143
Birdbrain Offline
Member
Birdbrain  Offline
Member

Joined: Sep 2002
Posts: 1,143
Tallahassee, Florida
S! What_the?!,
I'm truly sorry if anything I said gave offense. When you didn't reply after a few days, I think some of us wondered whether you were serious. I hope you will come to enjoy the game as much as we do! See you in the skies!


As ever,
Birdbrain
#691455 - 03/28/03 02:15 AM Re: i can't see why...  

**DONOTDELETE**
Unregistered
Anonymous
Unregistered


Hi guys...im not really that offended..ive been around long enough...i understand..

my issue is right now that ive got this running ok..alot better than before..on winxp as well... ive got no sound, and i also diont see those terrain textures that i see in the screenies.

ive got the hells angels patch installed only, although im using glidos, and the open glide thingy/...

ill do a search for the sound issue- i recall it is in here somewhere.. to tell you the truth i havent had much time lately to thoroughly thrash out the issues.

thanks for the help though!!

#691456 - 03/28/03 04:11 PM Re: i can't see why...  
Joined: Sep 2002
Posts: 1,162
Wolfar Offline
Member
Wolfar  Offline
Member

Joined: Sep 2002
Posts: 1,162
Buckeye, AZ
what_the?!

Over the past few days I have sorted out my RB2 3d issues.

I was one of the original RB2'ers. I formed JG2 that is still around today with Razman in charge. I also BETA tested for Dynamix RB2 3d then I beta tested mega multi player for them.

I flew RB2 for about 2 years then moved on. I ONLY just recently took a peek back in here and said WOW I have to get back into this.

I have been flying IL2 FB, CFS3, IL2, SDOE, Falcon 4, Strike Fighters project 1. As you can see I have been going from sim to sim looking for the right feel.

After reloading RB2 3d and fixing my sound issues to which I will explain how I did that. In your main RB2 folder / data there is a file called rbprefs Kess told me to start the game set my prefs then alt tab out and make it read only. Well that did not fix it. I edited that file so that it is BLANK nothing in it then saved it and made it read only. This makes you have to reset your graphics setting EACH time you start but its better than having to delete the file on every startup. There is a simalir file in the multiplayer section.

As far as the add on goes at http://www.jamrom.com/hellsangels/downloads.htm

You have to make sure you read and do this as stated there. " * note - if installing any of the above scenery, install the scenery patch first then Hell's Angels!"

Now its a little vauge on where to put that file. It goes in. C:\SIERRA\RedBaron3D\Data\3dpatch

Needless to say I will soon be DUMPING ALL of my other flight sims and going back to RB2 FULL TIME!

The HELLS ANGLES add on just wet my appatite for what Kess is going to give us. The terrain that HELLS ANGELS add on uses is from Kess so I wanted a tast.

I flew a qwick mission last night me in a Alb DII agenst a DH-4..... I was SHOCKED to see my cockpit catch fire..... I then went to outside view and was further shocked to see the greasy black fire trail going on behind me. ACK! My OIL line had been hit and cause a fire! That thing was supposed to be easy prey! HAR HAR!

PS I have already paid for "Full Canvas Jacket". I will be forming sqaudron action shortly after its realise. ;\)

Salute
Wolfar


Salute!
Wolfar

20 Year US Navy Retired

Former Squadron CO and founder:
1997~2003
JG2, JG26, Strike Masters
Simulations: Red Baron mega multiplayer, EAW, SDOE, To many to list.
#691457 - 03/28/03 06:29 PM Re: i can't see why...  
Joined: May 2001
Posts: 415
LE Heureux Offline
Red Baron ESC 124
LE Heureux  Offline
Red Baron ESC 124
Member

Joined: May 2001
Posts: 415
NE Colorado USA
Welcome back Wolfar. S!
Hex


Au revoir en l'air...S!
Hex
Page 1 of 2 1 2

Moderated by  RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
HMS Northumberland
by RedOneAlpha. 02/26/24 09:01 AM
Eagle Cams
by NoFlyBoy. 02/25/24 07:20 PM
For us old farts
by oldgrognard. 02/25/24 02:03 PM
Forty Four Years Ago....
by F4UDash4. 02/23/24 02:40 AM
Live Moon Landing: NOW
by F4UDash4. 02/22/24 10:46 PM
Excalibur
by PanzerMeyer. 02/22/24 07:29 PM
SimHQ Formula 1 Fantasy League
by DBond. 02/21/24 05:48 PM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0