Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
#4564071 - 04/13/21 12:13 PM In-flight map  
Joined: Apr 2018
Posts: 172
jakethescot1 Offline
Member
jakethescot1  Offline
Member

Joined: Apr 2018
Posts: 172
Can anyone tell me where I can find the overlay to the in-flight map? I want to label all of the airfields, i.e. Pronville, Lagnicourt, Bertangels East and West ect. This way, I won't have to use the 'labels' key to identify.
Thanks.

#4564127 - 04/13/21 06:58 PM Re: In-flight map [Re: jakethescot1]  
Joined: Mar 2011
Posts: 601
VonS Offline
WWI Flight Sims on a Mac
VonS  Offline
WWI Flight Sims on a Mac
Member

Joined: Mar 2011
Posts: 601
For minor tweaks, color changes, addition of labels, whatnot, to the in-flight map, see the "ui.xml" file located inside the main OBDWW1 folder of your install. Make a copy of the stock file before tweaking.

Cheers,
Von S smile2


// See WOFF on a Mac post for installation instructions regarding WOFF UE/PE/BH&H2 on Macs (https://tinyurl.com/WOFFonMac) // VonS WOFF/WOTR mods. are tweaks of files that are © OBD Software. // FE2 Tweaked FMs & Realism Pack (https://tinyurl.com/FE2fms) // FE2 Representative Vids. (https://tinyurl.com/fe2onamac) //
#4564129 - 04/13/21 07:18 PM Re: In-flight map [Re: jakethescot1]  
Joined: Jun 2012
Posts: 7,754
Robert_Wiggins Offline
BWOC Survivor!...So Far!!
Robert_Wiggins  Offline
BWOC Survivor!...So Far!!
Hotshot

Joined: Jun 2012
Posts: 7,754
Lindsay, Ontario, Canada
VonS;

I believe Jake is asking how to add labels to the airfields on the in-flight map, which would mean editing the image file.I don't believe this is possible. RAF_Louverts maps are a good choice when displayed on a second monitor

Last edited by Robert_Wiggins; 04/13/21 07:27 PM.

(System_Specs)
Case: Cooler Master Storm Trooper
PSU: Ultra X3,1000-Watt
MB: Asus Maximus VI Extreme
Mem: Corsair Vengeance (2x 8GB), PC3-12800, DDR3-1600MHz, Unbuffered
CPU: Intel i7-4770K, OC to 4.427Ghz
CPU Cooler: Cooler Master Seidon 240M Liquid CPU Cooler
Vid Card: ASUS GTX 980Ti STRIX 6GB
OS and Games on separate: Samsung 840 Series 250GB SSD
Monitor: Primary ASUS PG27AQ 4k; Secondary Samsung SyncMaster BX2450L
Periphs: MS Sidewinder FFB2 Pro, TrackIR 4

#4564135 - 04/13/21 07:48 PM Re: In-flight map [Re: jakethescot1]  
Joined: May 2012
Posts: 1,057
77_Scout Offline
Member
77_Scout  Offline
Member

Joined: May 2012
Posts: 1,057
Vancouver Island, Canada
Originally Posted by jakethescot1
Can anyone tell me where I can find the overlay to the in-flight map? I want to label all of the airfields, i.e. Pronville, Lagnicourt, Bertangels East and West ect. This way, I won't have to use the 'labels' key to identify.
Thanks.


I don't believe it is an overlay. I think the game draws all the little airfield, balloon, and army icons onto the map using coordinates from data files.

#4564163 - 04/13/21 09:21 PM Re: In-flight map [Re: jakethescot1]  
Joined: Apr 2018
Posts: 172
jakethescot1 Offline
Member
jakethescot1  Offline
Member

Joined: Apr 2018
Posts: 172
Thanks for all the info. Yeah, I was wanting to set my feul to 'unlimited' and fly around and label all the fields. Ah, well.

#4564167 - 04/13/21 09:43 PM Re: In-flight map [Re: Robert_Wiggins]  
Joined: Mar 2011
Posts: 601
VonS Offline
WWI Flight Sims on a Mac
VonS  Offline
WWI Flight Sims on a Mac
Member

Joined: Mar 2011
Posts: 601
Originally Posted by Robert_Wiggins
VonS;

I believe Jake is asking how to add labels to the airfields on the in-flight map, which would mean editing the image file.I don't believe this is possible. RAF_Louverts maps are a good choice when displayed on a second monitor


Lou's maps are great indeed - I frequently load them on a tablet next to the computer when flying.

In terms of the in-flight map, I think you're correct RJW - have now rummaged through some more files - adding labels etc. to the in-flight map would require adding info. to the actual image file. There is a "mapdata" xml file, however, available in OBDWW1, that the OP might want to look into - it seems that extra calls can be added in that file to sprites, data files and so on - so it may be worth investigating.

I currently fly in my FrankenWOFF install with Xjouve's black-and-white Michelin map, and a modified UI.xml file - so I don't have any further advice that may help (except to look into the mapdata file too).

(FrankenWOFF is a little side-hobby to load PE files into UE ver. 4.18 - to give SweetFX ability but with the improved files, aircraft, and other things, of the PE addon - it also makes the Fokker D.VI flyable in ver. 4.18, a ver. that never came with the D.VI - but I will not bore you with the details.)

Cheers all,
Von S smile2

Last edited by VonS; 04/16/21 01:04 AM. Reason: Edited post.

// See WOFF on a Mac post for installation instructions regarding WOFF UE/PE/BH&H2 on Macs (https://tinyurl.com/WOFFonMac) // VonS WOFF/WOTR mods. are tweaks of files that are © OBD Software. // FE2 Tweaked FMs & Realism Pack (https://tinyurl.com/FE2fms) // FE2 Representative Vids. (https://tinyurl.com/fe2onamac) //

Moderated by  Polovski 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
Gonna run right out and buy a Japanese Car...
by Nixer. 05/16/21 01:22 AM
Arras, WWI Colorized
by Nixer. 05/16/21 12:50 AM
Gas prices going up
by wormfood. 05/14/21 06:52 PM
Mid-Air Collision in Denver, No Injuries
by Arthonon. 05/14/21 12:59 AM
Hey, Bitcoin, Elon doesn't like you.
by Mr_Blastman. 05/13/21 02:34 AM
I'll be damned !!
by NoFlyBoy. 05/11/21 07:13 PM
RM Jet Suit Boarding
by Red2112. 05/08/21 02:07 PM
Idiot for the day
by rwatson. 05/07/21 10:55 AM
The cost of Epic free games
by Blade_RJ. 05/06/21 08:28 PM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0