Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
#4501242 - 12/22/19 10:24 PM Adding DGEN to BAT  
Joined: Jan 2001
Posts: 2,693
FilthyApe1961 Offline
Senior Member
FilthyApe1961  Offline
Senior Member

Joined: Jan 2001
Posts: 2,693
Concord, Ca U.S.A.
Gang,

As you already know I've upgraded IL2 to BAT 372. I was wondering about getting some campaigns to play and I read the DGEN can help me out with that. The thing is, now that I have BAT added a lot of the folders have changed their names and I have no idea how to install DGEN into the 'mix'.

Inline advert (2nd and 3rd post)

#4501320 - 12/23/19 05:45 PM Re: Adding DGEN to BAT [Re: FilthyApe1961]  
Joined: Jun 2004
Posts: 2,289
rollnloop. Offline
Member
rollnloop.  Offline
Member

Joined: Jun 2004
Posts: 2,289
France
Did you visit the BAT misions subforum at SAS ?

There's a fantastic revisit of DGEN adpated to BAT done by vampirepilot there.

https://www.sas1946.com/main/index.php/topic,61913.0.html

#4502562 - 01/03/20 05:01 PM Re: Adding DGEN to BAT [Re: FilthyApe1961]  
Joined: Feb 2011
Posts: 263
gwalch Offline
Member
gwalch  Offline
Member

Joined: Feb 2011
Posts: 263
Can I ask question here about same DGEN please?
After years of not playing have now BAT 3.7.2 and latest DGEN. Big problem now is that I can no longer play "stock" campaigns. When trying generate they simply vibrate and lock pc.
Much thanks for any help or please move to proper topic.

#4502576 - 01/03/20 08:31 PM Re: Adding DGEN to BAT [Re: FilthyApe1961]  
Joined: Jun 2004
Posts: 2,289
rollnloop. Offline
Member
rollnloop.  Offline
Member

Joined: Jun 2004
Posts: 2,289
France
use only dgen provided by vampire pilot at SAS.

Everything explained there.

#4502682 - 01/05/20 03:44 AM Re: Adding DGEN to BAT [Re: rollnloop.]  
Joined: Jan 2001
Posts: 2,693
FilthyApe1961 Offline
Senior Member
FilthyApe1961  Offline
Senior Member

Joined: Jan 2001
Posts: 2,693
Concord, Ca U.S.A.
Originally Posted by rollnloop.
use only dgen provided by vampire pilot at SAS.

Everything explained there.


I'm still taking my time getting this set up.

Last edited by FilthyApe1961; 01/05/20 03:46 AM.
#4502716 - 01/05/20 12:04 PM Re: Adding DGEN to BAT [Re: FilthyApe1961]  
Joined: Feb 2011
Posts: 263
gwalch Offline
Member
gwalch  Offline
Member

Joined: Feb 2011
Posts: 263
Thank you very much rollnloop. Will do that.
Just popped back to say it works like dream. A must have!


Last edited by gwalch; 01/08/20 07:37 PM.
#4503541 - 01/13/20 12:30 AM Re: Adding DGEN to BAT [Re: gwalch]  
Joined: Jan 2001
Posts: 2,693
FilthyApe1961 Offline
Senior Member
FilthyApe1961  Offline
Senior Member

Joined: Jan 2001
Posts: 2,693
Concord, Ca U.S.A.
Originally Posted by gwalch
Thank you very much rollnloop. Will do that.
Just popped back to say it works like dream. A must have!



Well I have to say vampire has proven to be SINGULARLY UNHELPFUL. All I get from his is a lecture on how poor my reading comprehension is rather than help walking thru the installation process. Perhaps you can assist me 'in laymans terms'. I've downloaded the DGEN for BAT but I am having problems installing it and getting access to the new campaigns.

#4503607 - 01/13/20 01:32 PM Re: Adding DGEN to BAT [Re: FilthyApe1961]  
Joined: Feb 2011
Posts: 263
gwalch Offline
Member
gwalch  Offline
Member

Joined: Feb 2011
Posts: 263
I don't think I can be of much help as I rely so much on others and trial and error!
Anyway I did exactly as Vampire said in his post concerning his version of DGEN for BAT on the SAS website.
First of all I made the silly error of trying to extract files to my main BAT directory [I have the downloaded parts on my C drive and my game is on the D drive]. Nothing worked!
I then decided to copy all three components of the download manually into my main BAT directory. I opened the skins file and put the three skin contents singly into the CR 42 folder.
Then, having downloaded the patch I put that in the BAT directory and let it replace the current one.

Don't forget to delete the original DGEN and DGEN.exe folders before you start. As Vampire says, it is a replace rather than "override." Can't remember exact words!
I'm sure someone else will be able to explain things better than I can.
Best of luck, Gwalch.

#4503613 - 01/13/20 02:02 PM Re: Adding DGEN to BAT [Re: gwalch]  
Joined: Jan 2001
Posts: 2,693
FilthyApe1961 Offline
Senior Member
FilthyApe1961  Offline
Senior Member

Joined: Jan 2001
Posts: 2,693
Concord, Ca U.S.A.
Originally Posted by gwalch
I don't think I can be of much help as I rely so much on others and trial and error!
Anyway I did exactly as Vampire said in his post concerning his version of DGEN for BAT on the SAS website.
First of all I made the silly error of trying to extract files to my main BAT directory [I have the downloaded parts on my C drive and my game is on the D drive]. Nothing worked!
I then decided to copy all three components of the download manually into my main BAT directory. I opened the skins file and put the three skin contents singly into the CR 42 folder.
Then, having downloaded the patch I put that in the BAT directory and let it replace the current one.

Don't forget to delete the original DGEN and DGEN.exe folders before you start. As Vampire says, it is a replace rather than "override." Can't remember exact words!
I'm sure someone else will be able to explain things better than I can.
Best of luck, Gwalch.


OK before we go one (and I too, excised the 'original' DGEN folder before I did this!) a couple of question from this novice to you: do the campaigns just 'show up' in the pilot career menu or is there somewhere else I need to go to seek them out;?
Then when they say the main BAT directory, I am conflicted if we mean the main IL2 directory or is there a sub directory for BAT?

Last edited by FilthyApe1961; 01/13/20 02:03 PM.
#4503634 - 01/13/20 04:39 PM Re: Adding DGEN to BAT [Re: FilthyApe1961]  
Joined: Feb 2011
Posts: 263
gwalch Offline
Member
gwalch  Offline
Member

Joined: Feb 2011
Posts: 263
If everything has been done correctly they will show up in the career menu. Lots German campaigns for a start.
As for the "directory" it is the game directory. Simplest way I found is to click on your game symbol on your desktop \ screen. Click properties then open file location so that you are "in" amongst all your game files. then drag and drop the DGEN components over to it. You will then see "copy to IL2 - WHATEVER YOU HAVE NAMED YOUR GAME. Just drop it there and it will find its own place. Do this with DGEN and DGEN. EXE and then skins and after, the DGEN update.
You say you deleted the original DGEN folder, don't forget to delete the DGEN exe too.
I'm sorry if unable to explain better but I really am not good at these things and still hope someone else will be along later to offer more and better help.

#4503703 - 01/14/20 01:44 AM Re: Adding DGEN to BAT [Re: gwalch]  
Joined: Jan 2001
Posts: 2,693
FilthyApe1961 Offline
Senior Member
FilthyApe1961  Offline
Senior Member

Joined: Jan 2001
Posts: 2,693
Concord, Ca U.S.A.
Originally Posted by gwalch
If everything has been done correctly they will show up in the career menu. Lots German campaigns for a start.
As for the "directory" it is the game directory. Simplest way I found is to click on your game symbol on your desktop \ screen. Click properties then open file location so that you are "in" amongst all your game files. then drag and drop the DGEN components over to it. You will then see "copy to IL2 - WHATEVER YOU HAVE NAMED YOUR GAME. Just drop it there and it will find its own place. Do this with DGEN and DGEN. EXE and then skins and after, the DGEN update.
You say you deleted the original DGEN folder, don't forget to delete the DGEN exe too.
I'm sorry if unable to explain better but I really am not good at these things and still hope someone else will be along later to offer more and better help.


You took the time to talk me thru the process in simple steps--and you know what? It worked! I've got DGEN campaigns!

You have my gratitude!--unlike that other person over at SAS. If it weren't likely more BAT stuff might be coming down the line, I'd dump my membership permanently.

THANKS again!

#4503718 - 01/14/20 10:19 AM Re: Adding DGEN to BAT [Re: FilthyApe1961]  
Joined: Feb 2011
Posts: 263
gwalch Offline
Member
gwalch  Offline
Member

Joined: Feb 2011
Posts: 263
So very, very glad to hear this.

All the best and enjoy

Gwalch.

Must add that real thanks must go to the people\team at SAS.

Last edited by gwalch; 01/14/20 01:40 PM.
#4503743 - 01/14/20 02:12 PM Re: Adding DGEN to BAT [Re: gwalch]  
Joined: Jan 2001
Posts: 2,693
FilthyApe1961 Offline
Senior Member
FilthyApe1961  Offline
Senior Member

Joined: Jan 2001
Posts: 2,693
Concord, Ca U.S.A.
Originally Posted by gwalch
So very, very glad to hear this.

All the best and enjoy

Gwalch.

Must add that real thanks must go to the people\team at SAS.


You're welcome; maybe SAS should be thanked but the message had to be filtered & delivered politely thru a regular person before I could understand it


Moderated by  RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
America's latest culinary delight
by MarkG. 02/27/20 06:28 PM
Odd coincidences
by PanzerMeyer. 02/27/20 05:08 AM
Barfly PC game anyone?
by Wigean. 02/26/20 05:55 PM
Ratnik shovel mini review
by Crane Hunter. 02/26/20 06:27 AM
Smithsonian Open Access?
by Rick_Rawlings. 02/26/20 05:21 AM
When the live song beats the studio version...
by Zamzow. 02/26/20 03:55 AM
Mussolini speaks in Engish!
by PanzerMeyer. 02/25/20 05:08 PM
Brut force melody hacking
by Red2112. 02/25/20 11:41 AM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0