Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
Page 4 of 4 1 2 3 4
#4478226 - 06/15/19 12:53 PM Re: Anyone still working on EECH-Allmods? [Re: Viper1970]  
Joined: Dec 2010
Posts: 1,430
messyhead Offline
messyhead  Offline

Member

Joined: Dec 2010
Posts: 1,430
I did a bit more comparing. I think the texturing and model surfaces in the model I have are better than the one in the game just now. For example, the dial faces don't have a texture of the needle on them. I've attached some screen comparing them.

So I could use this cockpit model as a basi for improving the KA-50. it also has more details in some of the dials and switches than on the current model.

Attached Files cockpit4.JPGcockpit5.JPGcurrent_cockpit1.JPGcurrent_cockpit2.JPG
#4478252 - 06/15/19 04:28 PM Re: Anyone still working on EECH-Allmods? [Re: Viper1970]  
Joined: Apr 2018
Posts: 273
Javelin Offline
Member
Javelin  Offline
Member

Joined: Apr 2018
Posts: 273
Idaho Falls, Idaho USA
That Black Shark cockpit looks a LOT nicer, let's use that one instead.

For the Hokum engine gauges, there are a couple of ways to do it. The easy way is to add another MFD that blends into the existing dash right where the engine gauges go. The Hokum is only using one, so we have three more in the code that are open to use. I'll work on that.

Are there any documentation notes on how to add a new helicopter anywhere? or is that something I need to figure out the old fashioned way. I need to start my own set of notes so I can keep track of how to change things. It's too easy to forget a minor step here and there.

#4478257 - 06/15/19 04:55 PM Re: Anyone still working on EECH-Allmods? [Re: Javelin]  
Joined: Dec 2010
Posts: 1,430
messyhead Offline
messyhead  Offline

Member

Joined: Dec 2010
Posts: 1,430
Originally Posted by Javelin
That Black Shark cockpit looks a LOT nicer, let's use that one instead.

For the Hokum engine gauges, there are a couple of ways to do it. The easy way is to add another MFD that blends into the existing dash right where the engine gauges go. The Hokum is only using one, so we have three more in the code that are open to use. I'll work on that.

Are there any documentation notes on how to add a new helicopter anywhere? or is that something I need to figure out the old fashioned way. I need to start my own set of notes so I can keep track of how to change things. It's too easy to forget a minor step here and there.


I think I thought about adding an MFD just for the guages, but it was proving tricky. I'll need to dig out what I did, as I seem to remember getting quite far with it. I'm sure I added a new MFD object, but then couldn't get it to display. I think I'd pm'd thealx about it too.

I don't think there's much in the way of documentation for adding a new helo. We should probably start adding some documentation Readme's to the github project.

From memory, there are classes for helicopter.c, and also the objects database. So I think you need to basically copy/paste the code for one of the other models in the avionics, cockpits, and dynamics directories. Change the name of it and all the references, and add the 3D models to the database. The .imf files also contain the directories to include, I think when compiling. For example cockpits.imf.

I used the search function in eclipse a lot, to find references.


Are you wanting to add a new Havoc model, or just upgrade the existing one? I kind of lost track of the conversation in this thread... maybe it could continue on this thread...

http://SimHQ.com/forum/ubbthreads.php/topics/4386239/6

#4478260 - 06/15/19 05:27 PM Re: Anyone still working on EECH-Allmods? [Re: Viper1970]  
Joined: Dec 2010
Posts: 1,430
messyhead Offline
messyhead  Offline

Member

Joined: Dec 2010
Posts: 1,430
This branch had the last work I did on it. I can't remember if what I tried worked or not. The last commit was by thealx

https://github.com/enemy-engaged-developers/eech_source_code/tree/develop_1_16_1_havoc_engine_bars

#4478261 - 06/15/19 05:47 PM Re: Anyone still working on EECH-Allmods? [Re: messyhead]  
Joined: Dec 2010
Posts: 1,430
messyhead Offline
messyhead  Offline

Member

Joined: Dec 2010
Posts: 1,430
Originally Posted by messyhead
I did a bit more comparing. I think the texturing and model surfaces in the model I have are better than the one in the game just now. For example, the dial faces don't have a texture of the needle on them. I've attached some screen comparing them.

So I could use this cockpit model as a basi for improving the KA-50. it also has more details in some of the dials and switches than on the current model.


I just realised this is Vipers model that I have from this thread

http://SimHQ.com/forum/ubbthreads.php/topics/4385306/1

#4478262 - 06/15/19 06:11 PM Re: Anyone still working on EECH-Allmods? [Re: Viper1970]  
Joined: Apr 2018
Posts: 273
Javelin Offline
Member
Javelin  Offline
Member

Joined: Apr 2018
Posts: 273
Idaho Falls, Idaho USA
Thanks Messyhead. I'll start on the Mi-28 engine gauges, then go from there.

#4478263 - 06/15/19 06:53 PM Re: Anyone still working on EECH-Allmods? [Re: Javelin]  
Joined: Mar 2010
Posts: 609
BANITA Offline
Member
BANITA  Offline
Member

Joined: Mar 2010
Posts: 609
Originally Posted by Javelin
Thanks Messyhead. I'll start on the Mi-28 engine gauges, then go from there.

wohoo! if you need tester juz write,im ready.

#4478266 - 06/15/19 07:48 PM Re: Anyone still working on EECH-Allmods? [Re: Viper1970]  
Joined: Dec 2010
Posts: 759
Viper1970 Offline
Member
Viper1970  Offline
Member

Joined: Dec 2010
Posts: 759
Bavaria, near Munich
Hello,

yes that was the KA-50 cockpit model I made and I searched everywhere on my HD's. But now its here and we can use it biggrin

Would be really nice if some of you guys could make the instrumentation for it, because I have no clue how to do that. Could we regard this pit as done? I mean from the 3D point of view.

I had also a more detailed cabin arround those cockpit panels (see the pictures I posted before) which directly fits to the panels. I made a new one because this is the outside part of the helo you will see if you sit in the cockpit, not the fuselage which is used for the external view. I also added the rearview mirrors and amorplate which the real KA-50 has.

My external model of the KA-50 was also a lot improved and had the nose sensors too, but I have no clue how to get them working (moving).

I will upload all my work the next days, so that you could use the models for further improving.

What should we do next after the KA-50? Maybe the MI-28 cockpit? I mean a new one with a gunner seat, too.

Last edited by Viper1970; 06/15/19 07:53 PM.

Main Cockpit System: AMD Ryzen 7 2700X / ASRock Taichi X470 / 32GB Ram GSkill F4-2800C15Q-32GVR / Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 OC

WSO Cockpit System: AMD Ryzen 5 2600X / Asus Prime B450 Plus / 16GB Ram GSkill F4-2666C15Q-16GRR / KFA2 GeForce RTX 2060

Retro System: AMD Athlon X2 3000Mhz / ASRock AM2NF3-VSTA / 2GB Ram / Gigabyte GV-N68T256DH GeForce AGP 6800 GT 256MB DDR3 / Diamond Monster 3D II 12MB SLI
#4478287 - 06/15/19 09:27 PM Re: Anyone still working on EECH-Allmods? [Re: Viper1970]  
Joined: Dec 2010
Posts: 1,430
messyhead Offline
messyhead  Offline

Member

Joined: Dec 2010
Posts: 1,430
Originally Posted by Viper1970
Hello,

yes that was the KA-50 cockpit model I made and I searched everywhere on my HD's. But now its here and we can use it biggrin

Would be really nice if some of you guys could make the instrumentation for it, because I have no clue how to do that. Could we regard this pit as done? I mean from the 3D point of view.

I had also a more detailed cabin arround those cockpit panels (see the pictures I posted before) which directly fits to the panels. I made a new one because this is the outside part of the helo you will see if you sit in the cockpit, not the fuselage which is used for the external view. I also added the rearview mirrors and amorplate which the real KA-50 has.

My external model of the KA-50 was also a lot improved and had the nose sensors too, but I have no clue how to get them working (moving).

I will upload all my work the next days, so that you could use the models for further improving.

What should we do next after the KA-50? Maybe the MI-28 cockpit? I mean a new one with a gunner seat, too.


Yes, if you have the cabin model, send that too, as I was about to start trying to fit your cockpit in the existing cabin. Same goes for the external model. I can work out how to get the parts moving.

I can start work on getting the dials working in the cockpit, and the lamps and things.

#4478298 - 06/15/19 11:10 PM Re: Anyone still working on EECH-Allmods? [Re: Viper1970]  
Joined: Mar 2010
Posts: 609
BANITA Offline
Member
BANITA  Offline
Member

Joined: Mar 2010
Posts: 609
Wow messyhead my dream working status lights and warning lights above vvi gauge.
[Linked Image]

#4478321 - 06/16/19 06:52 AM Re: Anyone still working on EECH-Allmods? [Re: BANITA]  
Joined: Dec 2010
Posts: 1,430
messyhead Offline
messyhead  Offline

Member

Joined: Dec 2010
Posts: 1,430
Originally Posted by BANITA
Wow messyhead my dream working status lights and warning lights above vvi gauge.
[Linked Image]


Thanks for the image, that helps a lot.

See the instrument next to the Ekran, that looks a bit like an ADI, what is that?

Do you have a detailed guide for the status lights? I suppose there's maybe a DCS manual somewhere online that I could check?

#4478324 - 06/16/19 07:02 AM Re: Anyone still working on EECH-Allmods? [Re: Viper1970]  
Joined: Dec 2010
Posts: 759
Viper1970 Offline
Member
Viper1970  Offline
Member

Joined: Dec 2010
Posts: 759
Bavaria, near Munich
Quote
Yes, if you have the cabin model, send that too, as I was about to start trying to fit your cockpit in the existing cabin. Same goes for the external model. I can work out how to get the parts moving.

I can start work on getting the dials working in the cockpit, and the lamps and things.


Wow,that sounds great!!!

I have to search for the last version of the 3D models I made and then I will upload all together. Sadly short before my move to the new location, my running laptop smashed to the ground while we were clearing some things out of the flat. It wasn't a real good idea to let it stand around while clearing the flat nope

This resulted in some cracks in the case and a damaged HD. Fortunately I always made backups of all the work I had done for EECH, but I have to seek for it at the HD's I have. Things get really messy the last months in the old flat, cause the termination of rental agreement came totally unexpected and I had to arrange how things will go on.

During this time I also made the last things for EECH, cause I wanted to finish the KA-50 3D project at least, as I've promised. For the backup of my work I just used the available HD's lying arround. At most of them were already tons of other mods, addons etc. for the rest of all my simulations, so I used different HD's for the backup. Not really a good idea sigh Now I have to search at all of this HD for the latest things I made for EECH.

I will now start working at the MI-28 two seater pit again. I think it should be the new version of the MI-28N. I will do this sometimes at the evening the rest of my time I have available, so things will grow up slowly the next months, till I have more time to spent somewhere arround September to October this year. I also have to cope how things working with the 3D program I used, again. The last two chaotic years cleared all the things I had already known about EECH out of my brain screwy

Last edited by Viper1970; 06/16/19 07:03 AM.

Main Cockpit System: AMD Ryzen 7 2700X / ASRock Taichi X470 / 32GB Ram GSkill F4-2800C15Q-32GVR / Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 OC

WSO Cockpit System: AMD Ryzen 5 2600X / Asus Prime B450 Plus / 16GB Ram GSkill F4-2666C15Q-16GRR / KFA2 GeForce RTX 2060

Retro System: AMD Athlon X2 3000Mhz / ASRock AM2NF3-VSTA / 2GB Ram / Gigabyte GV-N68T256DH GeForce AGP 6800 GT 256MB DDR3 / Diamond Monster 3D II 12MB SLI
#4478330 - 06/16/19 08:38 AM Re: Anyone still working on EECH-Allmods? [Re: messyhead]  
Joined: Mar 2010
Posts: 609
BANITA Offline
Member
BANITA  Offline
Member

Joined: Mar 2010
Posts: 609
Originally Posted by messyhead
Originally Posted by BANITA
Wow messyhead my dream working status lights and warning lights above vvi gauge.
[Linked Image]


Thanks for the image, that helps a lot.

See the instrument next to the Ekran, that looks a bit like an ADI, what is that?

Do you have a detailed guide for the status lights? I suppose there's maybe a DCS manual somewhere online that I could check?

Yes,its adi ball. I will search,you want in russian or english letters?

#4478331 - 06/16/19 08:51 AM Re: Anyone still working on EECH-Allmods? [Re: BANITA]  
Joined: Dec 2010
Posts: 1,430
messyhead Offline
messyhead  Offline

Member

Joined: Dec 2010
Posts: 1,430
Originally Posted by BANITA
Originally Posted by messyhead
Originally Posted by BANITA
Wow messyhead my dream working status lights and warning lights above vvi gauge.
[Linked Image]


Thanks for the image, that helps a lot.

See the instrument next to the Ekran, that looks a bit like an ADI, what is that?

Do you have a detailed guide for the status lights? I suppose there's maybe a DCS manual somewhere online that I could check?

Yes,its adi ball. I will search,you want in russian or english letters?


It's ok, I found the DCS manual, which has all the details. It's a backup ADI for the main instrument

#4478339 - 06/16/19 10:35 AM Re: Anyone still working on EECH-Allmods? [Re: Viper1970]  
Joined: Mar 2010
Posts: 609
BANITA Offline
Member
BANITA  Offline
Member

Joined: Mar 2010
Posts: 609
Is possible make here weapon panel lights like you do in mi 28 cockpit?not square as in mi28 but circle lights? I mean under skhval monitor weapon controls .

#4478344 - 06/16/19 10:42 AM Re: Anyone still working on EECH-Allmods? [Re: BANITA]  
Joined: Dec 2010
Posts: 1,430
messyhead Offline
messyhead  Offline

Member

Joined: Dec 2010
Posts: 1,430
Originally Posted by BANITA
Is possible make here weapon panel lights like you do in mi 28 cockpit?not square as in mi28 but circle lights? I mean under skhval monitor weapon controls .


Yes, it should be possible.

Could we move any discussion about the KA50 to the thread for it, so the discussion is all in the same place

Page 4 of 4 1 2 3 4

Moderated by  messyhead, RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
Ken Block's - Climbkhana Two
by David Kennard. 11/19/19 05:18 PM
New Half Life game.... but VR only?
by Khai. 11/19/19 01:31 PM
Too Funny
by vonBaur. 11/17/19 04:51 PM
Important Birthday Tomorrow
by rwatson. 11/17/19 12:00 PM
70 weeks of intense self-learning
by MarkG. 11/16/19 07:15 PM
We are about to hit peak Nicolas Cage
by Ajay. 11/16/19 12:52 AM
Legacy Rock Bands
by PanzerMeyer. 11/14/19 04:02 PM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0