Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
#4474299 - 05/16/19 01:56 PM Two Computers one Router  
Joined: Jun 2001
Posts: 4,503
rwatson Offline
Senior Member
rwatson  Offline
Senior Member

Joined: Jun 2001
Posts: 4,503
New Concord, Ohio
I remember this being asked before but can't find a thread...I have ny gaming machine HP desktop and just acquired a Dell laptop..got win7 on the desktop and win 10 on the laptop,,The issue is my router from Spectrum has only one port ..I tried calling Spectrum but my hearing is horrible and a language barrier makes it hard to understand..I would rather not ust a wireless connection and just a solid cable connection...I see switches on Amazon and they appear to be like a USB hub..I've only got the two machines and no need for a wireless connection and I don't like seeing all my neighbors when I look at internet connections,,
I think if there's an ethernet hub or attempt to get Spectrum to replace my modem with a two holer..Ant suggestions are welcome I'm tired of plugging and switching connections manually,,Thanks for any advice


Russ
Semper Fi
Inline advert (2nd and 3rd post)

#4474307 - 05/16/19 02:54 PM Re: Two Computers one Router [Re: rwatson]  
Joined: Jan 2001
Posts: 24,850
RSColonel_131st Offline
Lifer
RSColonel_131st  Offline
Lifer

Joined: Jan 2001
Posts: 24,850
Vienna, 2nd rock left.
A Router with only one cable port? That would be a modem smile

Go get a cheap Ethernet switch, something with four or eight ports, unmanaged... they are everywhere.

#4474308 - 05/16/19 03:00 PM Re: Two Computers one Router [Re: rwatson]  
Joined: Jun 2001
Posts: 4,503
rwatson Offline
Senior Member
rwatson  Offline
Senior Member

Joined: Jun 2001
Posts: 4,503
New Concord, Ohio
Sorry RSCol you are right it's a bloody modem..They first put in a router but it kept dropping my connection and replaced it with a simple modem..At the time I had one Machine..I did look at Amazon but wasn't sure it was the right thing..I just want the laptop for bills and banking and keep my gaming rig for just gaming..Got Win 10 on one and Win 7 on the other..Thanks for the advice..


Russ
Semper Fi

Moderated by  RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
Warner Brothers Studio Evacuated
by vonBaur. 11/11/19 03:28 PM
Veterans Day
by oldgrognard. 11/11/19 01:30 PM
U.S.S. Grayback has been located, after 75 years.
by CyBerkut. 11/11/19 06:36 AM
naval action
by coasty. 11/11/19 02:33 AM
Dart, are you OK?
by KraziKanuK. 11/10/19 08:58 AM
Watchmen
by DM. 11/09/19 08:50 PM
Random musical questions.
by DM. 11/09/19 07:22 PM
Pause. Reflect. Remember.
by F4UDash4. 11/09/19 05:16 PM
1917 Trailer #2
by Crane Hunter. 11/09/19 05:05 AM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0