Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
Page 2 of 2 1 2
#4463562 - 03/01/19 04:50 PM Re: Dusted off F4 Allied Force...again! [Re: Slick]  
Joined: Dec 2003
Posts: 10,612
MarkG Offline
Veteran
MarkG  Offline
Veteran

Joined: Dec 2003
Posts: 10,612
The Bayou
Wow, I apparently had also purchased the Aeyes' Superpit for AF! thumbsup

I remember now! I wanted to purchase something from Aeyes for being such a cool guy and backing off an issue he had with some Jane's USAF Superpro cockpit graphics or something. Oh man, when I get back from vacation I'm going to get my full AF installed again, maybe even take my X-52 out of storage (been using a simple Wingman Extreme, all I've needed).



The rusty wire that holds the cork that keeps the anger in
Gives way and suddenly it’s day again
The sun is in the east
Even though the day is done
Two suns in the sunset, hmph
Could be the human race is run
Inline advert (2nd and 3rd post)

#4463582 - 03/01/19 06:19 PM Re: Dusted off F4 Allied Force...again! [Re: MarkG]  
Joined: Sep 2006
Posts: 23
Slick Offline
Junior Member
Slick  Offline
Junior Member

Joined: Sep 2006
Posts: 23
Charlotte, North Carolina, USA
Originally Posted by MarkG
...Oh man, when I get back from vacation I'm going to get my full AF installed again...


LOL...I'll probably get banned from the BMS site for this for "contributing to the F4AF delinquencies of others".

And THANKS for passing along the notes on the movie mod!!! Too bad the Balkans theater can't benefit...I feel somewhat "unbalanced" now.

Last edited by Slick; 03/01/19 06:20 PM.

"Life is tough, it's tougher if you're stupid." - John Wayne
#4463599 - 03/01/19 07:39 PM Re: Dusted off F4 Allied Force...again! [Re: Slick]  
Joined: Dec 2003
Posts: 10,612
MarkG Offline
Veteran
MarkG  Offline
Veteran

Joined: Dec 2003
Posts: 10,612
The Bayou
Well, BMS isn't even an option for me as my main/gaming PC specs are:

2.66GHz
2GB RAM
Radeon X1300
Windows XP (finally upgraded from my favorite Win2000 but only to SP2, SP3 won't work with my production software).

I have several PCs in storage just like it, in case this one dies in my lifetime (doubtful).

I'll just keep replacing cheap toy laptops with Linux for going online. My cheap Andriod tablet just died, my Kindle Touch is dead. Crap today is disposable junk, seems that only my old stuff can go the distance (still using Colorado tape backup with my DOS6.22 PC).



The rusty wire that holds the cork that keeps the anger in
Gives way and suddenly it’s day again
The sun is in the east
Even though the day is done
Two suns in the sunset, hmph
Could be the human race is run
#4463635 - 03/01/19 10:24 PM Re: Dusted off F4 Allied Force...again! [Re: Slick]  
Joined: Jan 2004
Posts: 400
Comet Offline
Member
Comet  Offline
Member

Joined: Jan 2004
Posts: 400
Originally Posted by Slick
Originally Posted by Comet
... may I humbly suggest the use of the old F4's music instead of the (somewhat uninspired) F4:AF's music?

I got the package to do just that.
Let me know if you're interested and I'll upload it somewhere.


Thanks Comet! I do have replacing the music on the to-do list. I actually have an install of the original Microprose Falcon 4.0 that I can access and pull the music from. What did you prefer to change...just the main menu music or more?

Is it just a basic copy->paste kind of thing?


Yep yep
They're 6 files and 3 folders, arranged like this...

Code
<game install folder> (<-- wherein 'FalconAF.exe' sits)
  |
  +-- <art>
  |     |
  |     +-- <main>
  |           |
  |           +-- soundrc.irc
  |
  +-- <music>
        |
        +-- ui1.wav
        +-- ui2.wav
        +-- ui3.wav
        +-- ui5.wav
        +-- ui6.wav


The *.wav files are taken from original F4 install. Easy.
As for soundrc.irc it's a plain text file containing the following:

Code
[LOADSOUND] A_A_USED           "art\resource\IA_AA.wav"       S_BIT_NORMAL
[LOADSOUND] A_G_USED           "art\resource\IA_AG.wav"       S_BIT_NORMAL


[LOADRESOURCE] SOUND_RES "art\resource\soundfx"
#[LOADSTREAMRES] MUSIC_RES "art\resource\music"

[STREAMSOUND] SND_TAPS	        "music\taps.wav"        S_BIT_NORMAL
[STREAMSOUND] SND_TAKEOFF	    "music\takeoff.wav"        S_BIT_NORMAL

[STREAMSOUND] SND_AMBIENT1        "music\ui1.wav"     S_BIT_NORMAL S_BIT_FADE_OUT S_BIT_LOOP
[LOOPCOUNT]   SND_AMBIENT1 25000
[STREAMSOUND] SND_AMBIENT2        "music\ui2.wav"     S_BIT_NORMAL S_BIT_FADE_IN S_BIT_FADE_OUT S_BIT_LOOP
[LOOPCOUNT]   SND_AMBIENT2 25000
[STREAMSOUND] SND_CAMPAIGN_GOOD   "music\ui3.wav"     S_BIT_NORMAL  S_BIT_FADE_IN S_BIT_FADE_OUT S_BIT_LOOP
[LOOPCOUNT]   SND_CAMPAIGN_GOOD 25000
[STREAMSOUND] SND_CAMPAIGN_MEDIUM "music\ui6.wav"     S_BIT_NORMAL S_BIT_FADE_IN S_BIT_FADE_OUT S_BIT_LOOP
[LOOPCOUNT]   SND_CAMPAIGN_MEDIUM 25000
[STREAMSOUND] SND_CAMPAIGN_BAD    "music\ui5.wav"     S_BIT_NORMAL S_BIT_FADE_IN S_BIT_FADE_OUT S_BIT_LOOP
[LOOPCOUNT]   SND_CAMPAIGN_BAD 25000

[STREAMSOUND] SND_NEWS_REPORT   "music\news.wav" S_BIT_NORMAL

^^ One of the lines is commented-out, I believe (notice the leading #). Anyway, this is what I always used with AF.

Ciao ciao wave2


I never finish anyth
#4463816 - 03/03/19 03:36 PM Re: Dusted off F4 Allied Force...again! [Re: Slick]  
Joined: Sep 2006
Posts: 23
Slick Offline
Junior Member
Slick  Offline
Junior Member

Joined: Sep 2006
Posts: 23
Charlotte, North Carolina, USA
Weekend Update: I added steps in my list to edit the music and movie files (hat tip to Comet and MarkG)!

Also, I discovered that in Windows 10 (Home) if you check the box to "disable fullscreen optimizations" - shortcut Compatibility Tab - I was then able to print the mission briefing lists to my local printer. reading


Attached Files Annotation 2019-03-03 103443.jpgIMG.jpg
Last edited by Slick; 03/03/19 03:54 PM.

"Life is tough, it's tougher if you're stupid." - John Wayne
#4465544 - 03/14/19 04:46 PM Re: Dusted off F4 Allied Force...again! [Re: Slick]  
Joined: Jan 2004
Posts: 400
Comet Offline
Member
Comet  Offline
Member

Joined: Jan 2004
Posts: 400
Soo..... have you listened closely to ui1.wav?

Ok now, listen to this: https://www.youtube.com/watch?v=eqyD-7AnUKs wink

wave2


I never finish anyth
#4504964 - 01/25/20 01:47 PM Re: Dusted off F4 Allied Force...again! [Re: Slick]  
Joined: Mar 2011
Posts: 14
__lomax__ Offline
Junior Member
__lomax__  Offline
Junior Member

Joined: Mar 2011
Posts: 14
Hey everybody,

there is a trick to be able to fly every plane - namely by simply renaming the validac.bin file in the folder of the campaign where you want to enable this for. Just give it some random name.

However, I have encountered the problem that none of the other planes' radar works then... Anybody knows this / has a fix???

Page 2 of 2 1 2

Moderated by  RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
Our current approaching storm
by Ajay. 02/19/20 12:35 PM
Just a little feel good flying thing
by Nixer. 02/18/20 12:37 AM
Now, This is Cool (Even if it WAS a Dog)
by vonBaur. 02/18/20 12:37 AM
HITMAN 2, et al
by DBond. 02/17/20 01:52 PM
I didn't know this. Women Top Guns.
by NoFlyBoy. 02/17/20 03:46 AM
Betelgeuse
by Red2112. 02/16/20 11:35 PM
Heck just a good jam
by rwatson. 02/16/20 01:57 PM
EPIC Games = epic PITA
by Dunolde. 02/15/20 09:05 PM
WWII Nose Art
by F4UDash4. 02/15/20 01:25 AM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0