Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
#4458530 - 01/24/19 06:46 PM Database error  
Joined: Dec 2008
Posts: 26,092
wheelsup_cavu Offline
Lifer
wheelsup_cavu  Offline
Lifer

Joined: Dec 2008
Posts: 26,092
Corona, California
I am getting a Database error when I click on the Homepage link. (See attached image)

Error establishing a database connection
Code
http://simhq.com/

It is affecting the articles too.
Code
Flight Sim to Flight Line (page 2): http://www.simhq.com/_air13/air_451b.html

Checking In – Star Citizen & IL-2 Battle of Kuban: http://www.simhq.com/daily-news/checking-star-citizen-il-2-battle-kuban.html

Naval Action Mega Patch 10.00: http://www.simhq.com/daily-news/naval-action-mega-patch-10-00.html



Wheels

Attached Files database_error_simHQ.jpg

Cheers wave
Wheelsup_cavu

Mission4Today (Campaigns, Missions, and Skins for IL-2)
Planes of Fame Air Museum | March Field Air Museum | Palm Springs Air Museum
Inline advert (2nd and 3rd post)

#4458537 - 01/24/19 07:40 PM Re: Database error [Re: wheelsup_cavu]  
Joined: Jul 2009
Posts: 6,862
CyBerkut Offline
Administrator
CyBerkut  Offline
Administrator
Hotshot

Joined: Jul 2009
Posts: 6,862
Florida
Thanks Wheels. I passed that along in a PM to RacerGT.

#4458558 - 01/25/19 12:15 AM Re: Database error [Re: wheelsup_cavu]  
Joined: Oct 2000
Posts: 6,740
Clydewinder Offline
Mach 2 Infrared Orangutan
Clydewinder  Offline
Mach 2 Infrared Orangutan
Hotshot

Joined: Oct 2000
Posts: 6,740
New Berlin, WI United States
i get this too but only on my phone. PC works fine


Robots are stealing my luggage.
#4458897 - 01/27/19 02:05 PM Re: Database error [Re: Clydewinder]  
Joined: Jul 2009
Posts: 6,862
CyBerkut Offline
Administrator
CyBerkut  Offline
Administrator
Hotshot

Joined: Jul 2009
Posts: 6,862
Florida
Originally Posted by Clydewinder
i get this too but only on my phone. PC works fine


Is your PC displaying a cached copy, by any chance?

#4458942 - 01/27/19 07:15 PM Re: Database error [Re: CyBerkut]  
Joined: Oct 2000
Posts: 6,740
Clydewinder Offline
Mach 2 Infrared Orangutan
Clydewinder  Offline
Mach 2 Infrared Orangutan
Hotshot

Joined: Oct 2000
Posts: 6,740
New Berlin, WI United States
Originally Posted by CyBerkut
Originally Posted by Clydewinder
i get this too but only on my phone. PC works fine


Is your PC displaying a cached copy, by any chance?


Not to my knowledge. I tried a different browser and cleared everything and it loaded just fine. ( usually use Firefox, tried it on IE which I have but never use )

on the phone i tried it on Chrome and Opera and both give the database error

it only seems to happen if i go to www.simhq.com - if i skip right to the forums it loads just fine


Robots are stealing my luggage.
#4458987 - 01/28/19 03:42 AM Re: Database error [Re: wheelsup_cavu]  
Joined: Dec 2008
Posts: 26,092
wheelsup_cavu Offline
Lifer
wheelsup_cavu  Offline
Lifer

Joined: Dec 2008
Posts: 26,092
Corona, California
This is an update, not a complaint.
I am still getting the error on the Homepage and most of the articles. Palemoon is my default browser but I also get a database error when I use Internet Explorer 11.

OS: Windows 7

Palemoon v 28.3.1 ("View Page Source" data)
Code
<!DOCTYPE html>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
	<title>Database Error</title>

</head>
<body>
	<h1>Error establishing a database connection</h1>
</body>
</html>



IE11 ("View Source" data)
Code
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

<html>

    <head>
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="ErrorPageTemplate.css" >

        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">

        <title>HTTP 500 Internal Server Error</title>

        <script src="errorPageStrings.js" language="javascript" type="text/javascript">
        </script>
        <script src="httpErrorPagesScripts.js" language="javascript" type="text/javascript">
        </script>
    </head>

    <body onLoad="javascript:expandCollapse('infoBlockID', true); initGoBack(); navCancelInit(); initMoreInfo('infoBlockID');">

        <table width="730" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">

        <!-- Error title -->
            <tr>
                <td id="infoIconAlign" width="60" align="left" valign="top" rowspan="2">
                    <img src="info_48.png" id="infoIcon" alt="Info icon">
                </td>
                <td id="mainTitleAlign" valign="middle" align="left" width="*">
                    <h1 id="mainTitle">The website cannot display the page</h1>
                </td>
            </tr>



            <tr>
                <!-- This row is for HTTP status code, as well as the divider-->
                <td id="http500Align" class="errorCodeAndDivider" align="right"><ID id="http500">&nbsp;HTTP 500</ID>
                    <div class="divider"></div>
                </td>
            </tr>


        <!-- Error Body -->
            <tr>
                <td>
                    &nbsp;
                </td>
                <td id="likelyCausesAlign" valign="top" align="left">
                    <h3 id="likelyCauses">Most likely causes:</h3>
                    <ul>
                        <li id="causeSiteMaintenance">The website is under maintenance.</li>
                        <li id="causeSiteError">The website has a programming error.</li>
                    </ul>
                </td>
            </tr>

        <!-- What you can do -->
            <tr>
                <td>
                    &nbsp;
                </td>
                <td id="whatToTryAlign" valign="top" align="left">
                    <h2 id="whatToTry">What you can try:</h2>
                </td>
            </tr>

        <!-- refresh page -->
            <tr>
                <td>
                    &nbsp;
                </td>
                <td id="refreshPageAlign" align="left" valign="middle">
                    <h4>
                        <table>
                          <tr>
                              <td valign="top">
                                  <img src="bullet.png" border="0" alt="" class="actionIcon">
                              </td>
                              <td valign="top">
                                  <span id="navCancelContainer"></span><noscript id="refreshPage">Refresh the page.</noscript>
                              </td>
                          </tr>
                        </table>
                    </h4>
                </td>
            </tr>


        <!-- back to previous page -->
            <tr>
                <td >
                    &nbsp;
                </td>
                <td id="goBackAlign" align="left" valign="middle">
                    <h4>
                        <table>
                          <tr>
                              <td valign="top">
                                  <img src="bullet.png" border="0" alt="" class="actionIcon">
                              </td>
                              <td valign="top">
                                  <span id="goBackContainer"></span><noscript id="goBack">Go back to the previous page.</noscript>
                              </td>
                          </tr>
                        </table>
                    </h4>
                </td>
            </tr>


        <!-- InfoBlock -->
            <tr>
                <td id="infoBlockAlign" align="right" valign="top">
                    &nbsp;
                </td>
                <td id="moreInfoAlign" align="left" valign="center">
                    <h4>
                        <table>
                            <tr>
                                <td valign="top">
                                    <a href="#" onclick="javascript:expandCollapse('infoBlockID', true); return false;"><img src="down.png" id="infoBlockIDImage" border="0" class="actionIcon" alt="More information"></a>
                                </td>
                                <td valign="top">
                                    <span id="moreInfoContainer"></span>
                                    <noscript><ID id="moreInformation">More information</ID></noscript>
                                </td>
                            </tr>
                        </table>
                    </h4>

                    <div id="infoBlockID" class="infoBlock">
                        <p id="errorExplanation">This error (HTTP 500 Internal Server Error) means that the website you are visiting had a server problem which prevented  the webpage from displaying.</p>
                        <p id="moreInfoSeeHelp">For more information about HTTP errors, see Help.</p>
                    </div>

                </td>
            </tr>


        </table>
    </body>
</html>



Wheels


Cheers wave
Wheelsup_cavu

Mission4Today (Campaigns, Missions, and Skins for IL-2)
Planes of Fame Air Museum | March Field Air Museum | Palm Springs Air Museum
#4460974 - 02/12/19 07:09 AM Re: Database error [Re: wheelsup_cavu]  
Joined: Dec 2008
Posts: 26,092
wheelsup_cavu Offline
Lifer
wheelsup_cavu  Offline
Lifer

Joined: Dec 2008
Posts: 26,092
Corona, California
Was browsing the Forum Archives yesterday and I was getting database errors there too. frown
http://SimHQ.net/forum/ubbthreads.php/forum_summary.html


Wheels


Cheers wave
Wheelsup_cavu

Mission4Today (Campaigns, Missions, and Skins for IL-2)
Planes of Fame Air Museum | March Field Air Museum | Palm Springs Air Museum
#4461605 - 02/15/19 09:46 PM Re: Database error [Re: wheelsup_cavu]  
Joined: Apr 2000
Posts: 1,097
Scott Elson Offline
Member
Scott Elson  Offline
Member

Joined: Apr 2000
Posts: 1,097
Hunt Valley, MD, USA
Still a problem at least for the articles as of today.

Elf

#4461643 - 02/16/19 09:51 AM Re: Database error [Re: wheelsup_cavu]  
Joined: Feb 2006
Posts: 211
flying-hamster Offline
Member
flying-hamster  Offline
Member

Joined: Feb 2006
Posts: 211
Birthplace of the spitfire!!!
Originally Posted by wheelsup_cavu
I am getting a Database error when I click on the Homepage link. (See attached image)

Error establishing a database connection
Code
http://simhq.com/

It is affecting the articles too.
Code
Flight Sim to Flight Line (page 2): http://www.simhq.com/_air13/air_451b.html

Checking In – Star Citizen & IL-2 Battle of Kuban: http://www.simhq.com/daily-news/checking-star-citizen-il-2-battle-kuban.html

Naval Action Mega Patch 10.00: http://www.simhq.com/daily-news/naval-action-mega-patch-10-00.html



Wheels


Same here can't access the home page have to go go straight to the forums


PSN: solenthamster00

Xbox: solenthamster00

WOT: hamster13007

uplay: cdn.402.hamster

steam : cdnhamster

Elite dangerous: solenthamster00

ASUS Rog strix Z390,Intel i7-8700k,Corsair 16GB DDR4 30000Mhz ,GTX 1080Ti, ASUS PG279Q ROG Swift Monitor,Samsung 860 Evo 500Gb SSD, WD 2Tb Black HDD,Corsair H115i,Fractal designs R6 case,Microsoft sidewinder FFB 2 joystick,saitek Rhino x55 HOTAS, Track Tr3,Corsair strafe RGB silent keyboard,Corsair m65 RGB mouse.
#4462045 - 02/19/19 07:52 PM Re: Database error [Re: wheelsup_cavu]  
Joined: Apr 2000
Posts: 1,097
Scott Elson Offline
Member
Scott Elson  Offline
Member

Joined: Apr 2000
Posts: 1,097
Hunt Valley, MD, USA
I can't access the home page now either. I think I could when I posted earlier. I tried both Firefox and Chrome and no luck. Even doing a Google search seems to want to just bring up pages from the Forums except www.simhq.com/_air/air.html shows up and that's accessible.

Elf

#4462270 - 02/21/19 06:03 AM Re: Database error [Re: wheelsup_cavu]  
Joined: Dec 2008
Posts: 26,092
wheelsup_cavu Offline
Lifer
wheelsup_cavu  Offline
Lifer

Joined: Dec 2008
Posts: 26,092
Corona, California
Still getting the database error if I click on any links but when I go directly to SimHQ.com I see the homepage.
Curious to know if these are the types of ads I can continue to expect though...


Wheels

Attached Files simhq_ads_00.pngsimhq_ads_01.pngsimhq_ads_02.png

Cheers wave
Wheelsup_cavu

Mission4Today (Campaigns, Missions, and Skins for IL-2)
Planes of Fame Air Museum | March Field Air Museum | Palm Springs Air Museum
#4463906 - 03/04/19 03:07 AM Re: Database error [Re: wheelsup_cavu]  
Joined: Dec 2008
Posts: 26,092
wheelsup_cavu Offline
Lifer
wheelsup_cavu  Offline
Lifer

Joined: Dec 2008
Posts: 26,092
Corona, California
Even though no one has mentioned anything having been done on this problem something seems to have been fixed in the last week. At the moment the article links are working and so is the Homepage link. I haven't tried the Archives yet.


Wheels


Cheers wave
Wheelsup_cavu

Mission4Today (Campaigns, Missions, and Skins for IL-2)
Planes of Fame Air Museum | March Field Air Museum | Palm Springs Air Museum

Moderated by  RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
How to pi$$ off Londoners...
by Chucky. 10/17/19 12:16 PM
Video game map size comparison
by DM. 10/17/19 09:45 AM
Happy Thanksgiving
by No105_Archie. 10/13/19 05:15 PM
Happy Birthday US Navy
by oldgrognard. 10/13/19 04:31 PM
American Civil War photos
by KraziKanuK. 10/12/19 04:18 AM
“Masters of Air”
by PanzerMeyer. 10/11/19 10:51 PM
WW2 still finding bodies
by Alicatt. 10/10/19 04:10 PM
That moment in time....
by Bill_Grant. 10/09/19 01:35 PM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0