Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
Page 4 of 4 1 2 3 4
#4450949 - 11/29/18 06:19 AM Re: Red Dead Redemption 2 [Re: letterboy1]  
Joined: Aug 2005
Posts: 10,983
Coot Offline
Moody Pilgrim
Coot  Offline
Moody Pilgrim
Veteran

Joined: Aug 2005
Posts: 10,983
!!USA!!
I'm well into chapter 4 and we're still in Leymoyne. I haven't even been to Annesburg and that other town yet. By the way, today I kicked a bullfrog and threw him in my satchel.

I only just realized today too that not every animal is in top shape while alive. I was wondering why even with apparently the right weapon I was getting game with only a "good" status. I noticed that there is a 3 star pattern next to the animal description. Today I looked at two wild hogs in my field glasses and while alive, one had a two star rating and the other three.

Inline advert (2nd and 3rd post)

#4450968 - 11/29/18 11:30 AM Re: Red Dead Redemption 2 [Re: letterboy1]  
Joined: Dec 2002
Posts: 19,095
Ajay Offline
newbie
Ajay  Offline
newbie
Veteran

Joined: Dec 2002
Posts: 19,095
Brisbane OZ
Yep, three star pelts are the go. If you look in your compendium it will tell you what weapons to use for what animals. Generally you can use the snipers on bears, big elk and Bison, carbine, rifles on mid range stuff like wolves, average elk, deer etc, varmint rifle for smaller stuff but you have to get a head shot to get the perfect pelt. Rabbits and the like (god i hate trying to get three star rabbits) i use crafted small game arrows. Same on smaller birds. You have to craft them as they are not available to buy. Get them lined up with the arrow, use the call option so they pop their head up and look at you, then hit dead eye to get that perfect head shot. Legendary animals can take anything, they always offer a perfect pelt. That found out as i killed the bear with multiple mad shots when it charged and still got the three star. Same with the legendary wolf, panic set in when i missed a head shot and hit his side... and before i knew it he had six shots in him and dropped at my feet biggrin

Oh, if you collect a large pelt like a bison, bear etc in perfect condition that needs to be stowed and roped, and then you stack your horse and the pelt drops..it isn't three star anymore. Found that out the hard way.

I just hit chapter four earlier today..things are starting to heat up!


My il2 page
Seelowe Campaign
Cliffs of Dover page
CloD
My Models
Tanks/Planes/Ships


#4451207 - 11/30/18 07:32 PM Re: Red Dead Redemption 2 [Re: letterboy1]  
Joined: Aug 2005
Posts: 10,983
Coot Offline
Moody Pilgrim
Coot  Offline
Moody Pilgrim
Veteran

Joined: Aug 2005
Posts: 10,983
!!USA!!
I think I've read somewhere too that if you get into deep water with your horse that can degrade pelts too. I'm not certain though and I hope rain doesn't effect them because then it will be impossible to get a perfect pelt to the trapper.

#4451423 - 12/02/18 07:24 AM Re: Red Dead Redemption 2 [Re: letterboy1]  
Joined: Dec 2002
Posts: 19,095
Ajay Offline
newbie
Ajay  Offline
newbie
Veteran

Joined: Dec 2002
Posts: 19,095
Brisbane OZ
Just a heads up if any of you guys are going online and are still in story mode. You will get to see parts of the map that are locked out and also be able to participate in story missions you may not have reached yet.

It's actually pretty cool as well. A lot more dangerous owing to players but i have had more good encounters than bad. It's been decent taking down gangs in a group or chasing down other players in a running gun fight on horseback across the plains. Tons of pve to be had as well, hunting, selling, buying, upgrading etc. Good fun with a friend , we've already had a drunken fight, horse race from point to point, lasso wars and just good old murdering, looting and carriage thievery.


My il2 page
Seelowe Campaign
Cliffs of Dover page
CloD
My Models
Tanks/Planes/Ships


#4451894 - 12/05/18 12:48 AM Re: Red Dead Redemption 2 [Re: letterboy1]  
Joined: Jun 2009
Posts: 624
FlyingMonkey Offline
Member
FlyingMonkey  Offline
Member

Joined: Jun 2009
Posts: 624
Down under in Adelaide
That looks awesome. I would crack and just buy it now if my PS4 wasn't that crammed with games already with no storage space (and from what I remember it's over 100GB for RDDR2) - I'll wait for the PC version instead, but it will be a hard wait, that's for sure

#4452130 - 12/06/18 06:38 PM Re: Red Dead Redemption 2 [Re: FlyingMonkey]  
Joined: Jul 2005
Posts: 3,823
Force10 Offline
I'm just a
Force10  Offline
I'm just a
Senior Member

Joined: Jul 2005
Posts: 3,823
CA
Originally Posted by FlyingMonkey
That looks awesome. I would crack and just buy it now if my PS4 wasn't that crammed with games already with no storage space (and from what I remember it's over 100GB for RDDR2) - I'll wait for the PC version instead, but it will be a hard wait, that's for sure


There most likely won't be a pc version. They didn't make one for the first RDR either.


Asus Z87 Sabertooth motherboard
Windows 7 64 bit Home edition
Intel I5 4670K @ 4.4 ghz
16 gig 1866mhz Corsair Vengence Pro memory
EVGA GTX 970 Superclocked 4gb Video Card
Intel 510 series 120gb SSD (boot drive)
Samsung 840 1TB SSD
Onboard Realtek sound
______________________________________________________

Oddball from Kelly's Heroes: "If we're late, it's cause we're dead"



#4452131 - 12/06/18 06:50 PM Re: Red Dead Redemption 2 [Re: letterboy1]  
Joined: Oct 2008
Posts: 3,184
Lieste Offline
Senior Member
Lieste  Offline
Senior Member

Joined: Oct 2008
Posts: 3,184
There are apparently hooks for one. GTAV also came with one around a year after release.

I have no interest in spending hundreds on each different console just to play exclusives (when I have a better PC already), so I don't buy the hardware, nor titles which I would otherwise play on PC but which are unavailable.

#4452355 - 12/08/18 03:06 AM Re: Red Dead Redemption 2 [Re: Force10]  
Joined: Jul 2004
Posts: 10,984
Master Offline
meh
Master  Offline
meh
Veteran

Joined: Jul 2004
Posts: 10,984
NW Alabama, USA
Originally Posted by Force10
Originally Posted by FlyingMonkey
That looks awesome. I would crack and just buy it now if my PS4 wasn't that crammed with games already with no storage space (and from what I remember it's over 100GB for RDDR2) - I'll wait for the PC version instead, but it will be a hard wait, that's for sure


There most likely won't be a pc version. They didn't make one for the first RDR either.


#%&*$#.


And we as its creators don't feel ready to hear your annoyed jabber about it.
-IL-2 BoS Dev Team

http://www.alt-games-warbirds.com

Unofficial Sim Discord

Starcitizen Referal code: STAR-MKC2-CG4K
https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-MKC2-CG4K
#4452411 - 12/08/18 03:20 PM Re: Red Dead Redemption 2 [Re: FlyingMonkey]  
Joined: Dec 2000
Posts: 22,395
letterboy1 Offline
(Heterosexual)Tchaikovsky Ballet Fan
letterboy1  Offline
(Heterosexual)Tchaikovsky Ballet Fan
Lifer

Joined: Dec 2000
Posts: 22,395
Columbus, GA USA
Originally Posted by FlyingMonkey
That looks awesome. I would crack and just buy it now if my PS4 wasn't that crammed with games already with no storage space (and from what I remember it's over 100GB for RDDR2) - I'll wait for the PC version instead, but it will be a hard wait, that's for sure

Why not hook up an external USB 3.0 hard drive to increase your storage space?


The issue is not p*ssy. The issue is monkey.
#4452523 - 12/09/18 03:19 PM Re: Red Dead Redemption 2 [Re: Master]  
Joined: Jul 2004
Posts: 10,984
Master Offline
meh
Master  Offline
meh
Veteran

Joined: Jul 2004
Posts: 10,984
NW Alabama, USA
Originally Posted by Master
Originally Posted by Force10
Originally Posted by FlyingMonkey
That looks awesome. I would crack and just buy it now if my PS4 wasn't that crammed with games already with no storage space (and from what I remember it's over 100GB for RDDR2) - I'll wait for the PC version instead, but it will be a hard wait, that's for sure


There most likely won't be a pc version. They didn't make one for the first RDR either.


the first rdr almost didnt get released for console. the development was a cluster####.


Hmmm the forum software muted my whole post because of the CF word?

It is worth looking into the development of the first RDR. Nothing that happened in the first RDR should be used as an example of what might happen for the second game. It was truely a massive CF of epic proportions and the fact th at the game code worked and that they were able to put out DLC for it is nothing less of a miracle.

Last edited by Master; 12/09/18 03:21 PM.

And we as its creators don't feel ready to hear your annoyed jabber about it.
-IL-2 BoS Dev Team

http://www.alt-games-warbirds.com

Unofficial Sim Discord

Starcitizen Referal code: STAR-MKC2-CG4K
https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-MKC2-CG4K
#4452792 - 12/11/18 03:10 AM Re: Red Dead Redemption 2 [Re: letterboy1]  
Joined: Aug 2005
Posts: 10,983
Coot Offline
Moody Pilgrim
Coot  Offline
Moody Pilgrim
Veteran

Joined: Aug 2005
Posts: 10,983
!!USA!!
I wonder how it was different compared to L.A. NOIR because that game came out less than a year later using the same engine and it made it to pc.(runs beautifully at 60fps and looks great too) Its a different game though altogether with different things going on under the hood so maybe its a different animal altogether.

Your last post Master about the forum censoring a post of yours reminded me of something funny I ran into quite some time ago. Way, way back when I bought my very first horse with real game currency(first horse is given to you and Warhorse is "free" with special edition), I ran into a silly problem when I went to go name the horse. I wanted to name my new female horse "Gypsy". When I tried to name the horse that a warning message came up saying something to the effect that "profanity or something inappropriate was found with that name". What!!?? The only thing I can think of is that this had something to do with the upcoming online stuff(this was even before the online update)and that it was some sort of system in place to attempt to prevent players from using offensive names. I still don't know what that was all about. I was never able to name my horse Gypsy and I still can't figure out for the life of me how anything profane or offensive could be misconstrued from that name.

Last edited by Coot; 12/11/18 03:11 AM.
#4452794 - 12/11/18 04:03 AM Re: Red Dead Redemption 2 [Re: Coot]  
Joined: Dec 2002
Posts: 19,095
Ajay Offline
newbie
Ajay  Offline
newbie
Veteran

Joined: Dec 2002
Posts: 19,095
Brisbane OZ
Did you try Gypsi or some other spelling? I've had a few games like this and you can normally find a dodgy workaround.


My il2 page
Seelowe Campaign
Cliffs of Dover page
CloD
My Models
Tanks/Planes/Ships


Page 4 of 4 1 2 3 4

Moderated by  RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
Bald and Bankrupt
by Sluggish Controls. 01/16/22 05:13 AM
93 old ww1 vet shared his experiemce (1988)
by Blade_RJ. 01/16/22 04:00 AM
Microprose's Jump jet Manual
by Duvstep. 01/14/22 06:53 PM
Every guy's dream toy
by NoFlyBoy. 01/14/22 05:29 AM
Mountain Coaster in Switzerland
by Coot. 01/14/22 05:11 AM
Please bring back colors in TV & Movies.
by NoFlyBoy. 01/13/22 03:12 AM
Heavy rain causing mass flooding in minas gerais
by Blade_RJ. 01/12/22 10:53 PM
Not Staying Logged In
by Allen. 01/12/22 06:55 PM
Spitfire women
by NoFlyBoy. 01/11/22 09:28 AM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0