Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
#4426482 - 06/17/18 02:57 AM CH Control insanity :(  
Joined: Oct 1999
Posts: 730
Andy T Offline
Member
Andy T  Offline
Member

Joined: Oct 1999
Posts: 730
Boston, MA
Setup:
CH Pro throttle, Fighterstick, Pro Pedals.
Ch Control manager 4.55
In my profile, I keep pedals as a DX device (DX Mode checked off). For throttle/stick buttons, I assign key pressed (mapped mode).
When I start FC3, the pedals are NOT detected and in the Control Options I have "CH Control Manager Device 2/1 only."
. However, if I switch the Control Manager to Direct mode, the game detects my joystick/throttle and pedals with correct names. However, I lose button mapping.
How can I get my pedals working? Should I give up and look at a different HOTAS/pedals setup?

Thanks

Inline advert (2nd and 3rd post)

#4426621 - 06/18/18 02:08 PM Re: CH Control insanity :( [Re: Andy T]  
Joined: Dec 2003
Posts: 2,975
Brun Offline
Senior Member
Brun  Offline
Senior Member

Joined: Dec 2003
Posts: 2,975
London Town
I'm not familiar with CH hardware or software, but Direct X has a limit of 8 axes per USB device. If windows (regardless of sim) sees all those controllers as one device and that limit is exceeded, some axes won't be recognised.

#4426627 - 06/18/18 02:34 PM Re: CH Control insanity :( [Re: Andy T]  
Joined: Jun 2000
Posts: 475
Fuzzy Offline
Member
Fuzzy  Offline
Member

Joined: Jun 2000
Posts: 475
B.C.,Canada
I would suggest talking to 531 Ghost.

Fuzzy

#4426648 - 06/18/18 05:23 PM Re: CH Control insanity :( [Re: Andy T]  
Joined: Mar 2001
Posts: 188
Floyd Offline
Member
Floyd  Offline
Member

Joined: Mar 2001
Posts: 188
Originally Posted by Andy T
Setup:

[...] pedals as a DX device (DX Mode checked off) [...]



Shouldn't the "DX Mode" field be checked to be active/selected?

I run the same combo on mapped mode with DX mode enabled. As DX device i select "CM device 1" or 2 or 3.
Most buttons are mapped to DX as "Directx Device = CM Device 1,2 or 3" plus "DirectX control = Button 1 to 32",
depending on device, plus a few buttons mapped as keys, like TeamSpeak or TrackIR center.

There are multiple X/Y axis, but on different devices. DCS shows all three devices in control setup.

#4426652 - 06/18/18 05:38 PM Re: CH Control insanity :( [Re: Andy T]  
Joined: Jun 2000
Posts: 475
Fuzzy Offline
Member
Fuzzy  Offline
Member

Joined: Jun 2000
Posts: 475
B.C.,Canada

#4426671 - 06/18/18 08:03 PM Re: CH Control insanity :( [Re: Andy T]  
Joined: Sep 2002
Posts: 11,236
531 Ghost Offline
USMC
531 Ghost  Offline
USMC
Veteran

Joined: Sep 2002
Posts: 11,236
Elizabeth City NC
Didn't have time to reply this AM. But, I've assigned my pedals as Left CMDevice 1 X Axis Right CMDevice 1 Y Axis and checking Reverse for both. I have the Rudder axis set to CMDevice 1 Z axis. Works like a champ.


Originally Posted by Abraham Lincoln
America will never be destroyed from the outside. If we falter and lose our freedoms, it will be because we destroyed ourselves.


#4426693 - 06/18/18 09:55 PM Re: CH Control insanity :( [Re: 531 Ghost]  
Joined: Oct 1999
Posts: 730
Andy T Offline
Member
Andy T  Offline
Member

Joined: Oct 1999
Posts: 730
Boston, MA
Thank you Ghost. Could you point me to the specific CH mapping file so I can fiddle with it.

#4426719 - 06/18/18 11:49 PM Re: CH Control insanity :( [Re: Andy T]  
Joined: Sep 2002
Posts: 11,236
531 Ghost Offline
USMC
531 Ghost  Offline
USMC
Veteran

Joined: Sep 2002
Posts: 11,236
Elizabeth City NC
Originally Posted by Andy T
Thank you Ghost. Could you point me to the specific CH mapping file so I can fiddle with it.


[Linked Image]


Originally Posted by Abraham Lincoln
America will never be destroyed from the outside. If we falter and lose our freedoms, it will be because we destroyed ourselves.


#4426753 - 06/19/18 08:40 AM Re: CH Control insanity :( [Re: Andy T]  
Joined: Oct 2009
Posts: 1,598
Frederf Offline
Member
Frederf  Offline
Member

Joined: Oct 2009
Posts: 1,598
Pedals are simple devices. Use mapped mode and map the three axes to CM3 device.

#4426835 - 06/20/18 02:33 AM Re: CH Control insanity :( [Re: Andy T]  
Joined: Oct 1999
Posts: 730
Andy T Offline
Member
Andy T  Offline
Member

Joined: Oct 1999
Posts: 730
Boston, MA
Thank you all for the help. I made some progress as follows:
1. Set CH to direct mode.
2. Map axis in DCS
3. Set CH to mapped mode. It appears that all the axes/buttons were working (knock on wood)!


Moderated by  Force10, RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
Star Wars IX Final trailer
by Chaz. 10/22/19 01:48 AM
CoD MW Article
by Rick_Rawlings. 10/21/19 06:15 PM
Time marches on
by No105_Archie. 10/21/19 03:02 PM
Why Looney Tunes is great for history buffs
by PanzerMeyer. 10/20/19 11:05 PM
IJN Kaga found.
by NH2112. 10/19/19 10:32 PM
Grouch (Joker Parady)
by Arthonon. 10/19/19 02:19 PM
Nike vs B-17
by KraziKanuK. 10/18/19 08:30 PM
Grouch
by Chaz. 10/18/19 01:49 PM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0