Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
Page 1 of 19 1 2 3 18 19
#4403004 - 02/02/18 07:12 AM DCS 2.5  
Joined: Feb 2007
Posts: 2,457
malibu43 Offline
Member
malibu43  Offline
Member

Joined: Feb 2007
Posts: 2,457
SoCal
Let's see your shots!

Runs great so far on my laptop!

[Linked Image]

[Linked Image]

[Linked Image]

[Linked Image]


Sager NP8671 17.3" Notebook, i74720HQ (3.6GHz), GTX 970M (3.0GB), 8GB DDR3 RAM, 1TB 7200RPM HD, TrackIR 4, CH HOTAS and rudder pedals
Inline advert (2nd and 3rd post)

#4403005 - 02/02/18 07:51 AM Re: DCS 2.5 [Re: malibu43]  
Joined: Aug 2011
Posts: 100
nirvi Offline
Member
nirvi  Offline
Member

Joined: Aug 2011
Posts: 100
Switzerland
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]

#4403010 - 02/02/18 09:05 AM Re: DCS 2.5 [Re: malibu43]  
Joined: Jun 2005
Posts: 16,082
- Ice Offline
Veteran
- Ice  Offline
Veteran

Joined: Jun 2005
Posts: 16,082
Philippines / North East UK
Wow, those trees sure adds a lot to the terrain feel! Now if only they can stretch it out more towards the horizon.... smile


- Ice
#4403079 - 02/02/18 06:11 PM Re: DCS 2.5 [Re: malibu43]  
Joined: Feb 2007
Posts: 2,457
malibu43 Offline
Member
malibu43  Offline
Member

Joined: Feb 2007
Posts: 2,457
SoCal
I have the trees set to 100% on my install and I don't notice where they stop at all. In fact, I can't even see where the trees end in my screenshots above. And with trees set to 100%, my laptop still runs the sim just fine.

Man, this new version sure does look nice! It will be nice if they follow through with some content changes as well. But for now, it's very pretty to fly around in!


Sager NP8671 17.3" Notebook, i74720HQ (3.6GHz), GTX 970M (3.0GB), 8GB DDR3 RAM, 1TB 7200RPM HD, TrackIR 4, CH HOTAS and rudder pedals
#4403083 - 02/02/18 06:38 PM Re: DCS 2.5 [Re: malibu43]  
Joined: Jun 2005
Posts: 16,082
- Ice Offline
Veteran
- Ice  Offline
Veteran

Joined: Jun 2005
Posts: 16,082
Philippines / North East UK
Is that tree density at 100%? Is there maybe like a draw distance slider?

It may not be noticeable in your laptop or when playing when there are other things to do or catch your eye but I can see it on the screenshots.... but then again, I'm looking for that end-of-treeline smile


- Ice
#4403367 - 02/04/18 03:56 PM Re: DCS 2.5 [Re: malibu43]  
Joined: Feb 2007
Posts: 2,457
malibu43 Offline
Member
malibu43  Offline
Member

Joined: Feb 2007
Posts: 2,457
SoCal
[Linked Image]

[Linked Image]


Sager NP8671 17.3" Notebook, i74720HQ (3.6GHz), GTX 970M (3.0GB), 8GB DDR3 RAM, 1TB 7200RPM HD, TrackIR 4, CH HOTAS and rudder pedals
#4403372 - 02/04/18 04:29 PM Re: DCS 2.5 [Re: malibu43]  
Joined: Mar 2001
Posts: 12,697
bisher Offline
I'll be your Huckleberry
bisher  Offline
I'll be your Huckleberry
Veteran

Joined: Mar 2001
Posts: 12,697
Manitoba, Canada
Im enjoying the feeling of speed at low level flight

[Linked Image]



#4403381 - 02/04/18 05:12 PM Re: DCS 2.5 [Re: malibu43]  
Joined: Apr 2013
Posts: 1,204
Blade_Meister Offline
Member
Blade_Meister  Offline
Member

Joined: Apr 2013
Posts: 1,204
Atlanta, GA, USA
I am curious, did you guys update your already installed version of DCS or did you do a fresh install of 2.5? I am waiting a while to see how everything shakes out. Great pics by the way.


Edit: Which one do you update? The 1.5... or the 2.0... ?

S!Blade<><

Last edited by Blade_Meister; 02/04/18 10:20 PM.
#4403383 - 02/04/18 05:24 PM Re: DCS 2.5 [Re: malibu43]  
Joined: Mar 2001
Posts: 12,697
bisher Offline
I'll be your Huckleberry
bisher  Offline
I'll be your Huckleberry
Veteran

Joined: Mar 2001
Posts: 12,697
Manitoba, Canada
I updated Blade_Meister



#4403647 - 02/05/18 10:05 PM Re: DCS 2.5 [Re: malibu43]  
Joined: Apr 2013
Posts: 1,204
Blade_Meister Offline
Member
Blade_Meister  Offline
Member

Joined: Apr 2013
Posts: 1,204
Atlanta, GA, USA
Ok, I updated to 2.5... . It really looks good in game and my frame rates are decent for my old system, but the ram use is ridiculous. I am posting a pic from Process Lasso which I use while running most of my CFSs. DCS 2.5 is using every bit of my 16 GBs of ram jawdrop in a mission I made a longtime ago with like either 14 or 16 WWII fighters in a big scrap. There is a little bit of Stutter here and there, I am assuming because the Ram is bottle necked. My Cpu is running like 40% of max. I am assuming they have a bad Memory leak. The graphics look pretty good to me, but when I pause for a picture, it looks perfect in game, but the picture comes out with some very small jaggies if you look close. I think I am going to try Reshade like I had in 1.5 plus 2 or 4 times Sparse Grid Super Sampling and see what happens. Here are some pics from the Aerial Scrap Mission on the Caucasus Map. Enjoy, hopefully the next ones will be better. salute

S!Blade<><

[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]



Attached Files 1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg10.jpg11.jpg12.jpg13.jpgDCS2.5.jpg
Last edited by Blade_Meister; 02/05/18 10:22 PM.
#4404209 - 02/08/18 03:51 PM Re: DCS 2.5 [Re: malibu43]  
Joined: Apr 2002
Posts: 5,292
Pooch Offline
Hotshot
Pooch  Offline
Hotshot

Joined: Apr 2002
Posts: 5,292
Orlando, FL
Great shots. Mine doesn't look quite that good, but it's good. I like the aluminum finish effect, now. It always looked more greyish than metalic. My F-86 looks terrific. Getting some stutering, though, when the guns fire. Guess I need to turn something down.


"From our orbital vantage point, we observe an earth without borders, full of peace, beauty and magnificence, and we pray that humanity as a whole can imagine a borderless world as we see it, and strive to live as one in peace."
Astronaut William C. McCool RIP, January 29, 2003 - Space Shuttle Columbia

#4405477 - 02/16/18 05:03 PM Re: DCS 2.5 [Re: bisher]  
Joined: Dec 2008
Posts: 26,080
wheelsup_cavu Offline
Lifer
wheelsup_cavu  Offline
Lifer

Joined: Dec 2008
Posts: 26,080
Corona, California
Originally Posted by bisher
Im enjoying the feeling of speed at low level flight

Code
[img]http://i2.photobucket.com/albums/y26/nibs/nape_zpsgc5w49jg.jpg[/img]

Going to need to upload to SimHQ or find another image hosting site bisher. All I see is the image telling you to upgrade your photobucket account. frown


Wheels


Cheers wave
Wheelsup_cavu

Mission4Today (Campaigns, Missions, and Skins for IL-2)
Planes of Fame Air Museum | March Field Air Museum | Palm Springs Air Museum
#4408783 - 03/04/18 02:15 AM Re: DCS 2.5 [Re: malibu43]  
Joined: Apr 2013
Posts: 1,204
Blade_Meister Offline
Member
Blade_Meister  Offline
Member

Joined: Apr 2013
Posts: 1,204
Atlanta, GA, USA
Well I finally have spent a little more time in DCS 2.5. It really looks stunning. I sure hope they work at optimizing it better because stutters are a problem.
It is a shame because I was going to build a new rig, but with all the CPU compromises and the GPU shortage and high prices, along with Ram high prices,
I really can't afford to build now. Well, I am thankful for my present rig and I will just have to wait it out. Here are a few pics from a recent excursion of P51s
and Spits vs Fw190s and Bf109s. Enjoy.

S!Blade<><

[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]

Attached Files 21.jpg22.jpg20.jpg19.jpg14.jpg
Last edited by Blade_Meister; 03/04/18 02:17 AM.
#4408795 - 03/04/18 06:05 AM Re: DCS 2.5 [Re: malibu43]  
Joined: Aug 2005
Posts: 284
Haukka81 Offline
Member
Haukka81  Offline
Member

Joined: Aug 2005
Posts: 284
Kemij�rvi,Finland
Blade_Meister @ have you ssd ?


I got some stutters first in my system: I5 8500 6core 4ghz / 16gb DDR4 3000mhz / 1070 8 Gb

Fisrt i have dcs in my System / games SSD drive = stutters

Now i have dcs in its own SSD = no more stutters , also setting preload to MIN or least 1/3 from max take those away.

There is still bad memory leak , ED is fixing it. Preload is bugged with it. And its gets crazy in MP biggrin


But sure dcs, runs great fps .

My 1060 with same system got 100-120fps in big missions , now i have 1070 and get 120-180fps in big missions biggrin


My settings: Ultra vis range, textures high , water high, cicilian traffic low, shadows low / flat terrain shadows / tree slider max / grass 1000 / AF4 / 2xmsaa in monitor use, no msaa in VR use PD 1.4 for now.


I5 8400 , 16gb , GTX 1070 oc , Win10 64bit . Virpil T-50 27" monitor with 2560x1440 rez ... DCS + Oculus CV1 + Samsung Odyssey . (odyssey is better for flight sims)
#4408797 - 03/04/18 06:09 AM Re: DCS 2.5 [Re: malibu43]  
Joined: Aug 2005
Posts: 284
Haukka81 Offline
Member
Haukka81  Offline
Member

Joined: Aug 2005
Posts: 284
Kemij�rvi,Finland
And here is nice video from MP play. (it works quite ok, mem leaks sometimes force server restart but even long sessions are ok)






Hellreing makes nice videos , not too short/long or full of #%&*$# music.

Last edited by Haukka81; 03/04/18 06:10 AM.

I5 8400 , 16gb , GTX 1070 oc , Win10 64bit . Virpil T-50 27" monitor with 2560x1440 rez ... DCS + Oculus CV1 + Samsung Odyssey . (odyssey is better for flight sims)
#4408850 - 03/04/18 07:09 PM The Midas Touch [Re: malibu43]  
Joined: Mar 2001
Posts: 2,494
Ironroad Offline
Member
Ironroad  Offline
Member

Joined: Mar 2001
Posts: 2,494
The Midas Touch

[Linked Image]

#4409106 - 03/06/18 02:26 AM Re: DCS 2.5 [Re: malibu43]  
Joined: Apr 2013
Posts: 1,204
Blade_Meister Offline
Member
Blade_Meister  Offline
Member

Joined: Apr 2013
Posts: 1,204
Atlanta, GA, USA
Haukka81, no SSD here, old school HDD. thanks for your suggestions but I have an old AMD system with a GTX770 4GB. I think when ED optimizes and fixes the memory leak , then DCS will work better for me.
Here are a few more I took the other night.

S!Blade<><

[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]

Attached Files 40.jpg39.jpg37.jpg34.jpg33.jpg32.jpg31.jpg30.jpg
Last edited by Blade_Meister; 03/06/18 02:29 AM.
#4409111 - 03/06/18 02:40 AM Re: DCS 2.5 [Re: malibu43]  
Joined: Apr 2002
Posts: 5,292
Pooch Offline
Hotshot
Pooch  Offline
Hotshot

Joined: Apr 2002
Posts: 5,292
Orlando, FL
Great pictures, Blade. Mine doesn't really look all that differently from that at high altitude. That's where I am most of the time, anyway. I knocked it back to Medium. Then I put the Cockpit at 1024. Gotta have the cockpit looking good. Looks fine and runs a whole lot better, now. But I have a 4 year old I7 processor with 2.4 GH and 8 GB of RAMM. 2GB Nvidia card. So, even after they fix that memory leak I'm most likely not gonna be able to max this out.


"From our orbital vantage point, we observe an earth without borders, full of peace, beauty and magnificence, and we pray that humanity as a whole can imagine a borderless world as we see it, and strive to live as one in peace."
Astronaut William C. McCool RIP, January 29, 2003 - Space Shuttle Columbia

#4409114 - 03/06/18 02:54 AM Re: DCS 2.5 [Re: malibu43]  
Joined: Apr 2002
Posts: 5,292
Pooch Offline
Hotshot
Pooch  Offline
Hotshot

Joined: Apr 2002
Posts: 5,292
Orlando, FL
Boy, that Harrier looks like fun.


"From our orbital vantage point, we observe an earth without borders, full of peace, beauty and magnificence, and we pray that humanity as a whole can imagine a borderless world as we see it, and strive to live as one in peace."
Astronaut William C. McCool RIP, January 29, 2003 - Space Shuttle Columbia

#4418832 - 05/02/18 05:03 PM Re: DCS 2.5 [Re: malibu43]  
Joined: Feb 2007
Posts: 2,457
malibu43 Offline
Member
malibu43  Offline
Member

Joined: Feb 2007
Posts: 2,457
SoCal
[Linked Image]

[Linked Image]

[Linked Image]

[Linked Image]


Sager NP8671 17.3" Notebook, i74720HQ (3.6GHz), GTX 970M (3.0GB), 8GB DDR3 RAM, 1TB 7200RPM HD, TrackIR 4, CH HOTAS and rudder pedals
Page 1 of 19 1 2 3 18 19

Moderated by  RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
Flight with the Pope
by Bill_Grant. 09/23/19 01:35 PM
Which Polish 303 Squadron film?
by HeinKill. 09/23/19 10:29 AM
Aron Eisenberg, Nog on DS9, was 50
by F4UDash4. 09/22/19 05:25 PM
Rogue waves -scary
by Blade_RJ. 09/22/19 01:04 AM
Joke
by vocatx. 09/21/19 03:42 PM
The Epitome of Stupidity
by bones. 09/20/19 06:34 PM
GRW Breakpoint Commercial
by Bill_Grant. 09/20/19 01:32 PM
Reality check
by KraziKanuK. 09/20/19 10:56 AM
Interesting AIM News
by F4UDash4. 09/19/19 11:34 AM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0