Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
Page 1 of 2 1 2
#4300095 - 10/01/16 06:37 PM A qwirky black screen issue  
Joined: May 2012
Posts: 916
77_Scout Offline
Member
77_Scout  Offline
Member

Joined: May 2012
Posts: 916
Vancouver Island, Canada
I have a weird issue that popped up a while back.

When I finish a mission (cntrl-Q, then enter) my screen goes blank. WOFF is still running because I can hear the menu sounds when I press space-bar; I just can't see it because the screen is blank. If I unplug and replug the HDMI cable running from the video card (GTX770) to the monitor then the screen display returns and there is the WOFF post-mission screen.

It seems to be the vid-card output that goes blank, not the monitor itself. The monitor doesn't say 'no signal', it just seems to be displaying what the video card is outputting, which is a just a blank/black display. (Perhaps it is stuck showing me CFS3, which is now "finished"?)

Unplugging the HDMI cable gives a 'no signal' message on the monitor (as expected), and then plugging it back in seems to 'wake up' something and the WOFF Manager appears on screen.

Any ideas on this would be appreciated!
77Scout

#4300096 - 10/01/16 06:44 PM Re: A qwirky black screen issue [Re: 77_Scout]  
Joined: May 2012
Posts: 916
77_Scout Offline
Member
77_Scout  Offline
Member

Joined: May 2012
Posts: 916
Vancouver Island, Canada
p.s.

I have turned off all "sleep" options for the monitor, under Windows 10 power settings.

I have tried booting from a fresh install of Windows 10 on a blank hard-drive with only WOFF installed as the first program and it does the same.

I have tried using the DVI output on the video card (a DVI to HDMI cable instead of an HDMI to HDMI cable) it does the same thing.

#4300104 - 10/01/16 07:28 PM Re: A qwirky black screen issue [Re: 77_Scout]  
Joined: May 2001
Posts: 1,655
Panama Red Offline
Member
Panama Red  Offline
Member

Joined: May 2001
Posts: 1,655
Irmo, SC, USA
I was getting something similar to what you are having a while back until I tracked it down to my anti-virus and Windows trying to update. Once I turned these auto updates / call home off, my WOFF black screens went away and have never come back.


CPU = i9 9900K, GPU = RTX 2080 Ti, Monitor = 32" 4K G-sync
#4300123 - 10/01/16 09:12 PM Re: A qwirky black screen issue [Re: 77_Scout]  
Joined: May 2012
Posts: 709
gaw1 Offline
Member
gaw1  Offline
Member

Joined: May 2012
Posts: 709
hate these gremlins......they seem to persist out of all proportion to their cause.....good luck!

#4300145 - 10/01/16 10:58 PM Re: A qwirky black screen issue [Re: 77_Scout]  
Joined: Dec 2013
Posts: 40
Sailor Offline
Junior Member
Sailor  Offline
Junior Member

Joined: Dec 2013
Posts: 40
I had the same thing happen afte a Windows 10 update. Never though to in plug the HDMI cord., what I did was revert back to the last version of Windows 10 and that fixed it. Good luck.

#4300209 - 10/02/16 06:37 AM Re: A qwirky black screen issue [Re: 77_Scout]  
Joined: May 2012
Posts: 140
Andy73 Offline
Member
Andy73  Offline
Member

Joined: May 2012
Posts: 140
Germany
The Graphics-Card sends the Video-Signal to another Output.
There are some Solutions to avoid this Problem. After a Mission, when you still get a black Screen, please press the "Windows"-Key and "P", after that press "Cursor down" and then "Enter". You may repeat this two or three times, but you should get back your Screen and now you should be able to continue the Game.


Are you playing with an NVIDIA Card? If so, you can change some things in your NVIDIA Control-Panel, to skip this Problem.

Go to "Change Resolution". Scroll down, and please set the Dynamic Output Range from "Limited" to "Full". This helped in my Case, the Problem never appeared again. See the Picture:







Last edited by Andy73; 10/02/16 06:49 AM.
#4300430 - 10/03/16 07:29 AM Re: A qwirky black screen issue [Re: 77_Scout]  
Joined: May 2012
Posts: 916
77_Scout Offline
Member
77_Scout  Offline
Member

Joined: May 2012
Posts: 916
Vancouver Island, Canada
Thanks Andy: I do have an Nvidia card and made the change you suggested but no improvement unfortunately.

Your windows-p trick DOES work to get my screen back online so at least I don't have to crawl under my desk to unplug the HDMI cable after every mission. That's actually a big improvement ... much appreciated!

#4301626 - 10/08/16 12:18 AM Re: A qwirky black screen issue [Re: 77_Scout]  
Joined: Dec 2000
Posts: 5,962
Sandbagger Offline
Hotshot
Sandbagger  Offline
Hotshot

Joined: Dec 2000
Posts: 5,962
Coningsby, Lincs, UK
Hi all,
I disabled the Nvidia sound in Device manager, but it killed all WOFF sound.
However I had the monitor, WOFF and Nvidia resolutions set to 1920 x 1080. I reduced them all to the next resolution down, 1842 x 1036 and it works as it should no more black screen at mission end.

From what Ive read this problem can when using HD tvs as the monitor (I use a 50 LG HD tv).

Hope this helps.


[Linked Image]

Alienware Aurora R5
Windows 10 64 bit
Intel i7-6700K 4.2Ghz (liquid cooled)
Two GTX 1080 Foundations in SLI (8 Gig each)
32 Gig DDR4 2133Mhz
1TB SSD boot drive - 1TB SATA storage drive
5.1 Surround Sound
34" Dell Ultra Sharp U3415W (3440x 2440)
CH Pro-Pedals, Stick and Throttle
TrackIR-5 Pro
#4301783 - 10/09/16 12:46 AM Re: A qwirky black screen issue [Re: Sandbagger]  
Joined: May 2012
Posts: 916
77_Scout Offline
Member
77_Scout  Offline
Member

Joined: May 2012
Posts: 916
Vancouver Island, Canada
Originally Posted By: Sandbagger
Hi all,
I disabled the Nvidia sound in Device manager, but it killed all WOFF sound.
However I had the monitor, WOFF and Nvidia resolutions set to 1920 x 1080. I reduced them all to the next resolution down, 1842 x 1036 and it works as it should no more black screen at mission end.

From what Ive read this problem can when using HD tvs as the monitor (I use a 50 LG HD tv).

Hope this helps.


I reduced my resolution in the game (workshop setting) and also the NVidia Control panel to 1680x1050. I still got the black screen, so unfortunately your fix didn't work on my system. Thanks for the suggestion ... it was an easy thing to try.

#4301838 - 10/09/16 11:05 AM Re: A qwirky black screen issue [Re: 77_Scout]  
Joined: Sep 2007
Posts: 1,805
dutch Offline
Member
dutch  Offline
Member

Joined: Sep 2007
Posts: 1,805
EURO-zone
Try to do a software update on your Tv

#4301878 - 10/09/16 03:08 PM Re: A qwirky black screen issue [Re: 77_Scout]  
Joined: Jun 2005
Posts: 12
69Yanks Offline
none
69Yanks  Offline
none
Junior Member

Joined: Jun 2005
Posts: 12
none
I had the same issue and saw someone ran the program in computability mode. I have Windows 10 and then changed to windows 8 on the compatibility choice by right clicking on the woff.exe and trying Windows 8. All worked fine after that.

Last edited by 69Yanks; 10/09/16 03:09 PM.

none
#4301897 - 10/09/16 04:41 PM Re: A qwirky black screen issue [Re: 77_Scout]  
Joined: May 2012
Posts: 916
77_Scout Offline
Member
77_Scout  Offline
Member

Joined: May 2012
Posts: 916
Vancouver Island, Canada
Hurray! That worked for me 69Yanks ... setting WOFF.exe to either Win8 or Win7 compatibility solves the problem for me. Thanks!!!

p.s. I just did some experimenting and setting the CFS3.exe compatibility to Win8 will also fix the problem.

#4302656 - 10/12/16 03:58 PM Re: A qwirky black screen issue [Re: 77_Scout]  
Joined: Apr 2001
Posts: 624
Shredward Offline
Member
Shredward  Offline
Member

Joined: Apr 2001
Posts: 624
Lake Louise, AB Canada
Beauty! Worked for me too biggrin
Thankyou all


We will remember them.
#4302965 - 10/13/16 05:25 PM Re: A qwirky black screen issue [Re: 77_Scout]  
Joined: Sep 2016
Posts: 1
Hrd2reech Offline
Junior Member
Hrd2reech  Offline
Junior Member

Joined: Sep 2016
Posts: 1
Manitoba, Canada
Thanks a lot Yanks, worked for me too !!

#4303723 - 10/16/16 10:47 PM Re: A qwirky black screen issue [Re: 77_Scout]  
Joined: Dec 2012
Posts: 2,557
MFair Offline
Senior Member
MFair  Offline
Senior Member

Joined: Dec 2012
Posts: 2,557
Yanks,
I have had a CTD after exiting the mission for months. This would happen every 3 to 4 missions. Have tried every suggestion given with no joy. I had almost given up on Windows 10 when I saw your post. When I checked the comparability was set at Windows 8. On a whim I set it to Windows 7. 12 missions now with no hick ups! One thing I noticed right off was no screen flicker when exiting the mission. I still have my fingers crossed but I think it is cured. I cannot thank you enough Bud! cheers


Never approach a bull from the front, a horse from the rear or a fool from either end.
BOC Member since....I can't remember!
#4304845 - 10/20/16 05:39 PM Re: A qwirky black screen issue [Re: 77_Scout]  
Joined: Jun 2005
Posts: 12
69Yanks Offline
none
69Yanks  Offline
none
Junior Member

Joined: Jun 2005
Posts: 12
none
Well I installed the Ultimate Edition per instructions and now am back to the black screen again. Compatibility mode is not working and am trying all of the other fixes such as reg of the .dll, dx9 reintall, disable music and video and no success. I am uninstalling and reinstalling. Will let you all know. Nice update BTW (I'm from the REDBaron Dos game era).


none
#4304848 - 10/20/16 05:47 PM Re: A qwirky black screen issue [Re: 77_Scout]  
Joined: Apr 2001
Posts: 624
Shredward Offline
Member
Shredward  Offline
Member

Joined: Apr 2001
Posts: 624
Lake Louise, AB Canada
Yanks,
I tried your compatibility trick a couple of weeks ago on the beta of UE Champagne, and it solved the problem completely for me. Not sure what to suggest, other than to hit it again, and make sure it applied
Cheers
Shredward


We will remember them.
#4304852 - 10/20/16 06:01 PM Re: A qwirky black screen issue [Re: Shredward]  
Joined: Jun 2005
Posts: 12
69Yanks Offline
none
69Yanks  Offline
none
Junior Member

Joined: Jun 2005
Posts: 12
none
Hurray Too and Thanks Shredward! I did not click on the bottom bar "change settings for all users" I would have been spinning around and around if you did not respond.


none
#4304921 - 10/20/16 09:51 PM Re: A qwirky black screen issue [Re: 69Yanks]  
Joined: Jan 2008
Posts: 364
BirdDogICT Offline
Member
BirdDogICT  Offline
Member

Joined: Jan 2008
Posts: 364
I hadn't had this problem until installing WOFF EU in Windows 10 64 last night. I'm using HDMI output to a plain vanilla LG widescreen pooter monitor.

I'm happy to report that 69Yanks' solution of setting compatibility to Windows 8 for all users worked for me.

Man, this sim is stunning. With my new 8Gb ATI RX 480, I am seeing zero texture pops. Smooth as glass with everything turned way up.


There are no accidents and no fatal flaws in the machines; there are only pilots with the wrong stuff.

Tom Wolfe, The Right Stuff,1979.
#4308845 - 11/04/16 02:21 AM Re: A qwirky black screen issue [Re: 77_Scout]  
Joined: Apr 2004
Posts: 2,156
Wodin Offline
Member
Wodin  Offline
Member

Joined: Apr 2004
Posts: 2,156
Liverpool
Having the same issue..great there is a solution!

Page 1 of 2 1 2

Moderated by  Polovski 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
Rogue waves -scary
by Blade_RJ. 09/22/19 01:04 AM
Joke
by vocatx. 09/21/19 03:42 PM
The Epitome of Stupidity
by bones. 09/20/19 06:34 PM
GRW Breakpoint Commercial
by Bill_Grant. 09/20/19 01:32 PM
Reality check
by KraziKanuK. 09/20/19 10:56 AM
Interesting AIM News
by F4UDash4. 09/19/19 11:34 AM
Has anyone watched "Brightburn?"
by letterboy1. 09/17/19 11:19 PM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0