Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
#4050079 - 12/13/14 07:00 PM EAW140 Public Release  
Joined: Apr 2002
Posts: 10,938
MrJelly Offline
Veteran
MrJelly  Offline
Veteran

Joined: Apr 2002
Posts: 10,938
Montagnac, L'Herault, France
The files are at OneDrive and the link is here:

http://1drv.ms/1G2HriK

The first file that you need is the "140basicRV1" which is a 7 zip self installer.

It can be run anywhere on your PC and it will create a fully working folder named "140basicRV1".

The only thing you need to add before launching is your "eaw.ini" file. I have included mine (myeaw.ini) to rename and try if you do not have one. If you do use mine then edit it so that the entry "VirtualCockpit=1" appears in the first section. If you leave it as "VirtualCockpit=0" you will not see the cockpit needles.

After installing you need to test it, and to do so you need to run the "DirSetExeManagerV5" and choose the exe, the "DefaultEAW" theatre and the planeset (1). EAW140 will CTD if no planeset is selected. At this stage none of the other theatres would have been installed. You do have a choice of exes for either the new map or the old.



Then you should be able to fly smile

On my Win 7 PC i need to use the "d3dwindower" program to avoid garbled maps for single mission selection.

Once it is working you can download the five other theatres. Again they are 7-zip self installers, but this time each one must be run in your "140basicRV1" folder.


wink Jel


Fly EAW online at GameRanger: GameRanger Site

I am now of an age at which I no longer need to suffer fools gladly








Inline advert (2nd and 3rd post)

#4050932 - 12/15/14 04:43 PM Re: EAW140 Public Release [Re: MrJelly]  
Joined: Apr 2002
Posts: 10,938
MrJelly Offline
Veteran
MrJelly  Offline
Veteran

Joined: Apr 2002
Posts: 10,938
Montagnac, L'Herault, France
I have added the "d3dwindower" zipfile to the download page to provide a possible solution for Windows 7 users encountering bad screen graphics.

Download the zip and extract the two files in it. I put them in my "140basicRV1" folder:

The two files added are the "D3dHook.dll" and the "D3DWindower.exe".

Running the "D3DWindower.exe" gives an empty window:


Click on the "eaw.exe" and "DirSetExeManagerV5.exe" icons in your "140basicRV1" folder and drag them into the empty window:


You can now launch either program from this window (which will appear when you run the "D3DWindower.exe") by double clicking the icon.
EAW will run in windowed mode, with the selection screens in their natural resolution and the game in the resolution set in your "eaw.ini" file. I use less than full screen to accommodate the window borders.
I have no graphics problems when I use the windower, and the results in Windows 7 are much better.

Maybe because of its age and very old code some anti-virus programs treat the windower with suspicion, but I assure you that it is completely safe. I have been using it for over two years on various PCs.

wink


Fly EAW online at GameRanger: GameRanger Site

I am now of an age at which I no longer need to suffer fools gladly








#4051020 - 12/15/14 07:10 PM Re: EAW140 Public Release [Re: MrJelly]  
Joined: Jun 2001
Posts: 4,465
rwatson Offline
Senior Member
rwatson  Offline
Senior Member

Joined: Jun 2001
Posts: 4,465
New Concord, Ohio

Well Merry Christmas Tony!!! politically incorrect here and all


Russ
Semper Fi
#4051031 - 12/15/14 07:27 PM Re: EAW140 Public Release [Re: MrJelly]  
Joined: Dec 2010
Posts: 2,618
trindade Offline
Senior Member
trindade  Offline
Senior Member

Joined: Dec 2010
Posts: 2,618
Portugal
Thanks Jel smile

#4051392 - 12/16/14 11:17 AM Re: EAW140 Public Release [Re: MrJelly]  
Joined: Mar 2001
Posts: 487
JulioJunqueira Offline
Member
JulioJunqueira  Offline
Member

Joined: Mar 2001
Posts: 487
Late Arrivals Club
Hi Tony

Great! Thank you. thumbsup

Just one question this version will need the CDFs files?


"No Mama! No Papa! No whiskey soda!"
#4051399 - 12/16/14 11:39 AM Re: EAW140 Public Release [Re: MrJelly]  
Joined: Jun 2001
Posts: 13,341
Col. Gibbon Offline
A nobody
Col. Gibbon  Offline
A nobody
Veteran

Joined: Jun 2001
Posts: 13,341
Hi Julio.

It's a full file set, nothing else needed, wink

Tony.

I guess you came to the same conclusion as me, and it's great to have a full version finally available, just to download and play.

I just hope a few of our talented guys return to the fold and get involved again. smile


Supports EAW 1.29.exe, Drop in and Play Technology. wink

1.29 download
#4051404 - 12/16/14 12:01 PM Re: EAW140 Public Release [Re: MrJelly]  
Joined: Mar 2001
Posts: 487
JulioJunqueira Offline
Member
JulioJunqueira  Offline
Member

Joined: Mar 2001
Posts: 487
Late Arrivals Club
Hi Col

Roger that. Thanks wave


"No Mama! No Papa! No whiskey soda!"
#4051413 - 12/16/14 12:23 PM Re: EAW140 Public Release [Re: MrJelly]  
Joined: Apr 2002
Posts: 10,938
MrJelly Offline
Veteran
MrJelly  Offline
Veteran

Joined: Apr 2002
Posts: 10,938
Montagnac, L'Herault, France
I have not releaed the CDF version and I may not bother.
The only theatre that needs it is the real FAW with its special manager and custom CDF files. I have already released a standalone FAW installation for the 140 exe, so I will update that version with the latest 140 exe.

It was great to see BPNZ active again earlier today smile


Fly EAW online at GameRanger: GameRanger Site

I am now of an age at which I no longer need to suffer fools gladly








#4051840 - 12/17/14 01:40 AM Re: EAW140 Public Release [Re: MrJelly]  
Joined: Jan 2003
Posts: 2,756
Baron Von Martin Offline
Senior Member
Baron Von Martin  Offline
Senior Member

Joined: Jan 2003
Posts: 2,756
Peenemuende, MB.
Hello,

Just downloaded the files...(smiling like cat).
You're the man Jelly! This has been a long time in the making, countless hours and contributions. Congratulations and thank you!

S!

BVM

Last edited by Baron Von Martin; 12/17/14 01:40 AM.
#4052616 - 12/18/14 02:01 PM Re: EAW140 Public Release [Re: MrJelly]  
Joined: Apr 2002
Posts: 10,938
MrJelly Offline
Veteran
MrJelly  Offline
Veteran

Joined: Apr 2002
Posts: 10,938
Montagnac, L'Herault, France
With files and folders on two PCs here it is easy for things to go missing, and sometimes they do frown
We had a CTD online last night testing DAW, and the upshot was that the "Do17Z_FM" folder which used to be in the "Planes_ETO\Plane_FM\Axis\Do17_217" folder was AWOL.

There is a simple patch in the folder from which you downloaded the installation.
Run "6_Patch01" which is a 7-zip self-installer in your "140basicRV1" folder and it will put the missing folder in the correct place for you smile


Fly EAW online at GameRanger: GameRanger Site

I am now of an age at which I no longer need to suffer fools gladly








#4053602 - 12/20/14 10:23 AM Re: EAW140 Public Release [Re: MrJelly]  
Joined: Apr 2002
Posts: 10,938
MrJelly Offline
Veteran
MrJelly  Offline
Veteran

Joined: Apr 2002
Posts: 10,938
Montagnac, L'Herault, France
On the download page there is now a "7_Patch02" 7-zip which has two purposes.
I do not know how or why, maybe with the file creation or the upload itself, the winter terrain folder in ETO140 was incomplete. It is one we have used for years. So running the downloaded file in the 140basicRV1 folder will replace the current one with the complete version.

The second purpose is to install the new DirSetPicker (check the other thread for details) so that online hosts can select the mission without needing to set one up in single mission mode.


I have already set up files for several theatres, and they are included in the download.

wink


Fly EAW online at GameRanger: GameRanger Site

I am now of an age at which I no longer need to suffer fools gladly








#4053634 - 12/20/14 01:30 PM Re: EAW140 Public Release [Re: MrJelly]  
Joined: Jun 2001
Posts: 4,465
rwatson Offline
Senior Member
rwatson  Offline
Senior Member

Joined: Jun 2001
Posts: 4,465
New Concord, Ohio
Thank You Tony


Russ
Semper Fi
#4053759 - 12/20/14 06:45 PM Re: EAW140 Public Release [Re: MrJelly]  
Joined: Dec 2000
Posts: 5,320
Recluse Offline
Mediocrity Above All!
Recluse  Offline
Mediocrity Above All!
Hotshot

Joined: Dec 2000
Posts: 5,320
Randolph, NJ
Question for you... I have your old 140 No CDF version and it works fine. I installed this new 140RV1(in a new folder) and when I launch it from D3DWindower, everything looks good until I launch a mission. Right after the fuel gauge timer, the screen goes blank and EAW CTD. I checked the D3DWindower settings and they look the same as the ones for the 140 Basic NO CDF version.

I installed the 2 patches (didn't work before that either) and selected the Default EAW Planeset 1. Haven't installed any other theaters yet.

Any ideas??

Thanks!!

BTW, this is on XPSP3. Haven't tried it on my Win7 machine yet.

Last edited by Recluse; 12/20/14 07:18 PM.

Long system spec sig follows:



XP Box

Core2Duo E6600
ASUS P5N32-E SLI nVIDIA nFORCE 680I
ProMOS 4GB DDR2 800
EVGA GTX 560Ti
CoolerMaster CAC-T05-UW CENTURION 5
ANTEC TP3-550 550W
Samsung Syncmaster 2253BW
Soundblaster X-FI XtremeGamer
WinXP SP3

Win 7 Box: (thanks to kramer!!!)
Intel Core i7 3.06 GHz
16 GB RAM
Nvidia GTX 770
Corsair Carbide 400R Case
Windows 7 Home Premium 64 Bit

Flight Gear:

Cougar Hotas S/N 26453
CHPro Rudder Pedals

#4053798 - 12/20/14 08:18 PM Re: EAW140 Public Release [Re: MrJelly]  
Joined: Jun 2001
Posts: 4,465
rwatson Offline
Senior Member
rwatson  Offline
Senior Member

Joined: Jun 2001
Posts: 4,465
New Concord, Ohio
do I need the old vb run times to run dirset manager??I get a runtime error library not registered when I try...It's the same on my older backup sets.Runs ok just using eaw.exe. Just cant switch dir sets..This is on a new win 7 setup and I dont have the vb files on it and cant find them


Russ
Semper Fi
#4053939 - 12/21/14 07:56 AM Re: EAW140 Public Release [Re: MrJelly]  
Joined: Apr 2002
Posts: 10,938
MrJelly Offline
Veteran
MrJelly  Offline
Veteran

Joined: Apr 2002
Posts: 10,938
Montagnac, L'Herault, France
Russ- the old OAWRuntimes is now in the download folder wink


Fly EAW online at GameRanger: GameRanger Site

I am now of an age at which I no longer need to suffer fools gladly








#4053942 - 12/21/14 08:05 AM Re: EAW140 Public Release [Re: MrJelly]  
Joined: Apr 2002
Posts: 10,938
MrJelly Offline
Veteran
MrJelly  Offline
Veteran

Joined: Apr 2002
Posts: 10,938
Montagnac, L'Herault, France
Recluse-
Sorry but no ideas at this stage other than to temporarily rename your "eaw.ini" file to force the exe to build a new one.
The patches will not affect the basic installation as they apply to the ETO01 material.

wink


Fly EAW online at GameRanger: GameRanger Site

I am now of an age at which I no longer need to suffer fools gladly








#4054018 - 12/21/14 01:51 PM Re: EAW140 Public Release [Re: MrJelly]  
Joined: Jun 2001
Posts: 4,465
rwatson Offline
Senior Member
rwatson  Offline
Senior Member

Joined: Jun 2001
Posts: 4,465
New Concord, Ohio
Tony went to on drive couldn't find it...A bit off today poppd a joint in my thumb and resetting it was hell..Thanks for any help


Russ
Semper Fi
#4054028 - 12/21/14 02:26 PM Re: EAW140 Public Release [Re: MrJelly]  
Joined: Apr 2002
Posts: 10,938
MrJelly Offline
Veteran
MrJelly  Offline
Veteran

Joined: Apr 2002
Posts: 10,938
Montagnac, L'Herault, France
I can feel the pain!



Did you use the link in the first post?

wink


Fly EAW online at GameRanger: GameRanger Site

I am now of an age at which I no longer need to suffer fools gladly








#4054032 - 12/21/14 02:36 PM Re: EAW140 Public Release [Re: MrJelly]  
Joined: Jun 2001
Posts: 4,465
rwatson Offline
Senior Member
rwatson  Offline
Senior Member

Joined: Jun 2001
Posts: 4,465
New Concord, Ohio
Thanks Tony was using an old pm link it shows now I'll test it and hope it works..


Russ
Semper Fi
#4054040 - 12/21/14 02:59 PM Re: EAW140 Public Release [Re: MrJelly]  
Joined: Jun 2001
Posts: 4,465
rwatson Offline
Senior Member
rwatson  Offline
Senior Member

Joined: Jun 2001
Posts: 4,465
New Concord, Ohio
Tony
At first it didn't work but after lots of googling I found this solution.
"" So, download scrrun.dll (here for example) and register it with regsrvr32.""

The error i was getting was Run-time Error '-2147319779 (8002801d)': Automation Error Library not Registered
And right now all my installs are working fine using the dirset picker ...Thanks for your help going for a fresh new install now


Russ
Semper Fi

Moderated by  RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
Grouch (Joker Parady)
by Arthonon. 10/19/19 02:19 PM
Nike vs B-17
by KraziKanuK. 10/18/19 08:30 PM
Grouch
by Chaz. 10/18/19 01:49 PM
How to pi$$ off Londoners...
by Chucky. 10/17/19 12:16 PM
Video game map size comparison
by DM. 10/17/19 09:45 AM
Happy Thanksgiving
by No105_Archie. 10/13/19 05:15 PM
Happy Birthday US Navy
by oldgrognard. 10/13/19 04:31 PM
American Civil War photos
by KraziKanuK. 10/12/19 04:18 AM
“Masters of Air”
by PanzerMeyer. 10/11/19 10:51 PM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0