Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
#4032258 - 11/05/14 09:04 PM Who would purchase a Steel beasts DCS module  
Joined: Apr 2013
Posts: 1,857
marko1231123 Offline
Member
marko1231123  Offline
Member

Joined: Apr 2013
Posts: 1,857


If such a module were ever to be made available (and that's a big if)
Would you purchase it.

As most probably know DCS has got the Combined Arms module, its good for what it was designed for.
But as most who have played it know its not a high fidelity armoured simulation Like SB.
Just for the hell of it and with out any endorsement from esim or DCS. I posted this topic in both DCS and SB forums.
To see if there would be support for such a project.
Most are in favour of such a integration but some have expressed concerns about the technical side
Or if its even possible.
I will post links if members would like to contribute to the Discussion.

Esim post http://www.steelbeasts.com/sbforums/showthread.php?t=21191

DCS post http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=133293


Read more: http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/to...5#ixzz3IEKqlAWJ
Follow us: @SimHQ on Twitter | SimHQ on Facebook

Inline advert (2nd and 3rd post)

#4032260 - 11/05/14 09:09 PM Re: Who would purchase a Steel beasts DCS module [Re: marko1231123]  
Joined: Dec 2002
Posts: 4,429
enigma6584 Offline
Senior Member
enigma6584  Offline
Senior Member

Joined: Dec 2002
Posts: 4,429
Wisconsin, USA
No I would not.

#4032267 - 11/05/14 09:19 PM Re: Who would purchase a Steel beasts DCS module [Re: marko1231123]  
Joined: Dec 2009
Posts: 3,462
AggressorBLUE Offline
Check out my
AggressorBLUE  Offline
Check out my
Senior Member

Joined: Dec 2009
Posts: 3,462
Jerz
Well, I'd need to know a few more things before I decided either way:


-Would it be using the current ground environment? It's pretty flat and devoid of life for a ground sim. Wouldn't be that much fun

-Would an enhanced terrain deformation model be included, or would we be driving over green painted concrete?

-How would crew positioning be handled? Would the AI be overhauled and 'smart' enough to handle complex tasks like land navigation?

-Cost? SB is something like $100 isn't it?



Assuming it's a deeply modeled modern battle tank plopped into the current environment (or even EDGE), then no, I probably wouldn't. It would be a fish out of water situation.


Personally, I'd rather see Spin tires terrain deformation mixed with SB. Now simply navigating around your environment can present a challenge. Plus if the idea of going mud-slinging in a front line battle tank doesn't appeal to you, then you have no soul...


My Rig:i5-3570k @ 4.2 GHZ W/ Corsair Hydro H110 Cooler / Asus Sabertooth Z77 Mobo / GTX 1070/ 16 Gigs DDR3 RAM / A Few SSDs, and a Bunch of HDDs / All held together by: Corsair C70 Case

Other Assets Deployed:
HOTAS: Thrustmaster Warthog SN#22621/CH Throttle Quad/MFG Crosswind Pedals SN#0004 smile
TrackIR TIR 5 w/ TrackClip Pro biggrin
Simpit: Obutto R3VOLUTION


#4032284 - 11/05/14 09:51 PM Re: Who would purchase a Steel beasts DCS module [Re: marko1231123]  
Joined: Dec 2001
Posts: 2,111
Ark Offline
Cat Herder
Ark  Offline
Cat Herder
Member

Joined: Dec 2001
Posts: 2,111
Fresno, CA.
I would as long as it wasn't dumbed down to fit into the DCS World.


Ark

Windows 7 x64
Asus P6T Deluxe mobo
Core i7 920 @ 4.0
6GB G.Skill DDR3 1600
Evga GTX 680 Classified
SB X-FI Fatality
640GB WD "Black"
1GB WD "Black"
LG 39" LCD / Dell 3007WFP-HC 30" LCD / Acer H233H 23" LCD


RIP Positive G
#4032286 - 11/05/14 09:53 PM Re: Who would purchase a Steel beasts DCS module [Re: marko1231123]  
Joined: Mar 2011
Posts: 1,666
Chris2525 Offline
Member
Chris2525  Offline
Member

Joined: Mar 2011
Posts: 1,666
Canada
I'd buy it.


Windows 7 Home Premium x64 / Intel Core i7-3770K @ 3.50GHz (8 CPUs), ~3.9GHz / 8192MB DDR3 / NVIDIA GeForce GTX780 / TM Warthog / Saitek Pro Fight Rudder Pedals / TrackIR5
#4032377 - 11/06/14 01:21 AM Re: Who would purchase a Steel beasts DCS module [Re: marko1231123]  
Joined: Jul 2014
Posts: 1,180
scrim Offline
Member
scrim  Offline
Member

Joined: Jul 2014
Posts: 1,180
If the SB devs developed and handled its functioning, yes. The module, AI behaviour and adjustments to make the current terrain suitable for it. Otherwise, nooooooooooooooooo.

#4032481 - 11/06/14 09:55 AM Re: Who would purchase a Steel beasts DCS module [Re: marko1231123]  
Joined: Jan 2001
Posts: 8,771
Para_Bellum Offline
Oberkriegkaboomfhrer
Para_Bellum  Offline
Oberkriegkaboomfhrer
Hotshot

Joined: Jan 2001
Posts: 8,771
Germany
In a heartbeat, yes.

yep


"...late afternoon the Air Tasking Order came in [and] we found the A-10 part and we said, "We are going where!? We are doing what!?"

Capt. Todd Sheehy, Hog pilot, on receiving orders during Operation Desert Storm

#4032522 - 11/06/14 12:56 PM Re: Who would purchase a Steel beasts DCS module [Re: marko1231123]  
Joined: Jun 2002
Posts: 847
KeyCat Offline
Member
KeyCat  Offline
Member

Joined: Jun 2002
Posts: 847
Sweden
Depends on how detailed the terrain mesh would be. At current state in DCS I wouldn't buy but things may change whenever EGDE arrives.

/KC


>> It's all about teamwork! <<
#4032529 - 11/06/14 01:21 PM Re: Who would purchase a Steel beasts DCS module [Re: marko1231123]  
Joined: Mar 2005
Posts: 875
Fridge Offline
Member
Fridge  Offline
Member

Joined: Mar 2005
Posts: 875
Fredericton, NB, Canada
I would 'invest' in a Steal Beasts DCS module that would improved on what Combined Arms has started with. I say 'invest' and mean the same model we have in DCS where we buy into open betas and products arrive a year (or more) later :-)


Fridge
----------
Things which do you no good in aviation:
1) Altitude above you;
2) Runway behind you;
3) Fuel in the truck;
4) The airspeed you don't have.
#4032561 - 11/06/14 02:50 PM Re: Who would purchase a Steel beasts DCS module [Re: KeyCat]  
Joined: Mar 2011
Posts: 1,666
Chris2525 Offline
Member
Chris2525  Offline
Member

Joined: Mar 2011
Posts: 1,666
Canada
Originally Posted By: KeyCat
Depends on how detailed the terrain mesh would be. At current state in DCS I wouldn't buy but things may change whenever EGDE arrives.

/KC


I don't think it's ever been mentoined what the terrain mesh resolution will be for NTTR, but from what I can glean from the media ED has released, it seems to be similar to say ArmA2 (as a conservative guess) if not better.







Windows 7 Home Premium x64 / Intel Core i7-3770K @ 3.50GHz (8 CPUs), ~3.9GHz / 8192MB DDR3 / NVIDIA GeForce GTX780 / TM Warthog / Saitek Pro Fight Rudder Pedals / TrackIR5
#4032583 - 11/06/14 03:36 PM Re: Who would purchase a Steel beasts DCS module [Re: marko1231123]  
Joined: Apr 2013
Posts: 1,857
marko1231123 Offline
Member
marko1231123  Offline
Member

Joined: Apr 2013
Posts: 1,857
Seems we're in the realms of pure speculation.

I did have one other idea that's a little out side the box..
What if DCS let esim fix /improve CA under some sort of licence agreement or partnership
Whether that Is a feasible concept technically or financially I have no idea

#4032587 - 11/06/14 03:41 PM Re: Who would purchase a Steel beasts DCS module [Re: marko1231123]  
Joined: Dec 2012
Posts: 245
Tyco Offline
ArmA3 Mission Maker
Tyco  Offline
ArmA3 Mission Maker
Member

Joined: Dec 2012
Posts: 245
Westerly
I would buy it if it remodeled the infantry to be like it is in Steel Beasts. As it is now DCS infantry needs an overhaul. With more helicopter modules coming out like the AH-1 I think this will be essential. If it did this I would buy it in a heartbeat. If it was just a high fidelity tank, Im not so sure.

#4033603 - 11/08/14 07:17 PM Re: Who would purchase a Steel beasts DCS module [Re: marko1231123]  
Joined: Dec 2002
Posts: 4,127
Flogger23m Offline
Senior Member
Flogger23m  Offline
Senior Member

Joined: Dec 2002
Posts: 4,127
US
The two new EDGE maps don't even come close to ArmA 2/3 in terms of terrian detail. I am not sure if EDGE can handle it or not, although maps would probably have to be made smaller to see an increase in detail. Armor specific maps would probably come into play. Half the size of a DCS aircraft map, with much more detail. There also needs to be detailed infantry, hopefully with the ability for them to enter buildings.

Personally I am not interested in SB level realism. I wish Combined Arms was more realistic. Perhaps an FC3 level of detail for tanks... but I do want to be able to control the driver and gunner at the same time.


Moderated by  Force10, RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
Gas prices going up
by wormfood. 05/14/21 06:52 PM
Mid-Air Collision in Denver, No Injuries
by Arthonon. 05/14/21 12:59 AM
Hey, Bitcoin, Elon doesn't like you.
by Mr_Blastman. 05/13/21 02:34 AM
I'll be damned !!
by NoFlyBoy. 05/11/21 07:13 PM
RM Jet Suit Boarding
by Red2112. 05/08/21 02:07 PM
Idiot for the day
by rwatson. 05/07/21 10:55 AM
The cost of Epic free games
by Blade_RJ. 05/06/21 08:28 PM
That mettalic smell you feel is actually yours !
by Blade_RJ. 05/06/21 05:15 PM
Shiny American Rocket, cheaper by the dozen
by Nixer. 05/06/21 12:48 AM
House of the Dragon
by PanzerMeyer. 05/05/21 05:45 PM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0