Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
Page 6 of 8 1 2 3 4 5 6 7 8
#348787 - 06/15/05 09:48 PM Re: FAQ for graphics issues - last update 1/30/05  
Joined: Jun 2005
Posts: 2,132
Reticuli Offline
Member
Reticuli  Offline
Member

Joined: Jun 2005
Posts: 2,132
Dayton, OH, USA
I think Win XP Pro SP2 that I have installs 9 automatically. I think I remember during the later installation phase one of those information screens in Windows with DIRECTX 9 and espousing its benefits. Well, 98 should be here in a few days, so I'll be running Longbow Anthology and 18 in that on a partition.


The term "necroposting" was invented by a person with no social memory beyond a year. People with a similar hangup are those o.k. with the internet being transient vapor.

http://www.openfuelstandard.org/2011/12/methanol-wins-open-wager.html

Saitek X65 and X52, Glide, Winx3D, and GlovePIE Profiles http://library.avsim.net/search.php?SearchTerm=reticuli&CatID=miscmisc

http://library.avsim.net/register.php

X52 + Silicone Grease = JOY stick
Inline advert (2nd and 3rd post)

#348788 - 07/27/05 05:06 AM Re: FAQ for graphics issues - last update 1/30/05  
Joined: Jul 2004
Posts: 1,926
BlackMage11 Offline
Member
BlackMage11  Offline
Member

Joined: Jul 2004
Posts: 1,926
Atlantic Beach, Florida
Radlinker 0908 with ATi Catalyst 5.7 doesn't work.


SimHQ's Resident Distributor of Ownage
#348789 - 08/01/05 01:36 PM Re: FAQ for graphics issues - last update 1/30/05  
Joined: May 2001
Posts: 254
hendrack Offline
Member
hendrack  Offline
Member

Joined: May 2001
Posts: 254
Austria
I recently found my old copy of JF-18 and it worked right of the box.
WinXP, DX90c, nVidia Forceware 77.72 drivers. I play with 2xQ FSAA enabled and have no water gridlines nor AA master mod stuttering.
I wish the engine sounds are better in the game, are there some replacement sounds on the web?

Only problem now: the hud fonts are unreadable, hopefully TSH finishes their font mod soon, the beta mod doesnt work for me.

BTW going from 4x to 2xQ FSAA also fixed the "no-mouse-in-cockpit" problem for F4:AF. With 4x FSAA falcon doesnt even start.

#348790 - 08/01/05 10:15 PM Re: FAQ for graphics issues - last update 1/30/05  
Joined: Nov 2002
Posts: 3,168
'Doc' Offline
Senior Member
'Doc'  Offline
Senior Member

Joined: Nov 2002
Posts: 3,168
Welcome back, Thrawn.

SoundManager, SoundPackager, and F18SoundData (as well as soundpacks of sounds) are available for JF/A-18 and JF-15 at http://tsh.war-fighters.net/?tshmain=download&download=addon . IIRC there are presently no engine sounds available, but, if you want, you can create them yourself using SoundManager, SoundPackager, and F18SoundData.


'Doc' (aka '195th_Doc')
TSH Administrator

Doc's hypocritic Oath: First do no HARM?
#348791 - 09/06/05 04:20 PM Re: FAQ for graphics issues - last update 1/30/05  
Joined: Mar 2001
Posts: 776
iam Offline
Member
iam  Offline
Member

Joined: Mar 2001
Posts: 776
Canada
Quote:
Originally posted by Thrawn:
Only problem now: the hud fonts are unreadable, hopefully TSH finishes their font mod soon, the beta mod doesnt work for me.
FYI, the Hud Font fix is to make them a tad bigger only, it wont fix the bluriness caused by the anti-aliasing.

#348792 - 09/24/05 06:58 AM Re: FAQ for graphics issues - last update 1/30/05  
Joined: Jul 2003
Posts: 361
Bright_Sky Offline
Member
Bright_Sky  Offline
Member

Joined: Jul 2003
Posts: 361
I've experienced "lag" during offline play. Can anybody help me ?
The FPS is very good on my P4 2.6Ghz + 512Mb Ram + 128Mb FX5200 system. Only the response in the sim seems to delay by 1 or 2 secs. This is annoying me so much.

Thanks in advance.

#348793 - 09/24/05 05:57 PM Re: FAQ for graphics issues - last update 1/30/05  
Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Joe Offline
Veteran
Joe  Offline
Veteran

Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Bridgewater, NJ
What response? The response to your controller or keyboard inputs?

#348794 - 09/25/05 02:40 AM Re: FAQ for graphics issues - last update 1/30/05  
Joined: Jul 2003
Posts: 361
Bright_Sky Offline
Member
Bright_Sky  Offline
Member

Joined: Jul 2003
Posts: 361
Hi Joe,

The responses to all 3 devices -- keyboard, joystick and mouse (I have no TrackIR, but I believe the problem would probably occur on it too).

It seems to be graphics problem. Because, the response is worst when using "F8" to view around the aircraft, also when heading down on massive targets. Sounds like insufficient RAM problem but, I don't think so. The FPS is very good everywhere in the sim, and around one year ago, I used GeForce4MX and the sim ran very fine, with slightly lower FPS than present.

thank you.

#348795 - 09/26/05 03:00 PM Re: FAQ for graphics issues - last update 1/30/05  
Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Joe Offline
Veteran
Joe  Offline
Veteran

Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Bridgewater, NJ
Don't know what to tell you, Bright_sky...

Perhaps a complete uninstall/reinstall as described in the TSH install guide ?

#348796 - 09/26/05 03:49 PM Re: FAQ for graphics issues - last update 1/30/05  
Joined: Jul 2003
Posts: 361
Bright_Sky Offline
Member
Bright_Sky  Offline
Member

Joined: Jul 2003
Posts: 361
Thanks Joe, I had uninstalled/reinstalled the sim 2 times, before I posted my problem. The sim is still laggy anyway.

#348797 - 09/26/05 04:08 PM Re: FAQ for graphics issues - last update 1/30/05  
Joined: Jul 2003
Posts: 361
Bright_Sky Offline
Member
Bright_Sky  Offline
Member

Joined: Jul 2003
Posts: 361
Hi Joe,

By searching through the forum, I found it's not only me that experienced this kind of problem...

http://www.simhq.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=32;t=006752

http://www.simhq.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=32;t=007845

The second link is very interesting to me. Its last post said something about removing graphic card control panel.

Yeah, the only thing that my FX5200 has but GF4 MX hasn't is GCCP.

I may give it a try, and update the result afterward. \:\)

#348798 - 09/27/05 08:30 AM Re: FAQ for graphics issues - last update 1/30/05  
Joined: Nov 2002
Posts: 3,168
'Doc' Offline
Senior Member
'Doc'  Offline
Senior Member

Joined: Nov 2002
Posts: 3,168
Quote:
Originally posted by Bright_sky:
Thanks Joe, I had uninstalled/reinstalled the sim 2 times, before I posted my problem. The sim is still laggy anyway.
Bright_sky, did you do the uninstall/reinstall exactly as described in the TSH Install Guide at http://tsh.war-fighters.net/install/ (i.e., doing everything the guide says to do)?


'Doc' (aka '195th_Doc')
TSH Administrator

Doc's hypocritic Oath: First do no HARM?
#348799 - 09/27/05 11:23 AM Re: FAQ for graphics issues - last update 1/30/05  
Joined: Jul 2003
Posts: 361
Bright_Sky Offline
Member
Bright_Sky  Offline
Member

Joined: Jul 2003
Posts: 361
Quote:
Originally posted by 'Doc':
Quote:
Originally posted by Bright_sky:
Thanks Joe, I had uninstalled/reinstalled the sim 2 times, before I posted my problem. The sim is still laggy anyway.
Bright_sky, did you do the uninstall/reinstall exactly as described in the TSH Install Guide at http://tsh.war-fighters.net/install/ (i.e., doing everything the guide says to do)?
Yes Doc. Those pages look technical and reasonable, so I kept them as a browsable copy in my hard drive. I exactly followed the instructions on those pages in those 2 times I mentioned (scandisk and defragment were actually done in the second time only, as I had formatted the hard disk before installing JF18 in the first time due to having too many spy wares)

My current installation is just JF18+1.01F+TSHV1.0
I'm also looking forward to installing more add-ons.

Sorry that I didn't give you guys more information regarding my workarounds at first.

#348800 - 09/28/05 03:23 PM Re: FAQ for graphics issues - last update 1/30/05  
Joined: Nov 2002
Posts: 3,168
'Doc' Offline
Senior Member
'Doc'  Offline
Senior Member

Joined: Nov 2002
Posts: 3,168
Quote:
Originally posted by Bright_sky:
Quote:
Originally posted by 'Doc':
Quote:
Originally posted by Bright_sky:
Thanks Joe, I had uninstalled/reinstalled the sim 2 times, before I posted my problem. The sim is still laggy anyway.
Bright_sky, did you do the uninstall/reinstall exactly as described in the TSH Install Guide at http://tsh.war-fighters.net/install/ (i.e., doing everything the guide says to do)?
Yes Doc. Those pages look technical and reasonable, so I kept them as a browsable copy in my hard drive. I exactly followed the instructions on those pages in those 2 times I mentioned (scandisk and defragment were actually done in the second time only, as I had formatted the hard disk before installing JF18 in the first time due to having too many spy wares)
Roger.


'Doc' (aka '195th_Doc')
TSH Administrator

Doc's hypocritic Oath: First do no HARM?
#348801 - 12/13/05 11:10 AM Re: FAQ for graphics issues - last update 1/30/05  
Joined: Oct 2001
Posts: 662
cdelucia Offline
Member
cdelucia  Offline
Member

Joined: Oct 2001
Posts: 662
Pittsburgh, PA
Bright_Sky, are you using Windows XP? Launch the game. Once in the main menu screen, Alt+Tab out of the game (I leave a folder window open to Alt+Tab into). Then press Ctrl+Alt+Delete. Go to the "Processes" tab. Hit the top of the "Image Name" colum to alphabitize names. Find F-18.exe. Right click it and select "set priority>NORMAL". MUST be NORMAL. Windows will ask you if you're sure - say yes. Go back to the game, all delays should be gone.

I think someone did a small patch of some sort to solve this "priority" issue, not sure what it's called.

#348802 - 12/13/05 02:46 PM Re: FAQ for graphics issues - last update 1/30/05  
Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Joe Offline
Veteran
Joe  Offline
Veteran

Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Bridgewater, NJ
Quote:
Originally posted by cdelucia:
I think someone did a small patch of some sort to solve this "priority" issue, not sure what it's called.
It is called PriorityF18, and can be downloaded here . TSHv3 will include a check box to enable/disable Normal priority.

#348803 - 12/14/05 02:56 AM Re: FAQ for graphics issues - last update 1/30/05  
Joined: Jul 2003
Posts: 361
Bright_Sky Offline
Member
Bright_Sky  Offline
Member

Joined: Jul 2003
Posts: 361
Hi cdelucia / Joe,

Thanks for your help.
I'm using WinXP with SP2.

Actually, the problem can also be solved by changing program compatibility mode to Win98 (still delayed in Win2000 mode).

#348804 - 01/01/06 10:06 AM Re: FAQ for graphics issues - last update 1/30/05  
Joined: Jul 2002
Posts: 2,581
Operator Offline
Senior Member
Operator  Offline
Senior Member

Joined: Jul 2002
Posts: 2,581
FYI, i'm using the detonator 44.03's and 2x antialiasing, 8xAF and textures sharpening and get NO grid lines in the water.

#348805 - 01/14/06 06:19 AM Re: FAQ for graphics issues - last update 1/30/05  
Joined: Jan 2006
Posts: 68
Erawan Offline
Junior Member
Erawan  Offline
Junior Member

Joined: Jan 2006
Posts: 68
Joe said:
"Issue #1: Gridlines in the water
CAUSE: Windows XP, Anti-aliasing, "Low Level Noise Mapping" and "Sparkling Water" enabled

FIX: Run Windows 98
FIX: For nVidia GeForce users, run Forceware 56.72 or detonators 30.xx or earlier (old drivers available at http://www.guru3d.com)
FIX: For ATI users, run Catalyst drivers 4.1 or higher and enable antialiasing
FIX: For ATI users, run a program called Radlinker and use it to control the sim's graphics settings. (see notes below)
WORKAROUND: For nVidia users, disable Anti-aliasing and run detonators 43.45, 44.03, or 45.23.
WORKAROUND: For ATI users, disable anti-aliasing.
WORKAROUND: Uncheck "Low Level Noise Mapping" and "Sparkling Water" in the graphics options of the sim."

I am running Windows XP Professional Edition SP2 and I have ATI 9600XT 128 MB. I used ATI Omegadriver. I tried this "fixes", it turned nice.
If you guys had ATI and Nvidia card, access to this website:
http://www.omegadrivers.net.

Erawan (Erick)


Erawan "Eri" Sujana
#348806 - 02/14/06 08:48 PM Re: FAQ for graphics issues - last update 1/30/05  
Joined: Oct 2002
Posts: 52
PattyMan2001 Offline
Junior Member
PattyMan2001  Offline
Junior Member

Joined: Oct 2002
Posts: 52
I'm runnin the game on WinXP Home SP1, No problems at all. I just installed it, and away I went, didnt have to use any compatiability modes at all. The TSH packs really enhance the game. Now I just wish I could run it at 1280x768, the native res of my 17" widescreen. 1024x768 looks good, but I want Higher dangit!!! LOL

IMHO Janes F/A-18 was the last decent Naval flightsim that I've played, I havent heard of any but does anybody know if there are any good newer ones???

BTW. Sys Specs if it helps anybody:
AMD XP 2500+
1gb Ram
evga GF-6800GT 256mb
WinXP Home SP1

Page 6 of 8 1 2 3 4 5 6 7 8

Moderated by  RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
US Navy of 1915
by F4UDash4. 09/22/23 11:50 AM
Star Trek Voyager auditions
by JohnnyChemo. 09/21/23 01:50 AM
Temperatures of food
by oldgrognard. 09/21/23 01:05 AM
Mid-Air at Reno
by KRT_Bong. 09/19/23 07:51 PM
FTC leak microsoft internal documentation
by Blade_RJ. 09/19/23 04:00 PM
Analyzing WWII
by PanzerMeyer. 09/19/23 11:05 AM
Italian Air Force Display Team Crash
by F4UDash4. 09/16/23 09:09 PM
TSA mid west vs east coast
by Blade_RJ. 09/15/23 03:43 AM
Plant based "burgers"
by PanzerMeyer. 09/14/23 10:57 AM
PSA: Samsung SSDs -Urgent-
by Mr_Blastman. 09/14/23 08:59 AM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0