Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
#3254381 - 03/31/11 11:41 PM Aircraft customisation.  
Joined: Nov 2006
Posts: 322
Lixma Offline
Member
Lixma  Offline
Member

Joined: Nov 2006
Posts: 322
Londinium
I don't understand whether this feature is broken, i'm not using it correctly, or something else.

I go through the whole process of customizing a MkIIa Spitfire (complete with dirty word serial number), I then create and save a loadout with the most psychedelic tracer combination possible and then I hit OK.

I then pick a Spit IIa for a quick mission, select custom from the drop-down menu and hit fly. But when I enter the game there's no sign of my aircraft, loadout, dirty word....nothing.

Anyone had any success with this yet? Is it just a multiplayer thing?

Inline advert (2nd and 3rd post)

#3254387 - 03/31/11 11:44 PM Re: Aircraft customisation. [Re: Lixma]  
Joined: May 2007
Posts: 159
No601_Swallow Offline
Member
No601_Swallow  Offline
Member

Joined: May 2007
Posts: 159
London
Yeah, I was wondering about that.

Perhaps it's just for your online mount?


Edit: Or for when those campaigns become playable?

Last edited by No601_Swallow; 03/31/11 11:45 PM.
#3254395 - 03/31/11 11:49 PM Re: Aircraft customisation. [Re: Lixma]  
Joined: May 2010
Posts: 1,121
sascha Offline
Member
sascha  Offline
Member

Joined: May 2010
Posts: 1,121
Munich, Germany
I also didn't get that thing to work. As I've posted in another thread: What's bothering me about this isn't the paint-schemes but rather the convergence. There's no other place to set it up and the game seems to ignore the changes I make in the plane-loadout-screens, plus I can't load my custom loadouts in a quick mission ... confused


S.


System: Asus P5Q-E - Intel Core 2 Quad Q9300@ 2.5 GHz (currently @3.0 GHz) - Gigabyte GF GTX460 1GB OC - 2x2 GB OCZ DDR2-RAM - Samsung P2370 23'' - MS Sidewinder 2 FF (red trigger, baby!) - Saitek Pro Flight Rudder Pedals - TrackIR 5 + Pro-Clip - Windows Vista 64 Home Premium
#3254414 - 04/01/11 12:06 AM Re: Aircraft customisation. [Re: Lixma]  
Joined: Nov 2006
Posts: 322
Lixma Offline
Member
Lixma  Offline
Member

Joined: Nov 2006
Posts: 322
Londinium
OK, I just tried the internet game Swallow mentioned. My Spitfire had the right tracers so something is working. Just not sure of the extent.

#3254417 - 04/01/11 12:09 AM Re: Aircraft customisation. [Re: Lixma]  
Joined: Sep 2001
Posts: 9,581
Sim Offline
Hotshot
Sim  Offline
Hotshot

Joined: Sep 2001
Posts: 9,581
Vegas
Yeah, would love that option. I'm getting tired of flying Italian 109.

#3254421 - 04/01/11 12:12 AM Re: Aircraft customisation. [Re: Lixma]  
Joined: May 2010
Posts: 1,121
sascha Offline
Member
sascha  Offline
Member

Joined: May 2010
Posts: 1,121
Munich, Germany
Why couldn't they just include that excellent quick-mission-setup-screen from Il-2 instead of those silly "quick missions" where you can only set up two or three parameters?

*sigh*



S.


System: Asus P5Q-E - Intel Core 2 Quad Q9300@ 2.5 GHz (currently @3.0 GHz) - Gigabyte GF GTX460 1GB OC - 2x2 GB OCZ DDR2-RAM - Samsung P2370 23'' - MS Sidewinder 2 FF (red trigger, baby!) - Saitek Pro Flight Rudder Pedals - TrackIR 5 + Pro-Clip - Windows Vista 64 Home Premium
#3254430 - 04/01/11 12:18 AM Re: Aircraft customisation. [Re: Lixma]  
Joined: Nov 2002
Posts: 3,984
-Avatar- Offline
Senior Member
-Avatar-  Offline
Senior Member

Joined: Nov 2002
Posts: 3,984
CT, USA
I'm so glad to hear it's not just me and my think head!!! I thought I was the only kid on the block who couldn't figure out how to get this to work... What's up with that, huh? smile


Avatar

Asus P8Z68 Deluxe, i7 2700k @4.7GHz, EVGA GTX570HD 301.42s, 1x120gb SSD, 2x150gb WD Raptors, 2x200gb SATA, 16gb G.Skill DDR3 2130, 1000W PS, HP DVD-RW, Onboard sound, 32" Sony Bravia XBR, Win7 Pro 64bit, Tai Chi watercooled case
#3254537 - 04/01/11 01:53 AM Re: Aircraft customisation. [Re: Lixma]  
Joined: Jun 2003
Posts: 916
IvanK Offline
Member
IvanK  Offline
Member

Joined: Jun 2003
Posts: 916
Aus
Agreed I think this option is bugged at present.

#3254566 - 04/01/11 02:20 AM Re: Aircraft customisation. [Re: Lixma]  
Joined: Jun 2010
Posts: 77
xnomad Offline
Junior Member
xnomad  Offline
Junior Member

Joined: Jun 2010
Posts: 77
Sydney, Australia
Yes the menu is terrible, very counter-intuitive, especially considering the QMB we had in IL2.
Using it gets me irate, so I just have to hit fly and take it out on the opposition, I feel much better after that biggrin


i5-2500K / P67A-UD3-B3 / GTX 560TI 1GB 900MHz OC
2 x 4GB DDR3 1600MHz RAM / Samsung 500GB Spinpoint F3 7200rpm / Antec TP 750 PSU / Win 7 HP 64bit / TrackIR 5 / MSFFB2 / CH Pro Throttle / CH Pro Pedals

Moderated by  RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
A cowboy from Texas walks into a bar in Montana
by semmern. 11/28/20 01:46 PM
Kung Fury
by Chucky. 11/26/20 08:12 PM
Need a laugh ?
by WangoTango. 11/26/20 07:02 PM
Fantasy NHL League
by WangoTango. 11/26/20 06:36 PM
Thanksgiving In America!
by Blade_Meister. 11/26/20 03:00 PM
Thanksgiving
by NoFlyBoy. 11/25/20 07:16 PM
Uh oh...
by Nixer. 11/24/20 09:12 PM
meaning of a deck of playing cards
by KraziKanuK. 11/24/20 03:27 PM
Criterion Collection BR/DVD sale
by Patrocles. 11/24/20 03:26 PM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0