Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
#3048218 - 07/09/10 12:23 AM F4AF How to edit the campaign  
Joined: Jul 2005
Posts: 4,328
Panther Offline
Senior Member
Panther  Offline
Senior Member

Joined: Jul 2005
Posts: 4,328
This was pulled from another site, Frugals may have been the first source and I don't recall the original author. ~Panther

Took me quite a while to figure this out. In each campaign folder(e.g Korea):
save0.cam rolling fire
save1.cam iron fortress
save2.cam tiger spirit
I did it like this: Back up save0.cam and rename save0.cam to save0.tac. Open save0.tac with mission builder in tactical engagement. Add a squadron of EF2000 to Seoul AB(It was named the 1031 fighter squadron). Save and exit. Rename save0.tac to save0.cam and enter the campaign(New-Rolling fire-Seoul AB-1031FS). The campaign isn't running correctly right now, but I just exit and let the autosave function save the update. Then I replace the adjusted save0.cam by the original one. Re-enter the campaign(Saved-auto save), a redeployment message and a newsreport came up. I was redeployed to Sunwon AB, just south of seoul. And campaign engine was assigning my EF2000s BARCAP missions. 8 slammers and 2 Asraams! Yeah!

The complete procedure:
1. Backup the saveX.cam you want to edit.
2. Rename saveX.cam to saveX.tac
3. Fire up FalconAF.exe and open the saveX.tac in the TE editor.(Don't click on the CAMPAIGN button on the main UI or the game will CTD)
4. Make whatever changes you want to with the TE editor. But remember, we have to do all the editing in the TE Editor in ONE STEP, i.e., don't save the file and then try to come back to it later to edit more. (Thanks Napalmski and Sherlock)
5. Save the tac file and exit the game.
6. Rename SaveX.tac to SaveX.cam
7. Start the corresponding new campaign.(save0.cam: rolling fire; save1.cam: iron fortress; save2.cam tiger spirit)
8. Set the priorities. Don't click the start campaign button tho. Otherwise SAMs might not show up.(Thanks Sherlock ) Just exit and there will ba an autosave file. (Or manually save it at 09 00 00, it's the same).
9. Replace the edited saveX.cam with the original one. Overwrite it.
10. Re-enter the campaign from the campaign save file that has just been created in step 8. Done.

Don't forget Steps 8,9 and 10! They are essential for this to work.

The campaign save file doesn't save objects data so there will be quite a lot of mess up before the final step. However everything will be fine in the end.

Inline advert (2nd and 3rd post)

#3057020 - 07/21/10 04:23 PM Re: F4AF How to edit the campaign [Re: Panther]  
Joined: Jul 2005
Posts: 693
Schwalbe Offline
Member
Schwalbe  Offline
Member

Joined: Jul 2005
Posts: 693
Right, yes I posted it on frugs. Been quite sometime didn't even recognize it....

#3058672 - 07/23/10 08:16 PM Re: F4AF How to edit the campaign [Re: Panther]  
Joined: Jul 2010
Posts: 7
Satsujin Offline
Junior Member
Satsujin  Offline
Junior Member

Joined: Jul 2010
Posts: 7
This method works for me with no problems.

I tried this with the PMC Vietnam theater and when I fired the sav0.cam (renamed sav0.tac) in the Allied Force TE editor, all I got was a completely empty map. Any ideas why? Would TAC EDIT work?

Thanks!

#3060158 - 07/26/10 11:22 AM Re: F4AF How to edit the campaign [Re: Satsujin]  
Joined: Jul 2005
Posts: 693
Schwalbe Offline
Member
Schwalbe  Offline
Member

Joined: Jul 2005
Posts: 693
yep use tac edit. (unless the campaign itself is fubar which happens to add-on theaters at times...)

Last edited by Schwalbe; 07/26/10 11:23 AM.
#3060288 - 07/26/10 04:04 PM Re: F4AF How to edit the campaign [Re: Schwalbe]  
Joined: Jan 2006
Posts: 186
LoD_Viper Offline
Member
LoD_Viper  Offline
Member

Joined: Jan 2006
Posts: 186
Southern Arizona in the good o...
Originally Posted By: Schwalbe
Right, yes I posted it on frugs. Been quite sometime didn't even recognize it....


Schwalbe,

You Skwabie from Frugals?

#3064300 - 07/31/10 05:58 PM Re: F4AF How to edit the campaign [Re: LoD_Viper]  
Joined: Jul 2005
Posts: 693
Schwalbe Offline
Member
Schwalbe  Offline
Member

Joined: Jul 2005
Posts: 693
yeah mate:)

#3069059 - 08/07/10 08:21 PM Re: F4AF How to edit the campaign [Re: Panther]  
Joined: Sep 2008
Posts: 111
XenonS Offline
Member
XenonS  Offline
Member

Joined: Sep 2008
Posts: 111
This method is really good, congrats!

As for using TacEdit in third-party theaters:

I just found the solution in the WIKI section of the PMC site:

http://tactical.nekromantix.com/forum/viewtopic.php?p=184558#p184558


XenonS

Last edited by XenonS; 08/08/10 01:30 AM.

Moderated by  RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
House of the Dragon
by PanzerMeyer. 05/05/21 05:45 PM
Some funny Facebook observations
by PanzerMeyer. 05/05/21 11:53 AM
Chinese Rocket
by carrick58. 05/05/21 12:26 AM
Hope everyone is having a good day
by oldgrognard. 05/04/21 02:09 PM
A long strange trip it's been
by rwatson. 05/03/21 04:31 PM
Remember when???
by Bill_Grant. 05/02/21 02:15 PM
Hard day at work
by Chucky. 05/01/21 11:52 PM
The power of lucid dreaming...
by Dart. 05/01/21 02:50 PM
My Wife asked me...
by Bill_Grant. 04/30/21 07:12 PM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0