Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
Page 1 of 2 1 2
#2753789 - 06/29/09 09:52 PM Server Error All Day  
Joined: Jun 2009
Posts: 13
Komok Offline
Junior Member
Komok  Offline
Junior Member

Joined: Jun 2009
Posts: 13
Anyone else having this problem today? Nothing has changed with my PC since last night. All my ports are as they should be. No anti-virus. No firewall. Everything was running fine last night, and I was actually starting to not be too upset with the whole login thing. But all stinking day today, I haven't been able to use it. It just keeps giving me the "Server Error" message about a minute after hitting login. I posted over on their forums, but they don't seem too inclined to respond. I've rebooted everything I can think of, but no joy. Might just have to call this game a swing and a miss. banghead

Inline advert (2nd and 3rd post)

#2753792 - 06/29/09 09:54 PM Re: Server Error All Day [Re: Komok]  
Joined: Dec 2008
Posts: 2,179
WWBrian Offline
Member
WWBrian  Offline
Member

Joined: Dec 2008
Posts: 2,179
I just logged in...must be your end. No server issue here. Sorry. Try choking up on the bat grrr


WingWalker (virtual) Combat Squadron

Intel i7 980X @3.8 GHz | ASUS P6X58D Premium | Antec 1200w PSU | 12GB 1600Mhz RAM
SLI - 2x eVGA GTX 580 3072MB vRAM | Dell 3007WFP 30" + 2x Dell 2007FP 20" @ 5388x1600 res.
Corsair Force GT 240GB SSD - O/S drive | Corsair Force 60GB SSD - ROF drive
WD VelociRaptor 300GB - Game drive | WD Black 1TB - Storage drive
CH HOTAS and TrackIR 5 +TCP | Realtek on-board sound | Windows 7 Ultimate 64bit

#2753793 - 06/29/09 09:57 PM Re: Server Error All Day [Re: Komok]  
Joined: Sep 2005
Posts: 202
WilliVonBill Offline
Member
WilliVonBill  Offline
Member

Joined: Sep 2005
Posts: 202
North Carolina
Sorry mate, no problems here either. Logged in just fine. You might try sending them an e-mail at: rof@neoqb.com


WvB


~RB3D~First Eagles~OFF BH&H~RoF~
Its A Good Time To Be A WWI Sim Junkie!
#2753794 - 06/29/09 09:58 PM Re: Server Error All Day [Re: WWBrian]  
Joined: Feb 2008
Posts: 3,257
777 Studios - Jason Offline
Senior Member
777 Studios - Jason  Offline
Senior Member

Joined: Feb 2008
Posts: 3,257
Southern California or Moscow
Komok,

Write rof@neoqb and tell them you have this problem, don't just post in the forum. Make sure to list your location and or IP so they have something to go on. If it's just you or a particular area we need to find out why you are having issues.

I too have been functioning just fine today.

Sorry for your troubles.

Jason

#2753811 - 06/29/09 10:24 PM Re: Server Error All Day [Re: 777 Studios - Jason]  
Joined: Jun 2009
Posts: 221
intramile Offline
Member
intramile  Offline
Member

Joined: Jun 2009
Posts: 221
Fine by me too, and have been playing the last 10-12 hours, including many restarts.

#2753888 - 06/30/09 12:20 AM Re: Server Error All Day [Re: intramile]  
Joined: Sep 2004
Posts: 10,618
Ming_EAF19 Offline
Babelfish Immune
Ming_EAF19  Offline
Babelfish Immune
Veteran

Joined: Sep 2004
Posts: 10,618
London
Komok before uninstalling and reinstalling (which may fix it)

Quote:
you can try to restore it (delete all update files from updates folder) then run restore.bat and then update game.


See if that works, VikS gave me this tip: it did work for me when I had your very frustrating problem

Ming


'You are either a hater or you are not' Roman Halter
#2753936 - 06/30/09 01:24 AM Re: Server Error All Day [Re: Ming_EAF19]  
Joined: Jun 2009
Posts: 13
Komok Offline
Junior Member
Komok  Offline
Junior Member

Joined: Jun 2009
Posts: 13
Great, thanks guys. Will try that Ming. Jason, I just sent them an email, thank you.

Last edited by Komok; 06/30/09 01:24 AM.
#2753952 - 06/30/09 01:42 AM Re: Server Error All Day [Re: Ming_EAF19]  
Joined: Jun 2009
Posts: 13
Komok Offline
Junior Member
Komok  Offline
Junior Member

Joined: Jun 2009
Posts: 13
Originally Posted By: Ming_EAF19
Komok before uninstalling and reinstalling (which may fix it)

Quote:
you can try to restore it (delete all update files from updates folder) then run restore.bat and then update game.


See if that works, VikS gave me this tip: it did work for me when I had your very frustrating problem

Ming


Just tried it, no good. Thanks for the help though. I've never purchased a product quite like this before. Will definitely be the last.

#2753966 - 06/30/09 01:55 AM Re: Server Error All Day [Re: Komok]  
Joined: Dec 2000
Posts: 893
Double_Tap Offline
Member
Double_Tap  Offline
Member

Joined: Dec 2000
Posts: 893
Sunshine Coast, Australia
Komok,

Are you sure your 28000 UDP port is open?

Here is a simple progarm to quickly check.

http://www.portforward.com/help/portcheck.htm

The reason I ask is because I would have sworn on a stack of Gideon's that my port was open. My computer was set to automatically assign an IP address. Somehow it decided to flick from 192.168.0.3 to 192.168.0.2 and no servers were visible.

Hope this heps,

~E!~
D_T


Gigabyte GA-Z77X UDH-3, i7 2600K, 16GB Corsair Dominator DDR3, GeForce GTX 680 2GB.
Saitek Rudder Pedals
Cougar Hotas #08970 U2 #20
Thrustmaster Warthog
TrackIr 4 Pro
Windows 7 64 bit
#2753998 - 06/30/09 02:26 AM Re: Server Error All Day [Re: Double_Tap]  
Joined: Dec 2008
Posts: 2,179
WWBrian Offline
Member
WWBrian  Offline
Member

Joined: Dec 2008
Posts: 2,179
Actually DT - he needs port 443 open to connect...28000-28001 is for multiplayer. But he says it's only today...so I didn't suspect a port issue.


WingWalker (virtual) Combat Squadron

Intel i7 980X @3.8 GHz | ASUS P6X58D Premium | Antec 1200w PSU | 12GB 1600Mhz RAM
SLI - 2x eVGA GTX 580 3072MB vRAM | Dell 3007WFP 30" + 2x Dell 2007FP 20" @ 5388x1600 res.
Corsair Force GT 240GB SSD - O/S drive | Corsair Force 60GB SSD - ROF drive
WD VelociRaptor 300GB - Game drive | WD Black 1TB - Storage drive
CH HOTAS and TrackIR 5 +TCP | Realtek on-board sound | Windows 7 Ultimate 64bit

#2754032 - 06/30/09 02:59 AM Re: Server Error All Day [Re: WWBrian]  
Joined: Jun 2009
Posts: 13
Komok Offline
Junior Member
Komok  Offline
Junior Member

Joined: Jun 2009
Posts: 13
Yeah thanks for the ideas guys, but it's still porked. I uninstalled, deleted the folder, rebooted, reinstalled, rechecked all the ports, and still no good. Funny thing is nothing from last night to today is any different on my system. Nothing else installed or removed. Hell, I haven't even downloaded anything today. I'll wait for a reply from them, and they can't help, it'll be time to pack it in. Damn shame as I was really enjoying the game. Thanks again all. Just too damn bad they have this system.

#2754219 - 06/30/09 08:25 AM Re: Server Error All Day [Re: Komok]  
Joined: Jan 2001
Posts: 25,138
RSColonel_131st Offline
Lifer
RSColonel_131st  Offline
Lifer

Joined: Jan 2001
Posts: 25,138
Vienna, 2nd rock left.
For an outgoing authentication request, you shouldn't need to open any ports on your system. If he needs 443, then he needs 443 outgoing.

Is there a list of NeoQB server IPs around that people could try and ping or telnet at 443 to see if there are connection issues on their ISP?

#2754229 - 06/30/09 08:42 AM Re: Server Error All Day [Re: RSColonel_131st]  
Joined: Sep 2004
Posts: 10,618
Ming_EAF19 Offline
Babelfish Immune
Ming_EAF19  Offline
Babelfish Immune
Veteran

Joined: Sep 2004
Posts: 10,618
London
After you've been flying RoF enjoyably for a couple of years this period will all seem small potatoes Komok. WW1 pilots need something about them, grit and durability. Don't give up just yet, everything can be fixed bar taxes. You might even decide that having fellow flight-sim fans supporting you helps you through this transient nightmare. Don't forget to make the ping test the Colonel is recommending above

Ming
Morale Division


'You are either a hater or you are not' Roman Halter
#2754290 - 06/30/09 10:43 AM Re: Server Error All Day [Re: WWBrian]  
Joined: May 2009
Posts: 29
grunter Offline
Junior Member
grunter  Offline
Junior Member

Joined: May 2009
Posts: 29
New Zealand
check that your password and username is correct and check that on the RoF website your activation code is there, I think it diplays a server error when your username and password is incorrect or your activation code is incorrect or not present. Best of luck.

#2754407 - 06/30/09 02:08 PM Re: Server Error All Day [Re: grunter]  
Joined: Jun 2009
Posts: 13
Komok Offline
Junior Member
Komok  Offline
Junior Member

Joined: Jun 2009
Posts: 13
I hope you're right Ming. Forgive me for being skeptical right now, but the beer will be on me if you're right.

Grunter, yes the activation code and everything else is as it should be.

Just an update, I'm in email contact with neoqb and they just had me run a tracert and send them back a screenshot of the results. It looks weird to me. I get a few good hops at first, but then everything from Line 9 on goes Request Timed Out. Keep in mind, I went to bed the night before and everything was working just fine. I had no login difficulties beyond what everyone else was experiencing. I woke up yesterday morning, and all had gone horribly wrong.

#2754448 - 06/30/09 02:43 PM Re: Server Error All Day [Re: Komok]  
Joined: Jun 2009
Posts: 13
Komok Offline
Junior Member
Komok  Offline
Junior Member

Joined: Jun 2009
Posts: 13
Final update -

Heard back from them and they said it's something I need to take up with my service provider. Well, can't say we didn't give it the old college try. I've just requested my product return instructions from gogamer. As none of this was gogamer's fault, and they really provided a good shopping experience, I'll just go ahead and purchase some other title from them so they won't be as screwed as I was. I sure do hope neoqb wakes up and sees this sort of overly-aggressive copy-protection will cost them more than it will protect. Anyway, strike 3, I'm out. Thanks to all of you for your efforts.

Take care

#2754509 - 06/30/09 03:34 PM Re: Server Error All Day [Re: Komok]  
Joined: Jan 2001
Posts: 25,138
RSColonel_131st Offline
Lifer
RSColonel_131st  Offline
Lifer

Joined: Jan 2001
Posts: 25,138
Vienna, 2nd rock left.
That's the problem I was expecting you had, NeoQB should want to put out a list of IPs so you guys can traceroute them yourself if a problem comes up, makes diagnosis quicker.

I recently had this exact same problem between my Austrian company ISP and the Bloomberg Company (Financial Data Provider) in the USA. If the second or third hop are bad - out of maybe eight - you are so far away from home it isn't even funny to fix.

Basically I had to contact my ISP who then contacted his ISP who then contacted his parent ISP and so on - until finally the two ISPs where the interconnect failed are informed and can fix the issue. As a private customer, even as business customer, you have zero influence into these cases, since your contract is only with your ISP. And in any given worldwide connection, there are multiple companies involved - as such, multiple points of failure, and NeoQBs models assumes they are all either working correctly or quick to fix things.

Such stuff usually solves itself after 12 to 24 hours, but that's a bit long to wait.

If you're interested in that kind of game, get Arma2 from Gogamer. It comes with a simple disk check.

#2754527 - 06/30/09 03:58 PM Re: Server Error All Day [Re: RSColonel_131st]  
Joined: Jun 2009
Posts: 13
Komok Offline
Junior Member
Komok  Offline
Junior Member

Joined: Jun 2009
Posts: 13
Very interesting stuff. I had another buddy of mine explain the whole "daisy-chain" to me just a few minutes ago. You know what's really funny, just as I was about to pull the disk out of the drive, I said why don't I give it one more try. I swear I felt like Clark Griswold when he couldn't get the Christmas lights to turn on. Santa got kicked across the yard, the reindeer got punched out, and then that very last moment of desperation when he brings the two connections together just as the wife flips the light switch, it was just like that. I hit login, and after about 10 seconds, the hanger screen came alive. I swear for a moment I heard a choir singing Hallelujah, and the room brightened. biggrin Even so, I think I've just had enough. I don't know. We'll see.

Again thanks to all of you guys. copter

#2755439 - 07/01/09 12:36 PM Re: Server Error All Day [Re: Komok]  
Joined: Jun 2009
Posts: 13
Komok Offline
Junior Member
Komok  Offline
Junior Member

Joined: Jun 2009
Posts: 13
To be fair, it's only right that I make a quick follow up post. After the miracle of 30 June (when the login was suddenly successful), I have had uninterrupted service. I even had my first multiplayer experience with RoF. I must say that even though I can't stand their login system, the gameplay online was way too much fun for any one man to have. Aside from the many little gremlins that we all seem to be experiencing (control anomalies, screen flickers, etc...), it really was a blast. Although I can't honestly recommend the game in its current state, I do believe I'll follow the advice of Ming and a couple other people and just hang on to it. There's definitely potential here.

Thanks again to everyone for the help, ideas, and advice. Good flying gentlemen. smile

#2756095 - 07/01/09 11:25 PM Re: Server Error All Day [Re: Komok]  
Joined: Dec 2000
Posts: 893
Double_Tap Offline
Member
Double_Tap  Offline
Member

Joined: Dec 2000
Posts: 893
Sunshine Coast, Australia
Great news Komak! Its always darkest just before the dawn.


Gigabyte GA-Z77X UDH-3, i7 2600K, 16GB Corsair Dominator DDR3, GeForce GTX 680 2GB.
Saitek Rudder Pedals
Cougar Hotas #08970 U2 #20
Thrustmaster Warthog
TrackIr 4 Pro
Windows 7 64 bit
Page 1 of 2 1 2

Moderated by  RacerGT, Wklink 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
April 8th Solar Eclipse
by NoFlyBoy. 03/03/24 11:40 PM
SimHQ TS down?
by Bohemond. 03/03/24 04:55 PM
'Shogun'; anybody?
by BD-123. 03/02/24 11:18 AM
Fighter ace causes of death
by PanzerMeyer. 02/27/24 06:46 PM
HMS Northumberland
by RedOneAlpha. 02/26/24 09:01 AM
Eagle Cams
by NoFlyBoy. 02/25/24 07:20 PM
For us old farts
by oldgrognard. 02/25/24 02:03 PM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0