Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
Page 4 of 7 1 2 3 4 5 6 7
#2388642 - 11/28/07 04:52 AM Re: F-18 with no banding/AA slowdowns, XP and Vista! [Re: Phoenix]  
Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Joe Offline
Veteran
Joe  Offline
Veteran

Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Bridgewater, NJ
The garbled movies and the exiting error message are known bugs. Such is the unfortunate result when we are left to work with unfinished beta software.

Inline advert (2nd and 3rd post)

#2390658 - 11/30/07 04:05 PM Re: F-18 with no banding/AA slowdowns, XP and Vista! [Re: Joe]  
Joined: Dec 2000
Posts: 325
Snowfalcon Offline
Member
Snowfalcon  Offline
Member

Joined: Dec 2000
Posts: 325
Reno, Nevada, USA
Do you have to run DirectXTweaker every time you fly or just once?

Also how much AA can JF-18 handle?


Snowfalcon13 99th-VFS
Shot at and missed S*** at and Hit!

MSI P6N Diamond
Intel Q6600 quad @ 2.4GHz
4 GB OCZ DDR2 800
Win 7 Professional 64bit
WD 150GB RaptorX C drive
WD 74GB/16MB Raptor F4AF/FSX install
GeForce 8800 GT 512MB

#2392547 - 12/03/07 02:27 PM Re: F-18 with no banding/AA slowdowns, XP and Vista! [Re: Snowfalcon]  
Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Joe Offline
Veteran
Joe  Offline
Veteran

Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Bridgewater, NJ
You have to use DXTweaker to start the sim every time.

You can max out the AA on JF-18.

#2422915 - 01/15/08 01:46 PM Re: F-18 with no banding/AA slowdowns, XP and Vista! [Re: Joe]  
Joined: Aug 2005
Posts: 441
Novum Offline
Member
Novum  Offline
Member

Joined: Aug 2005
Posts: 441
SWEDEN
Hello... Thx for a grate fix!
Since im just in my begining of learning this sim ive just been trying a few missions.

In the Take off training mission
If i strafe the parked jets my computer freese

explotions causes CTD also
??
any ideas`?

Last edited by Novum; 01/15/08 02:24 PM.

Peace Means Practis
#2422972 - 01/15/08 02:41 PM Re: F-18 with no banding/AA slowdowns, XP and Vista! [Re: Novum]  
Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Joe Offline
Veteran
Joe  Offline
Veteran

Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Bridgewater, NJ
Check the explosion detail setting in your graphics options. Make sure something is selected.

#2434121 - 01/28/08 08:46 PM Re: F-18 with no banding/AA slowdowns, XP and Vista! [Re: Joe]  
Joined: May 2007
Posts: 8
Vexx 157th Offline
Junior Member
Vexx 157th  Offline
Junior Member

Joined: May 2007
Posts: 8
Hello Joe:

I have installed everything for TSH as indicated on the TSH site. I have an nvidia 8800 with 169.75 drivers.Running tweaker with recommended settings.

I have an issue when i use the HI RES package: see pic-

banding is present, and the HUD AA ASEC circle is all over the screen (dots)


FPS is good, and AA mode fps is acceptable. I would like to run it in hi- res, any ideas?

thx-

Vexx

#2434130 - 01/28/08 08:56 PM Re: F-18 with no banding/AA slowdowns, XP and Vista! [Re: Vexx 157th]  
Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Joe Offline
Veteran
Joe  Offline
Veteran

Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Bridgewater, NJ
I assume you a referring to the TSHv1 Higher Resolutions package? If so, please do not use that package. Instead use TSHv3; you can select your resolutions in the TSHv3 Manager.

There is a detailed description in the Add-On Installation Guide in my sig.

#2434141 - 01/28/08 09:09 PM Re: F-18 with no banding/AA slowdowns, XP and Vista! [Re: Joe]  
Joined: May 2007
Posts: 8
Vexx 157th Offline
Junior Member
Vexx 157th  Offline
Junior Member

Joined: May 2007
Posts: 8
Yes, only using TSHv3 to select Hi Res. the odd hud bits around are the AA ASEC. That and the banding are my only issues.

It may be possible the install is damaged in some way. The only other thing I think it could be are the nvidia drivers. I am using a very recent set. Does anyone else have the 169.75 drivers installed?

#2434166 - 01/28/08 09:44 PM Re: F-18 with no banding/AA slowdowns, XP and Vista! [Re: Vexx 157th]  
Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Joe Offline
Veteran
Joe  Offline
Veteran

Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Bridgewater, NJ
You're using this menu? I ask again because "HI RES" is a specific term that pertains to TSHv1, not v3.


The DXTweaker is beta and it doesn't work for everyone.

#2434176 - 01/28/08 09:57 PM Re: F-18 with no banding/AA slowdowns, XP and Vista! [Re: Joe]  
Joined: May 2007
Posts: 8
Vexx 157th Offline
Junior Member
Vexx 157th  Offline
Junior Member

Joined: May 2007
Posts: 8
Yes that menu. I did however, use the previous package before I had installed TSHv3 to test that it installed correctly. Is it possible there was a conflict between the 2 if I hadn'd deselected it in TSH1 before installing TSH3?

#2434952 - 01/29/08 06:08 PM Re: F-18 with no banding/AA slowdowns, XP and Vista! [Re: Vexx 157th]  
Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Joe Offline
Veteran
Joe  Offline
Veteran

Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Bridgewater, NJ
It's possible, although TSHv3 overwrites the executable anyway.

#2442504 - 02/07/08 03:01 AM Re: F-18 with no banding/AA slowdowns, XP and Vista! [Re: Joe]  
Joined: Dec 2001
Posts: 856
Slikk Offline
Member
Slikk  Offline
Member

Joined: Dec 2001
Posts: 856
Detroit Mi. USA
I use the DX Tweaker and it works great off-line, but I was wondering if any of you know of a way to get JF-18 to launch from HyperLobby while using the DX Tweaker? It's kind of a bummer to have to connect by IP every time and it would be nice to find a work around for this.

Slikk

Last edited by Slikk; 02/07/08 03:20 AM.
#2443524 - 02/08/08 02:56 PM Re: F-18 with no banding/AA slowdowns, XP and Vista! [Re: Slikk]  
Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Joe Offline
Veteran
Joe  Offline
Veteran

Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Bridgewater, NJ
If you use DXTweaker to launch hyperlobby, I believe the changes are also made to JF-18. It's worth a test...

#2443714 - 02/08/08 06:38 PM Re: F-18 with no banding/AA slowdowns, XP and Vista! [Re: Joe]  
Joined: Dec 2001
Posts: 856
Slikk Offline
Member
Slikk  Offline
Member

Joined: Dec 2001
Posts: 856
Detroit Mi. USA
Yipeeeeeeeeeeee... Thank you Goe! That worked like a charm. It was a real drag to connect by IP every time. Now thanks to you I can connect by HL like every one els. Thanks again bro.

Slikk

#2444516 - 02/09/08 06:37 PM Re: F-18 with no banding/AA slowdowns, XP and Vista! [Re: Slikk]  
Joined: Dec 2001
Posts: 856
Slikk Offline
Member
Slikk  Offline
Member

Joined: Dec 2001
Posts: 856
Detroit Mi. USA
I was getting the dreaded grid lines in the water while using the DX Tweaker, and I have found a work around for this problem.

Under modules to load, go to Preset Changer and change the format from...

Format: A8R8G8B8

to

Format: X8R8G8B8

This did the trick for me. My settings in game are at full, and now when I run the game I don't get any AA slow down and I don't get any grid lines in the water either. I don't know if any of you have figured this out yet or not, but this worked for me.

OS: XP

Vidio card: ATI X850

Hope this helps.

Slikk



Last edited by Slikk; 02/09/08 06:44 PM.
#2460513 - 03/02/08 12:18 PM Re: F-18 with no banding/AA slowdowns, XP and Vista! [Re: Slikk]  
Joined: Mar 2008
Posts: 87
skeemo Offline
Junior Member
skeemo  Offline
Junior Member

Joined: Mar 2008
Posts: 87
Hi there ,
I noticed some issues with the default settings in post 1.

1st : Mouse cursor gets flickering hard to find it on the screen, MDF buttons are not useable this way.

2nd : Due to i'm a JF18 Newbie , i hang around with the training missions. In the Refueltraining i recognized some jumpyness when you get close to the S3. First it moves not at all, and then suddenly this much, so that you cannot correct your course. Hard to explain....
Without DXTweaker i didnt saw this issue and tanker moves very smoothly.

#2460626 - 03/02/08 03:36 PM Re: F-18 with no banding/AA slowdowns, XP and Vista! [Re: skeemo]  
Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Joe Offline
Veteran
Joe  Offline
Veteran

Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Bridgewater, NJ
Yep, that's a known issue, skeemo.

#2460668 - 03/02/08 04:50 PM Re: F-18 with no banding/AA slowdowns, XP and Vista! [Re: Joe]  
Joined: Mar 2008
Posts: 87
skeemo Offline
Junior Member
skeemo  Offline
Junior Member

Joined: Mar 2008
Posts: 87
Hm.
JF18 is getting more and more away from my perfect sim "dream"

\:\(

#2474450 - 03/20/08 09:50 AM Re: F-18 with no banding/AA slowdowns, XP and Vista! [Re: skeemo]  
Joined: Jan 2008
Posts: 26
aviadreams Offline
Junior Member
aviadreams  Offline
Junior Member

Joined: Jan 2008
Posts: 26
My Motherboard and Video card just died.. anyways got the video replaced with an nVidia 8400GS

now i got the Air to Air Slowdown too. so a couple of questions what's the Juni update?

I got the DX Tweaker K from TSH website. Also, do i really need to get the DirectX 9.0c too? i only have the 9.0b

Last edited by aviadreams; 03/20/08 09:52 AM.
#2474494 - 03/20/08 12:12 PM Re: F-18 with no banding/AA slowdowns, XP and Vista! [Re: aviadreams]  
Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Joe Offline
Veteran
Joe  Offline
Veteran

Joined: Apr 2002
Posts: 17,733
Bridgewater, NJ
Yes, you definitely need DirectX 9.0c. The Juni "June" update was the latest update to the DX 9.0c. If you install 9.0c it will update you to the latest version, which is October. That will probably put you where you need to be.

Page 4 of 7 1 2 3 4 5 6 7

Moderated by  RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
Russell Morash was 88
by F4UDash4. 06/23/24 02:36 PM
Small airplane accident
by oldgrognard. 06/21/24 09:31 PM
Movies with the most enigmatic endings
by PanzerMeyer. 06/21/24 05:14 PM
Donald Sutherland - RIP
by PanzerMeyer. 06/20/24 06:23 PM
Mid Atantic Air Museum P-61
by KRT_Bong. 06/20/24 01:57 PM
Willie May's was 93
by F4UDash4. 06/19/24 01:44 AM
The Korean War Youtube series
by wormfood. 06/18/24 02:37 PM
Is 56 too old to learn how to play guitar ?
by WangoTango. 06/18/24 12:42 AM
Euro 24
by RossUK. 06/14/24 08:28 PM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0