Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
Page 2 of 2 1 2
#1726004 - 04/19/05 12:30 PM Re: New maps.  
Joined: May 2001
Posts: 5,462
Polak Offline
Hotshot
Polak  Offline
Hotshot

Joined: May 2001
Posts: 5,462
New York, NY
I also would like to suggest look at the hight maps of the terrains used in Steel Beasts. Using the same terrain for helicopter and tank sim even in separate games makes me, for the lack of better word .... humping . With soon to arrive better editable Steel Beasts 2 that could be in the long run, who knows, something really yummy.

BTW Steel Beasts has best mission editor and map 3D painter editor. Period. Worth looking if anything could be "interchanged".

Inline advert (2nd and 3rd post)

#1726005 - 04/19/05 12:35 PM Re: New maps.  
Joined: May 2001
Posts: 5,462
Polak Offline
Hotshot
Polak  Offline
Hotshot

Joined: May 2001
Posts: 5,462
New York, NY
Quote:
I think the PRO is a PROfile for line-of-sight?
I guess we are talking the same thing. PRO is for Profiler a feature in ME to find the ridges .

#1726006 - 04/19/05 03:47 PM Re: New maps.  
Joined: Mar 2005
Posts: 160
Evil Lurker Offline
Member
Evil Lurker  Offline
Member

Joined: Mar 2005
Posts: 160
Oregon
Polak,

I have an update for you: the NTC campaign does not load a new map during the campaign, you start and finish on the same map (unlike the AZR that uses a E, center, W map set). The NTC map is the same 50x50km area as the active map in the Azer campaign that is loaded at any one time. You may have already known this, I had to go play through it to refresh my memory. It would be useful to understand what "triggers" the loading of a new map set in the Azer campaign, that opens up a much better technique than being limited to flying on a single map. Any ideas yet on how they manage that?

Update: Here's the only reference I can find, in the WRAPPER.INI file:

[AZR1]
Prefix=AZR
L=0
B=0
R=6
T=6

[AZR2]
Prefix=AZR
L=6
B=0
R=12
T=6

[AZR3]
Prefix=AZR
L=3
B=0
R=9
T=6

[NTC]
Prefix=NTC
L=0
B=0
R=6
T=6

[NAZER]
NavMapFilename=azer
LeftNavMap=azerw
MiddleNavMap=azerm
RightNavMap=azere

It appears that L,B,R,T are Left, Bottom, Right, Top offsets used to define the area of the map data loaded to memory. There are NavMaps that match with the loaded data set. Agree?
It also appears that you could "scroll" a map vertically, which would be useful for something like a Korean campaign, if we could figure out how they send the "trigger" event from the .exe.


A7N8X Dlx., 2700+@3200 settings, 9700Pro, Sony 17" Trinitron, Altec Lansing 2.1 speakers. WinXP Pro.
#1726007 - 04/19/05 04:59 PM Re: New maps.  
Joined: May 2001
Posts: 5,462
Polak Offline
Hotshot
Polak  Offline
Hotshot

Joined: May 2001
Posts: 5,462
New York, NY
Three maps for AZR campaign are AZR 1 and AZR2 are side by side. With phase lines (longitude)


AZR1 0-6
AZR2 6-12

AZR 3 3-9 sits in the middle and overlaps both other maps 50% each. Each map has 6 phase lines but the total is 12 because of that overlap.

Front of campaign shifts Right to Left ot rather East to West depending on success in play. Maps are selected accordingly and the score is recorded depending on the phase lines your forces occupy.

Bottom and top never changes.

Page 2 of 2 1 2

Moderated by  RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
April 8th Solar Eclipse
by NoFlyBoy. 03/03/24 11:40 PM
SimHQ TS down?
by Bohemond. 03/03/24 04:55 PM
'Shogun'; anybody?
by BD-123. 03/02/24 11:18 AM
Fighter ace causes of death
by PanzerMeyer. 02/27/24 06:46 PM
HMS Northumberland
by RedOneAlpha. 02/26/24 09:01 AM
Eagle Cams
by NoFlyBoy. 02/25/24 07:20 PM
For us old farts
by oldgrognard. 02/25/24 02:03 PM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0