Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
#1725740 - 03/24/05 08:57 AM Retro machine question  
Joined: Mar 2005
Posts: 46
beaverHausen Offline
Junior Member
beaverHausen  Offline
Junior Member

Joined: Mar 2005
Posts: 46
UK
OK then, after failing to get LB2 running, even after finding a voodoo3 AGP card \:\( I'm thinking of building a retro PC specifically for LB2.

My question is: Which 3dfx graphics card should I be looking out for?

PCI or AGP??

When I played LB2 first time round, I had a Matrox Millennium 2 AND an Orchid Righteous, would it be best ti try and source these two cards???

Inline advert (2nd and 3rd post)

#1725741 - 03/24/05 11:19 AM Re: Retro machine question  
Joined: Mar 2005
Posts: 1,124
Shadow=ASP= Offline
Member
Shadow=ASP=  Offline
Member

Joined: Mar 2005
Posts: 1,124
Norway
I also had a Righteous 3d some time in a different life \:D
But I'd go with 2 Voodoo2 cards (SLI) PCI and any AGP 2d-card (Millennium G200 or something).

#1725742 - 03/24/05 06:53 PM Re: Retro machine question  
Joined: Sep 2002
Posts: 1,143
Birdbrain Offline
Member
Birdbrain  Offline
Member

Joined: Sep 2002
Posts: 1,143
Tallahassee, Florida
My Voodoo3 AGP renders LB2 perfectly on my AMD K6-2 300 mhz machine. Maybe the card is bad, or there is some other problem?


As ever,
Birdbrain
#1725743 - 03/24/05 07:58 PM Re: Retro machine question  
Joined: Mar 2005
Posts: 160
Evil Lurker Offline
Member
Evil Lurker  Offline
Member

Joined: Mar 2005
Posts: 160
Oregon
TNT2 and 2 Voodoo2 12Meg cards in SLI was what I had back in the day. It was considered top-end and ran LB2 perfectly. I may have one of the Voodoo2's laying around here, plus an SLI cable (or 2). I could be talked into parting with it pretty cheap, but E-bay would be a good bet, too. Make sure you get the 12M Voodoo2's, if I remember correctly you needed those for SLI.


A7N8X Dlx., 2700+@3200 settings, 9700Pro, Sony 17" Trinitron, Altec Lansing 2.1 speakers. WinXP Pro.
#1725744 - 03/25/05 04:32 AM Re: Retro machine question  
Joined: Mar 2005
Posts: 160
Evil Lurker Offline
Member
Evil Lurker  Offline
Member

Joined: Mar 2005
Posts: 160
Oregon
Correction: I seem to remember you needed 12M Voodoo 2's for 800X600 resolution, the 8M may (or may not) run in SLI mode. Find out for sure before you buy them.


A7N8X Dlx., 2700+@3200 settings, 9700Pro, Sony 17" Trinitron, Altec Lansing 2.1 speakers. WinXP Pro.
#1725745 - 03/25/05 12:46 PM Re: Retro machine question  
Joined: Sep 2000
Posts: 12,110
PositiveG Offline
Veteran
PositiveG  Offline
Veteran

Joined: Sep 2000
Posts: 12,110
You won't go wrong with PCI or AGP in a 3DFX card.

If I remember correctly their AGP cards didn't take advantage of the AGPs features anyhow and weren't much faster than their PCI brethren.

A number of used/older mainboards may not even have an AGP slot.

I have three used PCI Voodoo 3 2000's and one AGP 5500. I may use the V3-2Ks in my fast machines for secondary monitors (great cards for this as my secondary monitors are primarily used for text). Then build a 1GHz-ish Pentium III 256MB machine to put my AGP card in for retro gaming (LB2, F15, USAF, etc.), put Windows 98 on it, get a KVM and a way I go.

#1725746 - 04/03/05 01:24 AM Re: Retro machine question  
Joined: Mar 2005
Posts: 46
beaverHausen Offline
Junior Member
beaverHausen  Offline
Junior Member

Joined: Mar 2005
Posts: 46
UK
Just an update really, snatched an old PIII, 733MHz PC from work. Have put 256MB RAM in it and have procured a Matrox Millemium G200 and TWO Voodoo 2 3Dfx cards for SLI from ebay...total cost including Longbow 2 and manual...36.00

Just waiting for the voodoo's to arrive now.

By the way, is it just me, or does everyone who goes on ebay to sell stuff end up buying???

#1725747 - 04/03/05 12:26 PM Re: Retro machine question  
Joined: Jun 2001
Posts: 7,014
Davros Offline
Hotshot
Davros  Offline
Hotshot

Joined: Jun 2001
Posts: 7,014
Liverpool
housequake why exactly couldnt you get lb2 running ?
did you limit the memory to 366mb ??

actually it was 2 v2's to run in 1024x768
1 v2 would only do 800x600 unless the game didnt use the z buffer like novalogic's f-16 + mig29
the v1 would only do 640x480 or 800x600 if the game didnt use the z buffer
you can mix 8mb + 12mb voodoo's but they would be seen as 2 8mb cards


SimHq's Resident Gaming God
#1725748 - 04/04/05 07:59 AM Re: Retro machine question  
Joined: Mar 2005
Posts: 46
beaverHausen Offline
Junior Member
beaverHausen  Offline
Junior Member

Joined: Mar 2005
Posts: 46
UK
Hi Davros,

My home machine has an MX440 and the Glide Wrapper won't work on it, something to do with chroma keying.

I've only got 256MB RAM on my home PC so didn't try limiting the memory.

#1725749 - 04/04/05 10:08 AM Re: Retro machine question  
Joined: Jun 2001
Posts: 7,014
Davros Offline
Hotshot
Davros  Offline
Hotshot

Joined: Jun 2001
Posts: 7,014
Liverpool
what wrapper you using ???
this one
http://www.zeckensack.de/glide/

chroma keying is not supported on mx hardware

try openglide


SimHq's Resident Gaming God
#1725750 - 04/09/05 12:00 PM Re: Retro machine question  
Joined: Mar 2005
Posts: 46
beaverHausen Offline
Junior Member
beaverHausen  Offline
Junior Member

Joined: Mar 2005
Posts: 46
UK
Hey Davros,

I have tried zenewotsit and openglide and just about very glide i could download, still no joy on my 6800GT \:\(


Moderated by  RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
April 8th Solar Eclipse
by NoFlyBoy. 03/03/24 11:40 PM
SimHQ TS down?
by Bohemond. 03/03/24 04:55 PM
'Shogun'; anybody?
by BD-123. 03/02/24 11:18 AM
Fighter ace causes of death
by PanzerMeyer. 02/27/24 06:46 PM
HMS Northumberland
by RedOneAlpha. 02/26/24 09:01 AM
Eagle Cams
by NoFlyBoy. 02/25/24 07:20 PM
For us old farts
by oldgrognard. 02/25/24 02:03 PM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0