Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
Page 7 of 21 1 2 5 6 7 8 9 20 21
#4423549 - 05/30/18 07:25 PM Re: KA-50 AIO Reloaded [Re: Viper1970]  
Joined: Apr 2018
Posts: 266
Javelin Offline
Member
Javelin  Offline
Member

Joined: Apr 2018
Posts: 266
Idaho Falls, Idaho USA
Thanks Viper, and good luck. We'll see you soon.
Javelin

#4431239 - 07/21/18 08:53 AM Re: KA-50 AIO Reloaded [Re: Viper1970]  
Joined: Dec 2010
Posts: 751
Viper1970 Offline
Member
Viper1970  Offline
Member

Joined: Dec 2010
Posts: 751
Bavaria, near Munich
Thanks Guys!

I'm still alive wink but there is so much work to do, so I have not much time for watching the forum here.

This is really sad for me, but after all this work is done I have much better conditions for my hobby biggrin.

My cockpit is already at its new place and I have a seperate workshop in the flat now.

But the whole flat has to be renovated and that's really a big project.

I hope I can partially come back to my hobby at the end of this year and will be full ready next sommer.


Main Cockpit System: AMD Ryzen 7 2700X / ASRock Taichi X470 / 32GB Ram GSkill F4-2800C15Q-32GVR / Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 OC

WSO Cockpit System: AMD Ryzen 5 2600X / Asus Prime B450 Plus / 16GB Ram GSkill F4-2666C15Q-16GRR / KFA2 GeForce RTX 2060

Retro System: AMD Athlon X2 3000Mhz / ASRock AM2NF3-VSTA / 2GB Ram / Gigabyte GV-N68T256DH GeForce AGP 6800 GT 256MB DDR3 / Diamond Monster 3D II 12MB SLI
#4478322 - 06/16/19 06:54 AM Re: KA-50 AIO Reloaded [Re: Viper1970]  
Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
messyhead Offline
messyhead  Offline

Member

Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
Well, the cockpit model works in game - by that I mean it's in the scene and loads in game.

Now to start making it work. If you can get the version you have with the fuselage, that would be great.

Attached Files k50_cockpit1.jpg
#4478325 - 06/16/19 07:24 AM Re: KA-50 AIO Reloaded [Re: Viper1970]  
Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
messyhead Offline
messyhead  Offline

Member

Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
I might have some high resolution textures that I can use for the cockpit, but I need to seek permission to use them first.

#4478327 - 06/16/19 08:20 AM Re: KA-50 AIO Reloaded [Re: Viper1970]  
Joined: Dec 2010
Posts: 751
Viper1970 Offline
Member
Viper1970  Offline
Member

Joined: Dec 2010
Posts: 751
Bavaria, near Munich
That would be a nice thing!!! I used what I'm able to get from photos of the real KA-50 at the web, but much of it wasn't in a real useable resolution. There are of course better textures from another Blackshark, but I don't wanted to use anything of this. We all know the reason why.

Last edited by Viper1970; 06/16/19 08:22 AM.

Main Cockpit System: AMD Ryzen 7 2700X / ASRock Taichi X470 / 32GB Ram GSkill F4-2800C15Q-32GVR / Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 OC

WSO Cockpit System: AMD Ryzen 5 2600X / Asus Prime B450 Plus / 16GB Ram GSkill F4-2666C15Q-16GRR / KFA2 GeForce RTX 2060

Retro System: AMD Athlon X2 3000Mhz / ASRock AM2NF3-VSTA / 2GB Ram / Gigabyte GV-N68T256DH GeForce AGP 6800 GT 256MB DDR3 / Diamond Monster 3D II 12MB SLI
#4478329 - 06/16/19 08:35 AM Re: KA-50 AIO Reloaded [Re: Viper1970]  
Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
messyhead Offline
messyhead  Offline

Member

Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
Originally Posted by Viper1970
That would be a nice thing!!! I used what I'm able to get from photos of the real KA-50 at the web, but much of it wasn't in a real useable resolution. There are of course better textures from another Blackshark, but I don't wanted to use anything of this. We all know the reason why.


That's why I'm trying to get permission. There are a few modified texture packs available for that Blackshark free to download. But I'd like to the the creators permission to use them first.

I've got the game manual, and it's very detailed.

#4478340 - 06/16/19 10:38 AM Re: KA-50 AIO Reloaded [Re: Viper1970]  
Joined: Mar 2010
Posts: 563
BANITA Offline
Member
BANITA  Offline
Member

Joined: Mar 2010
Posts: 563
I thik you cant use any textures ,becase creators use as source files original textures from dcs,especially gauges.

#4478343 - 06/16/19 10:41 AM Re: KA-50 AIO Reloaded [Re: BANITA]  
Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
messyhead Offline
messyhead  Offline

Member

Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
Originally Posted by BANITA
I thik you cant use any textures ,becase creators use as source files original textures from dcs,especially gauges.


The ones I'm looking at, have been created by 2 modders, and they have a copyright notice on it. So it must be their own work.

#4478345 - 06/16/19 10:51 AM Re: KA-50 AIO Reloaded [Re: Viper1970]  
Joined: Mar 2010
Posts: 563
BANITA Offline
Member
BANITA  Offline
Member

Joined: Mar 2010
Posts: 563
Devrim and Ricardo? wink masterpiece textures. Worth try,but i doubt about permission. Not in dcs,worst company ever.

#4478442 - 06/17/19 02:50 AM Re: KA-50 AIO Reloaded [Re: BANITA]  
Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
messyhead Offline
messyhead  Offline

Member

Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
Originally Posted by BANITA
Devrim and Ricardo? wink masterpiece textures. Worth try,but i doubt about permission. Not in dcs,worst company ever.


Good news! Devrim said he's ok with us using the cockpit textures that he made. So he's going to email me the PSD files, but I might need to wait and hear from Ricardo first.

@Viper, would you mind redoing the cockpit UV maps with the new textures if I send you them? I think your texturing skills are better than mine. I can work on the code changes needed to get everything working.

#4478455 - 06/17/19 07:08 AM Re: KA-50 AIO Reloaded [Re: Viper1970]  
Joined: Mar 2010
Posts: 563
BANITA Offline
Member
BANITA  Offline
Member

Joined: Mar 2010
Posts: 563
I think dont need redo all uvmap. Just resize old cockpit textures to 2048x2048,and paste to them new better textures.i can try this.

#4478456 - 06/17/19 07:23 AM Re: KA-50 AIO Reloaded [Re: Viper1970]  
Joined: Dec 2010
Posts: 751
Viper1970 Offline
Member
Viper1970  Offline
Member

Joined: Dec 2010
Posts: 751
Bavaria, near Munich
Quote
@Viper, would you mind redoing the cockpit UV maps with the new textures if I send you them? I think your texturing skills are better than mine. I can work on the code changes needed to get everything working.


Yes, I will do my best, but I have to relearn the whole 3D a bit biggrin I remeber that UV-mapping was a tricky thing.

I think before we really use those textures, we should absolutely be sure that Ricardo owns the right for them. If there is any material used from ED, I would better not use them.

It's not worth to risk a confrontation with ED and this could also be the end of EECH, at least the trouble would stop the project for a while. As far as I found out Devrim only adapted Ricardos textures. Ricardo made many oft the textures by it's own, using photos he had made, but if there is anything based on or left from ED, this could really be dangerous.


Main Cockpit System: AMD Ryzen 7 2700X / ASRock Taichi X470 / 32GB Ram GSkill F4-2800C15Q-32GVR / Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 OC

WSO Cockpit System: AMD Ryzen 5 2600X / Asus Prime B450 Plus / 16GB Ram GSkill F4-2666C15Q-16GRR / KFA2 GeForce RTX 2060

Retro System: AMD Athlon X2 3000Mhz / ASRock AM2NF3-VSTA / 2GB Ram / Gigabyte GV-N68T256DH GeForce AGP 6800 GT 256MB DDR3 / Diamond Monster 3D II 12MB SLI
#4478457 - 06/17/19 07:38 AM Re: KA-50 AIO Reloaded [Re: Viper1970]  
Joined: Mar 2010
Posts: 563
BANITA Offline
Member
BANITA  Offline
Member

Joined: Mar 2010
Posts: 563
Yes we must hold breath. Even arneh with mi24 gauges had problems with dcs. I thinkgauges is original from dcs,and this will be troubles. As you said ricardo is first creator.

#4478458 - 06/17/19 08:13 AM Re: KA-50 AIO Reloaded [Re: BANITA]  
Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
messyhead Offline
messyhead  Offline

Member

Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
Originally Posted by BANITA
I think dont need redo all uvmap. Just resize old cockpit textures to 2048x2048,and paste to them new better textures.i can try this.


You will need to reposition the surfaces on the new textures. They're completely different layout.

I don't think Devrim will send the PSD files until Ricardo gives the ok. I can find out which parts were his own work, and which were from existing DCS, then we can just re-make those parts. The textures are all stamped with copyright to Ricardo and Devrim, so if ED still owned parts of them, they couldn't claim copyright on them.

But it's a step forward, and something to stay positive about.

#4478462 - 06/17/19 08:40 AM Re: KA-50 AIO Reloaded [Re: Viper1970]  
Joined: Mar 2010
Posts: 563
BANITA Offline
Member
BANITA  Offline
Member

Joined: Mar 2010
Posts: 563
I have idea how do this without retexturing all. If we got permission just give me 2-3 days i can try wink

#4478464 - 06/17/19 08:47 AM Re: KA-50 AIO Reloaded [Re: Viper1970]  
Joined: Dec 2010
Posts: 751
Viper1970 Offline
Member
Viper1970  Offline
Member

Joined: Dec 2010
Posts: 751
Bavaria, near Munich
Quote
You will need to reposition the surfaces on the new textures. They're completely different layout.


Yes, and I hope the shapes of the panels are compatible. I made them based on what we just had before and used some photos of the original to freely adjust them, so they look almost authentic.

Even the things I made from scratch (do not remember exactly all those parts) have no real measurements biggrin You have to use blueprints for that and it's really hard to get those for military aircraft. There are only a few exceptions like the F-16 Falcon for example, where many guys built a homepit for and you could really get all information you need for that.

If the shape of the texture part (e.g. the main panel) itself does not fit and there is no way to "cheat" them a bit (this is only very restricted possible, or you will totally disort them), we have to make completely new 3D panels. The positions and the scales of the different parts of a texture doesn't matter as long as the shape fits. All other things are adjustable.


Main Cockpit System: AMD Ryzen 7 2700X / ASRock Taichi X470 / 32GB Ram GSkill F4-2800C15Q-32GVR / Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 OC

WSO Cockpit System: AMD Ryzen 5 2600X / Asus Prime B450 Plus / 16GB Ram GSkill F4-2666C15Q-16GRR / KFA2 GeForce RTX 2060

Retro System: AMD Athlon X2 3000Mhz / ASRock AM2NF3-VSTA / 2GB Ram / Gigabyte GV-N68T256DH GeForce AGP 6800 GT 256MB DDR3 / Diamond Monster 3D II 12MB SLI
#4478478 - 06/17/19 11:50 AM Re: KA-50 AIO Reloaded [Re: Viper1970]  
Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
messyhead Offline
messyhead  Offline

Member

Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
I have a feeling the shapes are different. You can search online for the texture pack, I don't want to link to it here. I think the DCS model has separate geometry for dials, and other parts. It seems that way when you look at the texture files. If we get the PSD files, then it might be possible to re-arrange them textures so they match the existing cockpit.

#4478494 - 06/17/19 12:57 PM Re: KA-50 AIO Reloaded [Re: Viper1970]  
Joined: Dec 2010
Posts: 751
Viper1970 Offline
Member
Viper1970  Offline
Member

Joined: Dec 2010
Posts: 751
Bavaria, near Munich
Quote
I have a feeling the shapes are different. You can search online for the texture pack, I don't want to link to it here.


I will take a look at them. I think I already have them, because I also own a lot of the DCS modules but never had the time before to fly any of them.

Quote
I think the DCS model has separate geometry for dials, and other parts. It seems that way when you look at the texture files. If we get the PSD files, then it might be possible to re-arrange them textures so they match the existing cockpit.


I also thought about something similar. Maybe we could use the textures as a basis for recreated matching textures. True to the motto "take something here and something there and bake something new" biggrin But it's not always possible, cause this way you loose details like scratches etc. a worn realistic looking pit has, cause you must have a relatively clean surface to put the parts together without a visible transition.




Last edited by Viper1970; 06/17/19 01:09 PM.

Main Cockpit System: AMD Ryzen 7 2700X / ASRock Taichi X470 / 32GB Ram GSkill F4-2800C15Q-32GVR / Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 OC

WSO Cockpit System: AMD Ryzen 5 2600X / Asus Prime B450 Plus / 16GB Ram GSkill F4-2666C15Q-16GRR / KFA2 GeForce RTX 2060

Retro System: AMD Athlon X2 3000Mhz / ASRock AM2NF3-VSTA / 2GB Ram / Gigabyte GV-N68T256DH GeForce AGP 6800 GT 256MB DDR3 / Diamond Monster 3D II 12MB SLI
#4478585 - 06/18/19 02:04 AM Re: KA-50 AIO Reloaded [Re: Viper1970]  
Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
messyhead Offline
messyhead  Offline

Member

Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
While we wait for the textures, I'm going to start work on the code changes, starting with the status lamps.

I created a new branch, so if anyone else is looking at code related to the Blackshark cockpit, you can pull this branch. It's based off master.

https://github.com/enemy-engaged-developers/eech_source_code/tree/develop_1_16_blackshark_cockpit

#4478612 - 06/18/19 06:42 AM Re: KA-50 AIO Reloaded [Re: Viper1970]  
Joined: Dec 2010
Posts: 751
Viper1970 Offline
Member
Viper1970  Offline
Member

Joined: Dec 2010
Posts: 751
Bavaria, near Munich
I will start with the MI-28, the moment I'm able to do things again, I already had done two years ago.

Oh man, know I really notice that I'm going older. The brain isn't working as good as some years ago duh

I'm also not able to find the models I already did, so I will start with the pit from nearly the beginning. Since the move my computer hardware and cockpit parts are scattered in boxes. I think I will need more time to find all my HD's with this files, as starting things from the beginning. As far as I remember, I was a little further with the work on it, but not that much, that its usefull to turn the whole flat upside-down.

P.S: An idea that came to my mind, the last night I couldn't sleep cause It's very hot at the moment here in Bavaria biggrin
I did some 3D parts for my 3D printer the last months and I used TinkerCad for this (its free, you only have to create an account). It's so simple and if you combine some parts, you could also do more complex things. I think this could be useful for making cockpit parts like buttons, dials etc. You can export them as an OBJ-file and import it to the 3D software you use.

Last edited by Viper1970; 06/18/19 06:56 AM.

Main Cockpit System: AMD Ryzen 7 2700X / ASRock Taichi X470 / 32GB Ram GSkill F4-2800C15Q-32GVR / Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 OC

WSO Cockpit System: AMD Ryzen 5 2600X / Asus Prime B450 Plus / 16GB Ram GSkill F4-2666C15Q-16GRR / KFA2 GeForce RTX 2060

Retro System: AMD Athlon X2 3000Mhz / ASRock AM2NF3-VSTA / 2GB Ram / Gigabyte GV-N68T256DH GeForce AGP 6800 GT 256MB DDR3 / Diamond Monster 3D II 12MB SLI
Page 7 of 21 1 2 5 6 7 8 9 20 21

Moderated by  messyhead, RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
Speaking of flat earthers
by Ajay. 08/23/19 12:55 AM
63...63...63...63
by 462cid. 08/22/19 10:16 PM
Say WHAT?!?!?
by vonBaur. 08/22/19 09:53 PM
disturbing image for Flat Earthers
by Tom_Weiss. 08/22/19 11:47 AM
Lost my best friend
by NH2112. 08/22/19 03:25 AM
Ramree Island WW2
by oldgrognard. 08/22/19 02:24 AM
Pilot films being in the water after crash
by oldgrognard. 08/21/19 09:48 PM
Request for help!
by Fracture. 08/21/19 07:36 PM
Bye bye iTunes
by Red2112. 08/21/19 06:33 PM
intruder tries to infiltrate NAS Jacksonville
by Tom_Weiss. 08/21/19 12:21 PM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0