Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
#4476291 - 06/01/19 03:29 PM WOFF UE Won't Load  
Joined: May 2012
Posts: 486
cptroyce Offline
Member
cptroyce  Offline
Member

Joined: May 2012
Posts: 486
Help!

Uninstalled through WOFF TOOLBOX.
Reinstalled WOFF twice with WOFF UE disc.
Downloaded latest patch 4.23
No Mods running

Each time the sim tries to load up, I receive a small grey dialog box that says.. "Exception, game terminated prematurely".

Does anyone have any ideas on what to do?

Any help much appreciated.

Last edited by Polovski; 06/03/19 08:30 AM.
#4476315 - 06/01/19 07:05 PM Re: WOFF UE WON'T LOAD [Re: cptroyce]  
Joined: Mar 2003
Posts: 6,407
Polovski Offline
Polovski  Offline

Hotshot

Joined: Mar 2003
Posts: 6,407
Hi cptroyce

I seem to rem you had something similar moons ago. When cleaning out remove the remaining WOFF folders in case you have Reshade or other tools in there. Our uninstaller doesn't remove things that are modded usually.

"Downloaded" you mean "installed" 4.23?

Why did you have to reinstall in the first place? What was wrong?

Make sure you install DX9 although you should have that installed already if it worked before, otherwise something else is stopping it from running - think what changed on the PC.
.




Regards,

Polovski,
OBD Software, developers of immersive flight sims;
Wings Over Flanders Fields and Wings Over The Reich
http://www.overflandersfields.com
http://www.wingsoverthereich.com
#4476352 - 06/02/19 02:58 AM Re: WOFF UE WON'T LOAD [Re: cptroyce]  
Joined: May 2012
Posts: 486
cptroyce Offline
Member
cptroyce  Offline
Member

Joined: May 2012
Posts: 486
Pol:
>> When cleaning out remove the remaining WOFF folders in case you have Reshade or other tools in there. Our uninstaller doesn't remove things that are modded usually.<<

Not sure what you mean by this. As I posted, I used Toolbox for the uninstall.
Should I have manually deleted anything else (folders etc.) that was still WOFF related that may have still been on the PC? I removed all mods via Mod enabler.

>> "Downloaded" you mean "installed" 4.23?<<

Yes the latest patch 4.23

>> Why did you have to reinstall in the first place? What was wrong? <<

I downloaded and installed 4.23 over existing.. running fine.. WOFF ( anti-virus turned off and all Mods removed before running the patch).
Kept getting exception errors afterward, each time I tried to run the sim. That was why I went to a new clean install.

>> think what changed on the PC.<<

Nothing else had changed prior.

That;s about all I know.

Any thing I might do at this point..or do I have to go through another uninstall - reinstall procedure?

Regards,
Royce

#4476369 - 06/02/19 11:54 AM Re: WOFF UE WON'T LOAD [Re: cptroyce]  
Joined: Jun 2012
Posts: 7,047
Robert_Wiggins Offline
BWOC Survivor!...So Far!!
Robert_Wiggins  Offline
BWOC Survivor!...So Far!!
Hotshot

Joined: Jun 2012
Posts: 7,047
Lindsay, Ontario, Canada
Cp,

It is possible that your download of V4.23 was corrupted. I would suggest downloading it again.
Also do a complete delete again using toolbox but before you do the full install again just make sure there are no WOFF directories or files left on your system.

Best Regards


(System_Specs)
Case: Cooler Master Storm Trooper
Pwr Sup: OCZ, GameXStream,1000-Watt
MB: Asus Maximus VI Extreme
Mem: Corsair Vengeance (2x 8GB), PC3-12800, DDR3-1600MHz, Unbuffered
CPU: Intel i7-4770K, OC to 4.427Ghz
CPU Cooler: Cooler Master Seidon 240M Liquid CPU Cooler
Vid Card: ASUS GTX 980Ti STRIX 6GB
OS and Games on separate: Samsung 840 Series 250GB SSD
Monitor: Primary ASUS PG27AQ 4k; Secondary Samsung SyncMaster BX2450L
Periphs: MS Sidewinder FFB2 Pro, TrackIR 4

#4476374 - 06/02/19 12:58 PM Re: WOFF UE WON'T LOAD [Re: cptroyce]  
Joined: May 2012
Posts: 486
cptroyce Offline
Member
cptroyce  Offline
Member

Joined: May 2012
Posts: 486
Thanks Robert for the reply. I did two downloads of V4.23 over a new install; and an uninstall through Toolbox as I mentioned above.
However I did not look the see if there were other WOFF files still remaining on the computer after the uninstall.

Perhaps the lingering files or folders are the issue. I guess I'l try another installation..

Thanks again guys for the help.

#4476448 - 06/03/19 12:52 AM Re: WOFF UE WON'T LOAD [Re: cptroyce]  
Joined: Dec 2012
Posts: 2,517
MFair Offline
Senior Member
MFair  Offline
Senior Member

Joined: Dec 2012
Posts: 2,517
Cptroyce, read section 17 of the FAQ. After uninstall using toolbox there is another folder you need to manually take out if you did not catch that. Section 17 tells you where thy are. Hope you are flying soon.

Last edited by MFair; 06/03/19 12:53 AM.

Never approach a bull from the front, a horse from the rear or a fool from either end.
BOC Member since....I can't remember!
#4476451 - 06/03/19 01:17 AM Re: WOFF UE WON'T LOAD [Re: cptroyce]  
Joined: May 2012
Posts: 913
77_Scout Offline
Member
77_Scout  Offline
Member

Joined: May 2012
Posts: 913
Vancouver Island, Canada
I have occasionally gotten the 'exception' error on my first try of WOFF after installing an update, but it always fixed itself with a computer reboot. So at least reboot the computer and have a fresh start before resorting to a reinstall (you probably did that, just mentioning it anyway).

#4476461 - 06/03/19 03:09 AM Re: WOFF UE WON'T LOAD [Re: cptroyce]  
Joined: May 2012
Posts: 486
cptroyce Offline
Member
cptroyce  Offline
Member

Joined: May 2012
Posts: 486
Thanks guy for the replies.

I did another uninstall..delted everything WOFF and tried another install. Well, that worked.
Except when I downloaded the latest patch V4.23 I encountered the same Exeception "Termination Prematurely"error.
So the problem for me seems to be with the latest patch.
Any ideas? Does anyone have the previous patch V4.22 or V4.21 which worked fine for me.

Thanks in advance for any ideas or help.

#4476475 - 06/03/19 05:21 AM Re: WOFF UE WON'T LOAD [Re: cptroyce]  
Joined: Jun 2001
Posts: 4,281
rwatson Offline
Senior Member
rwatson  Offline
Senior Member

Joined: Jun 2001
Posts: 4,281
New Concord, Ohio
One thing I always do on a new install is reboot and run the sim once then apply my patches,,Not sure what it does but it has helped with getting a buggered install running


Russ
Semper Fi
#4476480 - 06/03/19 08:29 AM Re: WOFF UE WON'T LOAD [Re: cptroyce]  
Joined: Mar 2003
Posts: 6,407
Polovski Offline
Polovski  Offline

Hotshot

Joined: Mar 2003
Posts: 6,407
"Should I have manually deleted anything else (folders etc.) that was still WOFF related that may have still been on the PC? I removed all mods via Mod enabler"

Yes - find your WOFF install folders after using toolbox then remove the remaining files and folders
default C:\OBSsoftware\WOFF\ and all inside there too.

Mods, files that WE did not put into the folders we cannot be sure are deleted. BTW Mods themselves do not always cleanly remove, even when JSGME is used - mistakes happen.

So uninstall, remove all other traces as per the FAQ.

So you install WOFF with no patch and run it, and it runs OK?

Then install 4.23 and see (AV turned off during install and first run).

Does it run?

Also if 4.23 fails could be Anti Virus interfering ans it works for others OK. What AV?

Try that first please. Then we can try an older patch. BTW for support you need to contact support I can;'t do it here properly. Too fiddly when files and links are involved.

Send any logs if it crashes please as per the FAQ to support email.



Last edited by Polovski; 06/03/19 08:50 AM.

Regards,

Polovski,
OBD Software, developers of immersive flight sims;
Wings Over Flanders Fields and Wings Over The Reich
http://www.overflandersfields.com
http://www.wingsoverthereich.com
#4476639 - 06/04/19 03:08 AM Re: WOFF UE WON'T LOAD [Re: cptroyce]  
Joined: May 2012
Posts: 486
cptroyce Offline
Member
cptroyce  Offline
Member

Joined: May 2012
Posts: 486
Pol:

>> So you install WOFF with no patch and run it, and it runs OK? <<

Yes.
All Mods were removed from the WOFF folder..All WOFF files and folders deleted before the install..Anti Virus has been off after each download. It is Panda Dome..but it was off.

So, as I posted above, I finally ran WOFF fine. Then I added V4.23 and received the "Terminated Prematurely " error dialog.
So it is something in the latest patch and my set up for some reason. Should add that I have not had a problem with any previous patch.

#4476646 - 06/04/19 09:28 AM Re: WOFF UE WON'T LOAD [Re: cptroyce]  
Joined: Mar 2003
Posts: 6,407
Polovski Offline
Polovski  Offline

Hotshot

Joined: Mar 2003
Posts: 6,407
OK dealing in email, but for the record... we have no other reports cptroyce so it could be something on your system. Never heard of Panda Dome, so could be related. Some AV's do not disable properly.


Regards,

Polovski,
OBD Software, developers of immersive flight sims;
Wings Over Flanders Fields and Wings Over The Reich
http://www.overflandersfields.com
http://www.wingsoverthereich.com
#4476691 - 06/04/19 04:59 PM Re: WOFF UE WON'T LOAD [Re: cptroyce]  
Joined: May 2012
Posts: 486
cptroyce Offline
Member
cptroyce  Offline
Member

Joined: May 2012
Posts: 486
Pol:

As you suggested I took my problem to support and off the thread.

Never meant to indicate something wrong with patch update. I know there is an issue with the update v4.23 and my files, lingering files, something.

I am emailing my logs and other folders requested by support , to see if the experts can find the issue(s).


Moderated by  Polovski 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
Spacesuit Article
by Rick_Rawlings. 07/19/19 09:31 PM
Storm Area 51
by Chaz. 07/19/19 08:20 PM
Checking in from Spokane our new home
by JimK. 07/18/19 11:45 PM
Old Crow Mustang
by DBond. 07/18/19 08:42 PM
Trailer for you know what!
by archermav. 07/18/19 07:58 PM
Epic Game account hacked? Any suggestions?
by Coot. 07/17/19 09:38 PM
Blink of An Eye - movie trailer
by David Kennard. 07/17/19 08:26 PM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0