Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
#4467814 - 03/28/19 12:44 AM F-14 Not showing up in module manager  
Joined: Sep 2011
Posts: 24
deez Offline
Junior Member
deez  Offline
Junior Member

Joined: Sep 2011
Posts: 24
In a past life I was an F-14D Plane Captain. Having read the reviews here saying this thing didn't suck, I pulled the trigger and bought it. The problem is...how do you install this sucker? It's not showing up in my module manger. It's also missing from the list of aircraft, modules, and other DLC at the bottom of the screen. So I went ahead and cancelled the order.

Is there something different about this module than the others?

Inline advert (2nd and 3rd post)

#4467817 - 03/28/19 12:54 AM Re: F-14 Not showing up in module manager [Re: deez]  
Joined: Jun 2006
Posts: 1,529
mdwa Offline
Member
mdwa  Offline
Member

Joined: Jun 2006
Posts: 1,529
Way over in Perth, Western Aus...
Nothing different, should show up fine. Couple of points might help:

-Need to be logged in when you started DCS, then it will detect that you have purchased the module.
-Need to install the module from the DCS module manager at the top once you start DCS, then it shows up down the bottom.
-Did you purchase off Steam? - if so, may be a different route to install and someone else may help...


mdwa
#4467822 - 03/28/19 01:20 AM Re: F-14 Not showing up in module manager [Re: deez]  
Joined: Sep 2011
Posts: 24
deez Offline
Junior Member
deez  Offline
Junior Member

Joined: Sep 2011
Posts: 24
I bought it from the DCS store. I wonder if it's not doing an auto update or something.

#4467829 - 03/28/19 01:57 AM Re: F-14 Not showing up in module manager [Re: deez]  
Joined: Mar 2001
Posts: 12,659
bisher Online content
I'll be your Huckleberry
bisher  Online Content
I'll be your Huckleberry
Veteran

Joined: Mar 2001
Posts: 12,659
Manitoba, Canada
Yes deez that could be the problem. My game will not auto update, I have to go into my bin file and find the updater



#4467841 - 03/28/19 08:30 AM Re: F-14 Not showing up in module manager [Re: deez]  
Joined: Aug 2010
Posts: 1,528
theOden Offline
Member
theOden  Offline
Member

Joined: Aug 2010
Posts: 1,528
You need to install the open beta version.
My general advice though is not to.
Keep that order cancelled.
Unless you enjoy spending your days taking pretty screenies of course then sure, go ahead.

DCS has become nothing short of a long ride of disappointments last few years.
Maybe due to trying so hard to move from combat to FSX style simulation?
Sadly the number of screenshot simmers seem to be enough in quantity to keep ED earning enough to keep ignoring AI routines, basic ECM and blast effects etc.

#4467951 - 03/28/19 05:44 PM Re: F-14 Not showing up in module manager [Re: deez]  
Joined: Mar 2001
Posts: 12,659
bisher Online content
I'll be your Huckleberry
bisher  Online Content
I'll be your Huckleberry
Veteran

Joined: Mar 2001
Posts: 12,659
Manitoba, Canada
Yes as with any purchase due diligence is important




#4467972 - 03/28/19 09:34 PM Re: F-14 Not showing up in module manager [Re: deez]  
Joined: Mar 2003
Posts: 3,817
Paradaz Offline
Senior Member
Paradaz  Offline
Senior Member

Joined: Mar 2003
Posts: 3,817
UK
Sounds like you need the Open Beta as 'theOden' stated......if you have the 'release' version of DCS then you won't see the module as it's not supported. The easiest method to switch between release/beta/alpha so you don't need multiple builds and a waste of 80-100GB of HDD storage is to use Skatezilla's utility

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=160053


On the Eighth day God created Paratroopers and the Devil stood to attention.
#4468423 - 04/01/19 01:30 PM Re: F-14 Not showing up in module manager [Re: theOden]  
Joined: Apr 2013
Posts: 1,132
Blade_Meister Online biggrin
Member
Blade_Meister  Online Biggrin
Member

Joined: Apr 2013
Posts: 1,132
Atlanta, GA, USA
Originally Posted by theOden
You need to install the open beta version.
My general advice though is not to.
Keep that order cancelled.
Unless you enjoy spending your days taking pretty screenies of course then sure, go ahead.

DCS has become nothing short of a long ride of disappointments last few years.
Maybe due to trying so hard to move from combat to FSX style simulation?
Sadly the number of screenshot simmers seem to be enough in quantity to keep ED earning enough to keep ignoring AI routines, basic ECM and blast effects etc.

What is written above is sound advice.

I loved taking pics in DCS, but Sadly I have given up because there is 3rd party fraud allowed(VEAO, 40$ stolen), they do not finish projects as promised(P47,Me262 from kick starter) and DCS is a poorly optimized resource hog, to name a few things. The sad thing is I will probably by the F4U to take pictures(unless Jason and gang beat ED to the Pacific, which is highly likely) of and dogfight one on one with German planes it never saw in combat. The whole WWII thing is just such a mess. The jet thing still has a great appeal for me, the Harrier, F14, F18, but I just can't throw anymore money Eds way hoping they will wake up, pick an era, get it right, then pick another era, get it right, ........ They just don't get and I am over it so I look at Bisher's and others pretty pictures smile and think I would really like that module. Then, I remember DCS is a POS IMHO! So I save my money for something else. yep

S!Blade<><

Last edited by Blade_Meister; 04/01/19 01:31 PM.
#4469276 - 04/06/19 10:26 PM Re: F-14 Not showing up in module manager [Re: Blade_Meister]  
Joined: Sep 2011
Posts: 24
deez Offline
Junior Member
deez  Offline
Junior Member

Joined: Sep 2011
Posts: 24
So...it was the Open Beta thing.

I did buy the F-14. I have a bad habit of buying these modules. I've bought the Hawk, F-5, F-86, MiG-15, MiG-21, Viggen, Mirage 2000, All three helicopters, A-10C, and probably one or two more I can't think of. Normally, I'll screw around with the module for 20 minutes or so before getting bored. I lack the patience to figure out all the HOTAS stuff, or learn a different language.

The F-14 is the only module I've bought that captured my interest. First, it's a US plane, so everything is in English. second, it's old enough that it's not HOTAS dependent.

I'm a combat aviator by trade, and to me it's kind of cool to see how systems were organized before the modern databus systems were implemented.

It's probably not for everyone, but I think this is the best module yet for DCS.

#4469438 - 04/07/19 11:01 PM Re: F-14 Not showing up in module manager [Re: Blade_Meister]  
Joined: Jan 2007
Posts: 1,800
DaveP63 Offline
Member
DaveP63  Offline
Member

Joined: Jan 2007
Posts: 1,800
Indiana, USA
Originally Posted by Blade_Meister
Originally Posted by theOden
You need to install the open beta version.
My general advice though is not to.
Keep that order cancelled.
Unless you enjoy spending your days taking pretty screenies of course then sure, go ahead.

DCS has become nothing short of a long ride of disappointments last few years.
Maybe due to trying so hard to move from combat to FSX style simulation?
Sadly the number of screenshot simmers seem to be enough in quantity to keep ED earning enough to keep ignoring AI routines, basic ECM and blast effects etc.

What is written above is sound advice.

I loved taking pics in DCS, but Sadly I have given up because there is 3rd party fraud allowed(VEAO, 40$ stolen), they do not finish projects as promised(P47,Me262 from kick starter) and DCS is a poorly optimized resource hog, to name a few things. The sad thing is I will probably by the F4U to take pictures(unless Jason and gang beat ED to the Pacific, which is highly likely) of and dogfight one on one with German planes it never saw in combat. The whole WWII thing is just such a mess. The jet thing still has a great appeal for me, the Harrier, F14, F18, but I just can't throw anymore money Eds way hoping they will wake up, pick an era, get it right, then pick another era, get it right, ........ They just don't get and I am over it so I look at Bisher's and others pretty pictures smile and think I would really like that module. Then, I remember DCS is a POS IMHO! So I save my money for something else. yep

S!Blade<><


But wait, there's more! There's an I-16 in 3rd party development! Yes, that's right, an I-16 for you to fight against...Let's see, um...Well, you could, no. That's not going to work, let's see...Well, never mind. It'll be great and it'll be a day one buy! (not hardly)


i5-4460@3.2ghz, 16GB Ram, Gigabyte GTX1050Ti 4GB, 2TB HDD, 500GB SDD

Moderated by  Force10, RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
Interesting article on Apollo 11
by oldgrognard. 07/16/19 06:07 PM
Random Thoughts
by vonBaur. 07/16/19 04:49 PM
Renovations
by Alicatt. 07/16/19 10:48 AM
The Darwin Effect
by vonBaur. 07/15/19 04:02 PM
Rare Sperm Whale Encounter with ROV
by Blade_RJ. 07/14/19 10:51 PM
Anyone play War of Rights?
by Ajay. 07/14/19 09:55 AM
Top Gun Spoof "USS Cardizem"
by Coot. 07/14/19 03:30 AM
The hidden truth about he-man
by Blade_RJ. 07/13/19 10:45 PM
Storm Barry and Jim Cantore
by Cajun. 07/13/19 02:07 PM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0