Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
#4426721 - 06/19/18 12:09 AM Change Keyboard key  
Joined: Feb 2012
Posts: 37
Gattsu Offline
Junior Member
Gattsu  Offline
Junior Member

Joined: Feb 2012
Posts: 37
Barcelona (Spain)
Hello fellas,

I'm still training and I would like to change the keyboard key "Space" for Wheel brakes. I have Weapon release on my Joystick, so I don't need it.

I used the BMS Key File Editor (Falcon BMS 4.33 U1\Docs\Key Files & Input) to change the keyboard keys but it deleted my joystick assignations. I use a T16000 with TARGET Script Editor to double buttons. I don't want to spend time with DX configuration when I'm going to change HOTAS as soon as I can. I'm waiting for the Warthog, second hand or from a flash deal...

I would like to know if there is an easy way to change the keyboard keys. Editing the .kwy file?

I'm enjoying the sim a lot, I'm very hyped to be combat ready for the dynamic campaign.

Thanks guys.

Inline advert (2nd and 3rd post)

#4426724 - 06/19/18 12:43 AM Re: Change Keyboard key [Re: Gattsu]  
Joined: Apr 2013
Posts: 355
schnidrman Offline
Jason Schneider
schnidrman  Offline
Jason Schneider
Member

Joined: Apr 2013
Posts: 355
Kansas City, Missouri
Did you try changing the call back in the UI/Setup/Controllers?

Should be able to do it there and keep the button press on your stick.


[Linked Image]
#4426726 - 06/19/18 01:05 AM Re: Change Keyboard key [Re: Gattsu]  
Joined: Jun 2005
Posts: 16,082
- Ice Offline
Veteran
- Ice  Offline
Veteran

Joined: Jun 2005
Posts: 16,082
Philippines / North East UK
I would use Notepad++ to make .key file changes and just use the Key File Editor excel file to show you what keyboard key codes to use. Space is 0x39. The callback you want should look like this:

SimWheelBrakes -1 0 0x39 0 0 0 1 "CKPIT: Wheel Brakes - Hold"

As always, make a backup of your .key file before making any changes so you can revert to it if needed. I'm not sure what you mean by "deleted my joystick assignations" -- can you not just re-assign via the SETUP -> CONTROLLERS page?


- Ice
#4426805 - 06/19/18 09:11 PM Re: Change Keyboard key [Re: Gattsu]  
Joined: Feb 2012
Posts: 37
Gattsu Offline
Junior Member
Gattsu  Offline
Junior Member

Joined: Feb 2012
Posts: 37
Barcelona (Spain)
Thanks guys I changed the key using the Notepad++. When I tried to change the keyboard key ingame I couldn't. It only let me assign joystick keys to the assigned keys as the BMS - Full.key profile

#4426806 - 06/19/18 09:27 PM Re: Change Keyboard key [Re: Gattsu]  
Joined: Jun 2005
Posts: 16,082
- Ice Offline
Veteran
- Ice  Offline
Veteran

Joined: Jun 2005
Posts: 16,082
Philippines / North East UK
I've never, ever changed a callback assignment in the game's UI. I'd only set axis assigments there. One reason for this is because I've learned how to navigate the .key file back in 4.32 and messing with it and saving it in the UI removes all formatting. In 4.33, the formatting is very important to help you find what you want, so never, ever save the .key file in the UI. Open via Notepad++, make your changes, then save. Go to BMS and load it in the UI. Done. And always keep a back up smile I even have a backup of the backup!

Good luck!


- Ice

Moderated by  RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
The Darwin Effect
by vonBaur. 07/15/19 04:02 PM
Rare Sperm Whale Encounter with ROV
by Blade_RJ. 07/14/19 10:51 PM
Anyone play War of Rights?
by Ajay. 07/14/19 09:55 AM
Top Gun Spoof "USS Cardizem"
by Coot. 07/14/19 03:30 AM
The hidden truth about he-man
by Blade_RJ. 07/13/19 10:45 PM
Storm Barry and Jim Cantore
by Cajun. 07/13/19 02:07 PM
a really old car
by KraziKanuK. 07/12/19 01:46 AM
Greatest child actor performances in movies?
by PanzerMeyer. 07/11/19 06:39 PM
MotoGP rider Marc Marquez makes it a perfect 10
by Patrocles. 07/10/19 12:09 PM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0