Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
Page 5 of 7 1 2 3 4 5 6 7
#4277878 - 07/10/16 02:17 PM Re: EECH ver1.16.0 is out! [Re: thealx]  
Joined: Mar 2013
Posts: 7
niemel Offline
Junior Member
niemel  Offline
Junior Member

Joined: Mar 2013
Posts: 7
Hello. How to change the flags on infantry (on the left shoulder)?For the Red side soldiers is a file named "RUS_FLAG.BMP". For Blue side?

#4277922 - 07/10/16 05:24 PM Re: EECH ver1.16.0 is out! [Re: XIII]  
Joined: Mar 2013
Posts: 7
niemel Offline
Junior Member
niemel  Offline
Junior Member

Joined: Mar 2013
Posts: 7
Blackshark, big thanks!

#4379953 - 09/17/17 09:11 AM Re: EECH ver1.16.0 is out! [Re: thealx]  
Joined: Nov 2005
Posts: 119
Rhugouvi Offline
Member
Rhugouvi  Offline
Member

Joined: Nov 2005
Posts: 119
Hello!

I am considering buying EECH +1.16 mod to have a go at a helo sim (I am more into airplanes), and I have a few questions about the current 1.16 version :

- What OS have been successfully used to run the sim? I have a W7 rig and a W10 laptop.
- could someone confirm that cockpit are NOT clickable in 1.16, and that there is no Hind cockpit
- what about advanced avionics : which helos feature such improved systems in 1.16?
- what are the known bugs in 1.16?
- what are the pros and cons of 1.16 vs 1.15 with clickable cockpits?

The 6$ is not much, but I always prefer to ask beforehand.
Thank you anyway for the time the team spent on improving the sim, the new screenshots are impressive.

Last edited by Rhugouvi; 09/17/17 09:14 AM.

"We warned you, but you just wouldn't listen..."
#4379956 - 09/17/17 10:07 AM Re: EECH ver1.16.0 is out! [Re: thealx]  
Joined: Dec 2012
Posts: 1,177
thealx Offline
Member
thealx  Offline
Member

Joined: Dec 2012
Posts: 1,177
Hi.

- Both, but you still can get some problems
- No clickable cockpits in 1.6.0, it has "old" Hind cockpit (without gunner seat)
- I think you are asking about EO display symbology for Mi-28, Ka-52 and Ka-50. no other improvements regarding avionics as I remember.
- Main menu freezing, bouncing helicopter, tail rotor damage on the helipad. First two depends on the hardware, but you still have chance to have it.
- Clickable cockpits has advanced avionics for Mi-24 and AH-64D, also some weapon improvements, but it less stable and has more issues.

#4379957 - 09/17/17 10:08 AM Re: EECH ver1.16.0 is out! [Re: Rhugouvi]  
Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
messyhead Offline
messyhead  Offline

Member

Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
Originally Posted by Rhugouvi
Hello!

I am considering buying EECH +1.16 mod to have a go at a helo sim (I am more into airplanes), and I have a few questions about the current 1.16 version :

- What OS have been successfully used to run the sim? I have a W7 rig and a W10 laptop.
- could someone confirm that cockpit are NOT clickable in 1.16, and that there is no Hind cockpit
- what about advanced avionics : which helos feature such improved systems in 1.16?
- what are the known bugs in 1.16?
- what are the pros and cons of 1.16 vs 1.15 with clickable cockpits?

The 6$ is not much, but I always prefer to ask beforehand.
Thank you anyway for the time the team spent on improving the sim, the new screenshots are impressive.



Hi. Nice to see someone new wanting to try this sim. It is great. I'll try to answer as much of your questions;

As far as I know it works on W7 and W10. I'm running it on W10 at the moment, and have used it on W8 and Vista in the past, so I expect it'll work in W7.

Cockpits are not clickable in v1.16. There is a Hind pilots cockpit, but not the gunner cockpit. You can fire weapons from the Pilot cockpit though.

I'm not sure what you mean by advanced avionics. If you mean the Apache advanced avionics, then those aren't in 1.16. The Apache has an all digital 3D cockpit, and has full MFD functions.

I'm not sure if there's a definite list of known bugs. That's something I've been trying to collate. You could try reading back through this thread and see if there was anything raised that wasn't fixed.

v1.15 with clickable cockpits still has some issues to figure out. It was being worked on as an experimental release, and so was never posted as an "official" release as it was unfinished. If you can live with it having some bugs, and perhaps an occasional crash, then you'd have clickable cockpits, and the hind gunner cockpit. But the clickable cockpits are not in every model, and I think the mouse movement still needed some work. v1.16 can be considered a more stable release, but obviously doesn't have all those features.

#4379962 - 09/17/17 11:17 AM Re: EECH ver1.16.0 is out! [Re: thealx]  
Joined: Nov 2005
Posts: 119
Rhugouvi Offline
Member
Rhugouvi  Offline
Member

Joined: Nov 2005
Posts: 119
Ok, thanks to both of you for your inputs!
Is it possible to have a dual install 1.15.4 and 1.16? That would be the best way to test which one suits my needs best. Do I just need to install EECH + 1.15.4, rename the folder, and install 1.16 on a new install? Where is the 1.15.4 package to be found?


"We warned you, but you just wouldn't listen..."
#4379971 - 09/17/17 12:40 PM Re: EECH ver1.16.0 is out! [Re: thealx]  
Joined: Jan 2016
Posts: 486
XIII Offline
Member
XIII  Offline
Member

Joined: Jan 2016
Posts: 486
Better one install,And rename because registry.http://SimHQ.com/forum/ubbthreads.php/topics/3961554/Cockpits_improvement_program#Post3961554

#4380007 - 09/17/17 08:01 PM Re: EECH ver1.16.0 is out! [Re: thealx]  
Joined: Dec 2010
Posts: 751
Viper1970 Offline
Member
Viper1970  Offline
Member

Joined: Dec 2010
Posts: 751
Bavaria, near Munich
Hello,

you could install both versions, but you have to do it this way. First install the main games from GOG in e.g. C:\EECHAll (not the way the GOG install recommends it). I do this with using the subfolders Aphavoc for EEAH and Cohokum for EECH, because this was the way the old original games from Razorworks had been installed.

This way it's also possible to use 1.15.2 Fix5 which is at the moment the last version with a working Havoc cockpit (but messyhead is working on a fix for this in 1.16.0) and this need to be installed this way for the gauges to work.

Now backup this install, so you have a clean installation at which you can now apply the different mod versions. After you have upgraded this install with a mod e.g. 1.15.4 rename it to EECHAll - 1.15.4 for example. Now copy your backup to C:\EECHAll again and do the next mod upgrade e.g. 1.16.0 Fix1. After you done this you could rename it to EECHAll - 1.16.0.

Now you have both versions on your HD and must simply rename the one you would like to use to C:\EECHAll. This way the registry entries always correspond to the install path. If you want to use 1.15.4 rename EECHAll - 1.15.4 to EECHAll and let EECHAll - 1.16.0 left. For using 1.16.0 rename EECHAll back to EECHAll 1.15.4 and EECHAll - 1.16.0 to EECHAll.

Sounds a bit cumbersome, but it isn't and works like a charm.


Main Cockpit System: AMD Ryzen 7 2700X / ASRock Taichi X470 / 32GB Ram GSkill F4-2800C15Q-32GVR / Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 OC

WSO Cockpit System: AMD Ryzen 5 2600X / Asus Prime B450 Plus / 16GB Ram GSkill F4-2666C15Q-16GRR / KFA2 GeForce RTX 2060

Retro System: AMD Athlon X2 3000Mhz / ASRock AM2NF3-VSTA / 2GB Ram / Gigabyte GV-N68T256DH GeForce AGP 6800 GT 256MB DDR3 / Diamond Monster 3D II 12MB SLI
#4380071 - 09/18/17 11:01 AM Re: EECH ver1.16.0 is out! [Re: thealx]  
Joined: Nov 2005
Posts: 119
Rhugouvi Offline
Member
Rhugouvi  Offline
Member

Joined: Nov 2005
Posts: 119
Hello,

Thank you for the installation tutorial ! Well, after a few years of FSX tweaking, what you describe is a nice little walk in the park!
I am wondering if changing the folder name back to EECH is really required after all installations are done. Wouldn’t creating two separate shortcuts pointing to each 1.16 or 1.15.4 exe files be enough? I’m interested in your feedback.
I am not really interested in the Mi-28, so I think I will not buy EEACH and install the game this way :

EECH 1.16.0 :
- install EECH from GOG
- install eech-allmods-1.16.0FIX1-installer
EECH 1.15.4 (because I want to have a try at clickable cockpits, dual Hind cockpit and advanced Apache avionics)
- install EECH from GOG
- install 1.15.0+2+4
o install eech-allmods-1.15.0.exe
o install eech-maps-1.15.0.exe
o install eech-terrain-1.15.0.exe
o install eech-smoke-1.14.0.exe
o install eech_1150to1152.exe
o install eech_1150to1152fix5.exe
o install oalinst.exe
o install eech-CC_0.3.exe

Is this the correct way or have I missed something?


"We warned you, but you just wouldn't listen..."
#4380074 - 09/18/17 11:19 AM Re: EECH ver1.16.0 is out! [Re: thealx]  
Joined: Dec 2010
Posts: 751
Viper1970 Offline
Member
Viper1970  Offline
Member

Joined: Dec 2010
Posts: 751
Bavaria, near Munich
Yes that's the correct way biggrin

Problem with a link only could be the registry entries, but just try it out, maybe it works yep . I had some ctd, so I made it this little complex way and then it was working.

Have much fun with it and keep in mind some things have still to be fixed but it seems Allmods is coming back to life. In my opinion it's the best attack helicopter sim ever! thumbsup


Main Cockpit System: AMD Ryzen 7 2700X / ASRock Taichi X470 / 32GB Ram GSkill F4-2800C15Q-32GVR / Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 OC

WSO Cockpit System: AMD Ryzen 5 2600X / Asus Prime B450 Plus / 16GB Ram GSkill F4-2666C15Q-16GRR / KFA2 GeForce RTX 2060

Retro System: AMD Athlon X2 3000Mhz / ASRock AM2NF3-VSTA / 2GB Ram / Gigabyte GV-N68T256DH GeForce AGP 6800 GT 256MB DDR3 / Diamond Monster 3D II 12MB SLI
#4380079 - 09/18/17 12:00 PM Re: EECH ver1.16.0 is out! [Re: thealx]  
Joined: Nov 2005
Posts: 119
Rhugouvi Offline
Member
Rhugouvi  Offline
Member

Joined: Nov 2005
Posts: 119
Great to know that I got the installation sequence right!

One additional question : from what I understand, the Havoc needs EEAH to have its needles to work. Is the Hind cockpit based on the Havoc one? Do I need to buy EEAH to have a fully functional Mi-24 cockpit in 1.15.4?

Sorry to all these noob's questions, I was taught to always ask the knowledgeable ones!


"We warned you, but you just wouldn't listen..."
#4380082 - 09/18/17 12:15 PM Re: EECH ver1.16.0 is out! [Re: thealx]  
Joined: Dec 2012
Posts: 1,177
thealx Offline
Member
thealx  Offline
Member

Joined: Dec 2012
Posts: 1,177
No, Hind cockpit will work without EEAH installed.

#4380097 - 09/18/17 02:37 PM Re: EECH ver1.16.0 is out! [Re: thealx]  
Joined: Nov 2005
Posts: 119
Rhugouvi Offline
Member
Rhugouvi  Offline
Member

Joined: Nov 2005
Posts: 119
Great! Thank you thealx.


"We warned you, but you just wouldn't listen..."
#4380130 - 09/18/17 05:41 PM Re: EECH ver1.16.0 is out! [Re: Rhugouvi]  
Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
messyhead Offline
messyhead  Offline

Member

Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
Originally Posted by Rhugouvi
Great to know that I got the installation sequence right!

One additional question : from what I understand, the Havoc needs EEAH to have its needles to work. Is the Hind cockpit based on the Havoc one? Do I need to buy EEAH to have a fully functional Mi-24 cockpit in 1.15.4?

Sorry to all these noob's questions, I was taught to always ask the knowledgeable ones!


Just so you know. The Havoc needles aren't working since the last release. But I'm working on it, and they'll actually be an improvement over the original ones.

http://SimHQ.com/forum/ubbthreads.php/topics/4373267/8/mi-28-cockpit-instruments-error

#4380143 - 09/18/17 07:03 PM Re: EECH ver1.16.0 is out! [Re: thealx]  
Joined: Dec 2010
Posts: 751
Viper1970 Offline
Member
Viper1970  Offline
Member

Joined: Dec 2010
Posts: 751
Bavaria, near Munich
Hey messyhead,

thank you again! Without you nothing would really happen at EECH Allmods at the moment. We all have really to be grateful that you spent your time to fix and improve Allmods again.

Cheers Viper


Main Cockpit System: AMD Ryzen 7 2700X / ASRock Taichi X470 / 32GB Ram GSkill F4-2800C15Q-32GVR / Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 OC

WSO Cockpit System: AMD Ryzen 5 2600X / Asus Prime B450 Plus / 16GB Ram GSkill F4-2666C15Q-16GRR / KFA2 GeForce RTX 2060

Retro System: AMD Athlon X2 3000Mhz / ASRock AM2NF3-VSTA / 2GB Ram / Gigabyte GV-N68T256DH GeForce AGP 6800 GT 256MB DDR3 / Diamond Monster 3D II 12MB SLI
#4380379 - 09/20/17 08:51 AM Re: EECH ver1.16.0 is out! [Re: thealx]  
Joined: Nov 2005
Posts: 119
Rhugouvi Offline
Member
Rhugouvi  Offline
Member

Joined: Nov 2005
Posts: 119
Hello there!

Here is a proud new chopper pilot! Well a wannabe pilot, because I can’t remember having flown a helicopter yet in more than 20 years of simming.
I bought EECH from GOG yesterday evening, installed it and patched it to 1.16fix1. Start-up is fine once the exe is set to win98 compatibility mode.
I experienced a bit of menu freeze, but a quick Alt-Tab solved the issue. I still have to set the antialiasing and the resolution to match my laptop widescreen one (thank to the eechcentral troubleshooting article). The usefulness of this site can not be emphasized enough!

So nothing worrying, can’t wait to take-off! I might have to learn a few keystrokes in between though!

See you soon then


"We warned you, but you just wouldn't listen..."
#4380381 - 09/20/17 09:17 AM Re: EECH ver1.16.0 is out! [Re: Rhugouvi]  
Joined: Jan 2016
Posts: 486
XIII Offline
Member
XIII  Offline
Member

Joined: Jan 2016
Posts: 486
Originally Posted by Rhugouvi

I experienced a bit of menu freeze

Still exist this problem...

Happy flying Rhugouvi copter

#4380402 - 09/20/17 12:40 PM Re: EECH ver1.16.0 is out! [Re: Rhugouvi]  
Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
messyhead Offline
messyhead  Offline

Member

Joined: Dec 2010
Posts: 1,408
Originally Posted by Rhugouvi
Hello there!

Here is a proud new chopper pilot! Well a wannabe pilot, because I can’t remember having flown a helicopter yet in more than 20 years of simming.
I bought EECH from GOG yesterday evening, installed it and patched it to 1.16fix1. Start-up is fine once the exe is set to win98 compatibility mode.
I experienced a bit of menu freeze, but a quick Alt-Tab solved the issue. I still have to set the antialiasing and the resolution to match my laptop widescreen one (thank to the eechcentral troubleshooting article). The usefulness of this site can not be emphasized enough!

So nothing worrying, can’t wait to take-off! I might have to learn a few keystrokes in between though!

See you soon then


Nice to hear you're enjoying it.

Could you add the detail about the menu freeze to the bug thread for that issue? There's not many documented occurrences of it. Could you detail what menu you were accessing, and if it happens often?

http://SimHQ.com/forum/ubbthreads.php/topics/4379394/game-freeze-in-menu#Post4379394

#4380438 - 09/20/17 01:55 PM Re: EECH ver1.16.0 is out! [Re: thealx]  
Joined: Nov 2005
Posts: 119
Rhugouvi Offline
Member
Rhugouvi  Offline
Member

Joined: Nov 2005
Posts: 119
Hello messyhead,

will do that if the bug shows up once again. The point is that I can't even remember what menu screen I was on!


"We warned you, but you just wouldn't listen..."
#4380728 - 09/22/17 06:37 AM Re: EECH ver1.16.0 is out! [Re: thealx]  
Joined: Nov 2005
Posts: 119
Rhugouvi Offline
Member
Rhugouvi  Offline
Member

Joined: Nov 2005
Posts: 119
Well, I'm glad to report that the suspected menu freeze is just a longer loading time in the end. This occurs when clicking on OK on the Session page (tested only in Free Flight).
I have to wait at least 10 seconds. Unacceptable!!! wink

Last edited by Rhugouvi; 09/22/17 06:42 AM.

"We warned you, but you just wouldn't listen..."
Page 5 of 7 1 2 3 4 5 6 7

Moderated by  messyhead, RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
Speaking of flat earthers
by Ajay. 08/23/19 12:55 AM
63...63...63...63
by 462cid. 08/22/19 10:16 PM
Say WHAT?!?!?
by vonBaur. 08/22/19 09:53 PM
disturbing image for Flat Earthers
by Tom_Weiss. 08/22/19 11:47 AM
Lost my best friend
by NH2112. 08/22/19 03:25 AM
Ramree Island WW2
by oldgrognard. 08/22/19 02:24 AM
Pilot films being in the water after crash
by oldgrognard. 08/21/19 09:48 PM
Request for help!
by Fracture. 08/21/19 07:36 PM
Bye bye iTunes
by Red2112. 08/21/19 06:33 PM
intruder tries to infiltrate NAS Jacksonville
by Tom_Weiss. 08/21/19 12:21 PM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0