Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
#3523408 - 02/21/12 03:14 PM Thinking about getting back EEAH after many years  
Joined: May 2009
Posts: 1,377
Genbrien Offline
Stick to the plan man!
Genbrien  Offline
Stick to the plan man!
Member

Joined: May 2009
Posts: 1,377
Quebec, Canada
Hi

I just(I know it's a bit late rolleyes) saw EEAH on GoG, and it's bringing back so much memories.

I tought about buying it back but I have some questions;

1- is it possible to run EEAH combine with EECH ?
2- how should i proceed for the installation/patching/modding ?
3- does it run well on win7?
4- back in time my rudder was my twisting stick. Now that I have a Saytek rudder, does it works well with HOTAS+rudder?
5- I don't remember well how ''simulation'' it was. How is it, let say, compare to DCS BS2?

Thx


XBL/PSN/others: genbrien
Mobo: Asus P8P67 deluxe Monitor: Samsung 23'' 1920*1080
CPU: i7 2600k@ 4.8Ghz Keyboard: Logitech G15
GPU:GTX 980 Strix Mouse: G700s
PSU: Corsair TX750w Gaming Devices: Saitek X55, TrackIr5
RAM: Mushkin 2x4gb ddr2 9-9-9-24 @1600mhz
Case: Cooler Master 690 SSD: Intel X25m 80gb
#3523450 - 02/21/12 04:17 PM Re: Thinking about getting back EEAH after many years [Re: Genbrien]  
Joined: Dec 2010
Posts: 793
messyhead Offline
Member
messyhead  Offline
Member

Joined: Dec 2010
Posts: 793
Originally Posted By: Genbrien
Hi

I just(I know it's a bit late rolleyes) saw EEAH on GoG, and it's bringing back so much memories.

I tought about buying it back but I have some questions;

1- is it possible to run EEAH combine with EECH ?
2- how should i proceed for the installation/patching/modding ?
3- does it run well on win7?
4- back in time my rudder was my twisting stick. Now that I have a Saytek rudder, does it works well with HOTAS+rudder?
5- I don't remember well how ''simulation'' it was. How is it, let say, compare to DCS BS2?

Thx


You should get back into it. I did last year, and forgot how much I liked it. To answer your points;

1- is it possible to run EEAH combine with EECH ?

Yes. Although the only real benefit (after installing the latest patch) is working dials for the Havoc and Apache A. A 3D cockpit for the Longbow Apache was added in 1.13. So I would suggest just getting EECH. Although if you want all the dials for the Havoc, then you'll need EEAH - although I think Soczien is working on a cockpit for the Havoc (correct me if I'm wrong)

2- how should i proceed for the installation/patching/modding ?

There's a guide here - http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/topics/3420872/1_14_0_is_out.html#Post3420872

3- does it run well on win7?

Some problems have been reported. I've not tried it myself, but there are quite a few threads on the forums about running it on Win7. Have a read of those before deciding.

4- back in time my rudder was my twisting stick. Now that I have a Saytek rudder, does it works well with HOTAS+rudder?

Again, not tried this. But there was a recent thread here http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/topics/3497598/Warthog_HOTAS_in_EECH.html#Post3497598

5- I don't remember well how ''simulation'' it was. How is it, let say, compare to DCS BS2?

It's probably gotten a lot better since you played the original as the excellent community developers have done numerous tweaks to flight models and dynamics. It might not compare to something as modern as DCS:BS2, but it's still pretty good for it's age and still very enjoyable. For example, the manual startup on some of the helo's adds an extra realism element that wasn't in the original.

#3523499 - 02/21/12 05:14 PM Re: Thinking about getting back EEAH after many years [Re: Genbrien]  
Joined: May 2009
Posts: 1,377
Genbrien Offline
Stick to the plan man!
Genbrien  Offline
Stick to the plan man!
Member

Joined: May 2009
Posts: 1,377
Quebec, Canada
nice thx alot. Will buy EECH to start. thumbsup


XBL/PSN/others: genbrien
Mobo: Asus P8P67 deluxe Monitor: Samsung 23'' 1920*1080
CPU: i7 2600k@ 4.8Ghz Keyboard: Logitech G15
GPU:GTX 980 Strix Mouse: G700s
PSU: Corsair TX750w Gaming Devices: Saitek X55, TrackIr5
RAM: Mushkin 2x4gb ddr2 9-9-9-24 @1600mhz
Case: Cooler Master 690 SSD: Intel X25m 80gb
#3523810 - 02/22/12 12:57 AM Re: Thinking about getting back EEAH after many years [Re: Genbrien]  
Joined: May 2009
Posts: 1,377
Genbrien Offline
Stick to the plan man!
Genbrien  Offline
Stick to the plan man!
Member

Joined: May 2009
Posts: 1,377
Quebec, Canada
just bought EECH

LOLL @ the game is 180mb but mods are 6x bigger(still downloading) santa
can't wait to launch the game, thx for your help again


XBL/PSN/others: genbrien
Mobo: Asus P8P67 deluxe Monitor: Samsung 23'' 1920*1080
CPU: i7 2600k@ 4.8Ghz Keyboard: Logitech G15
GPU:GTX 980 Strix Mouse: G700s
PSU: Corsair TX750w Gaming Devices: Saitek X55, TrackIr5
RAM: Mushkin 2x4gb ddr2 9-9-9-24 @1600mhz
Case: Cooler Master 690 SSD: Intel X25m 80gb
#3523833 - 02/22/12 01:40 AM Re: Thinking about getting back EEAH after many years [Re: Genbrien]  
Joined: Apr 2010
Posts: 102
HerrKaputt Offline
Member
HerrKaputt  Offline
Member

Joined: Apr 2010
Posts: 102
Originally Posted By: Genbrien
Hi

I just(I know it's a bit late rolleyes) saw EEAH on GoG, and it's bringing back so much memories.

I tought about buying it back but I have some questions;

1- is it possible to run EEAH combine with EECH ?
2- how should i proceed for the installation/patching/modding ?
3- does it run well on win7?
4- back in time my rudder was my twisting stick. Now that I have a Saytek rudder, does it works well with HOTAS+rudder?
5- I don't remember well how ''simulation'' it was. How is it, let say, compare to DCS BS2?

Thx


My own answers:

1) Yes.
2) Follow the link given above.
3) For me, yes. It runs both on my laptop and on my desktop. Both have Win 7 64-bit. No performance issues, instability, or any problem whatsoever.
4) Can't tell, I still use a twisting stick.
5) From what I've seen from DCS:

DCS beats EEAH/EECH on realism regarding your helicopter (avionics, flight model, damage model, etc). The modders have made considerable improvements to these aspects, so the difference isn't that great, but there is a difference.
EEAH/EECH beats DCS on fun, for two reasons: it has a dynamic campaign (DCS has pre-made missions only) and there are multiple helicopters to choose from.

#3523857 - 02/22/12 02:20 AM Re: Thinking about getting back EEAH after many years [Re: Genbrien]  
Joined: May 2009
Posts: 1,377
Genbrien Offline
Stick to the plan man!
Genbrien  Offline
Stick to the plan man!
Member

Joined: May 2009
Posts: 1,377
Quebec, Canada
I just finished downloading and installing all. Was able to start and play but I have a problem with my joystick. I seem to be able to assign the correct axis but ingame nothing happens


XBL/PSN/others: genbrien
Mobo: Asus P8P67 deluxe Monitor: Samsung 23'' 1920*1080
CPU: i7 2600k@ 4.8Ghz Keyboard: Logitech G15
GPU:GTX 980 Strix Mouse: G700s
PSU: Corsair TX750w Gaming Devices: Saitek X55, TrackIr5
RAM: Mushkin 2x4gb ddr2 9-9-9-24 @1600mhz
Case: Cooler Master 690 SSD: Intel X25m 80gb
#3523964 - 02/22/12 08:21 AM Re: Thinking about getting back EEAH after many years [Re: Genbrien]  
Joined: Dec 2010
Posts: 793
messyhead Offline
Member
messyhead  Offline
Member

Joined: Dec 2010
Posts: 793
Originally Posted By: Genbrien
I just finished downloading and installing all. Was able to start and play but I have a problem with my joystick. I seem to be able to assign the correct axis but ingame nothing happens


Have you gone in to the options in game and changed the various axis there?

#3524032 - 02/22/12 01:10 PM Re: Thinking about getting back EEAH after many years [Re: messyhead]  
Joined: May 2009
Posts: 1,377
Genbrien Offline
Stick to the plan man!
Genbrien  Offline
Stick to the plan man!
Member

Joined: May 2009
Posts: 1,377
Quebec, Canada
Originally Posted By: messyhead
Originally Posted By: Genbrien
I just finished downloading and installing all. Was able to start and play but I have a problem with my joystick. I seem to be able to assign the correct axis but ingame nothing happens


Have you gone in to the options in game and changed the various axis there?


yes, that's what I meant by ''able to assign the correct axis''
sorry if it was not clear sigh


XBL/PSN/others: genbrien
Mobo: Asus P8P67 deluxe Monitor: Samsung 23'' 1920*1080
CPU: i7 2600k@ 4.8Ghz Keyboard: Logitech G15
GPU:GTX 980 Strix Mouse: G700s
PSU: Corsair TX750w Gaming Devices: Saitek X55, TrackIr5
RAM: Mushkin 2x4gb ddr2 9-9-9-24 @1600mhz
Case: Cooler Master 690 SSD: Intel X25m 80gb
#3524080 - 02/22/12 02:54 PM Re: Thinking about getting back EEAH after many years [Re: Genbrien]  
Joined: May 2009
Posts: 225
jskibo Offline
Member
jskibo  Offline
Member

Joined: May 2009
Posts: 225
Cincinnati
Just bought a copy for $5 off ebay, looking forward to trying this game again.

Anyone know if it works with a triple screen setup? (5760 x 1080)

#3524104 - 02/22/12 03:19 PM Re: Thinking about getting back EEAH after many years [Re: jskibo]  
Joined: Jun 2006
Posts: 2,285
arneh Offline
Member
arneh  Offline
Member

Joined: Jun 2006
Posts: 2,285
Oslo, Norway
Originally Posted By: jskibo
Anyone know if it works with a triple screen setup? (5760 x 1080)


It doesn't. It uses directx7 which only supports resolutions up to 2048 in any direction.

#3524369 - 02/22/12 10:32 PM Re: Thinking about getting back EEAH after many years [Re: Genbrien]  
Joined: May 2009
Posts: 1,377
Genbrien Offline
Stick to the plan man!
Genbrien  Offline
Stick to the plan man!
Member

Joined: May 2009
Posts: 1,377
Quebec, Canada
I found my joystick problem: in the options, ''keyboard assist'' was ticked ON.

but what is ''EO zoom'' or ''EO pan'' ?
is it the targeting pod ? (or front camera or whatever?)


XBL/PSN/others: genbrien
Mobo: Asus P8P67 deluxe Monitor: Samsung 23'' 1920*1080
CPU: i7 2600k@ 4.8Ghz Keyboard: Logitech G15
GPU:GTX 980 Strix Mouse: G700s
PSU: Corsair TX750w Gaming Devices: Saitek X55, TrackIr5
RAM: Mushkin 2x4gb ddr2 9-9-9-24 @1600mhz
Case: Cooler Master 690 SSD: Intel X25m 80gb
#3524556 - 02/23/12 04:52 AM Re: Thinking about getting back EEAH after many years [Re: Genbrien]  
Joined: Nov 2005
Posts: 557
GrizzlyT Offline
Member
GrizzlyT  Offline
Member

Joined: Nov 2005
Posts: 557
Sterling Heights, Michigan
Yes. Controls for the DTV and FLIR.
(When you want to spot the bad guys, without them spotting you. smile )


Grizzly's Comanche Simulator
"Fear is the mind killer. - Frank Herbert"
#3524651 - 02/23/12 11:13 AM Re: Thinking about getting back EEAH after many years [Re: GrizzlyT]  
Joined: Apr 2010
Posts: 102
HerrKaputt Offline
Member
HerrKaputt  Offline
Member

Joined: Apr 2010
Posts: 102
Originally Posted By: GrizzlyT
Yes. Controls for the DTV and FLIR.
(When you want to spot the bad guys, without them spotting you. smile )


Does anyone use that?? I just keep my radar ON at all times! hahaha

#3524655 - 02/23/12 11:21 AM Re: Thinking about getting back EEAH after many years [Re: HerrKaputt]  
Joined: Dec 2010
Posts: 793
messyhead Offline
Member
messyhead  Offline
Member

Joined: Dec 2010
Posts: 793
Originally Posted By: HerrKaputt
Originally Posted By: GrizzlyT
Yes. Controls for the DTV and FLIR.
(When you want to spot the bad guys, without them spotting you. smile )


Does anyone use that?? I just keep my radar ON at all times! hahaha



I like to use it now and then. Like flying low along a river bed, pop up to take a look. It adds an extra sneaky element to things.

#3524763 - 02/23/12 03:41 PM Re: Thinking about getting back EEAH after many years [Re: HerrKaputt]  
Joined: Nov 2005
Posts: 557
GrizzlyT Offline
Member
GrizzlyT  Offline
Member

Joined: Nov 2005
Posts: 557
Sterling Heights, Michigan
To be honest, I rarely "hunt" with optics.
But If I'm doing an assault, when I get in range I'll usually quietly take a look around first....then switch to radar, light 'em up, and let loose a ripple of hellfirey goodness. smile

Also, if I'm enroute and have been spotted and/or fired at, I'll duck down and flank the target, then use optics to find them and take them out. I don't really know if the game engine is smart enough to keep looking for me, or not? But it just seems like sound tactics, regardless.


Grizzly's Comanche Simulator
"Fear is the mind killer. - Frank Herbert"
#3524862 - 02/23/12 06:43 PM Re: Thinking about getting back EEAH after many years [Re: HerrKaputt]  
Joined: Oct 2006
Posts: 1,801
Heretic Offline
Member
Heretic  Offline
Member

Joined: Oct 2006
Posts: 1,801
GER
Originally Posted By: HerrKaputt
Does anyone use that?? I just keep my radar ON at all times! hahaha


Mostly FLIR.

There's no point in flying a stealthy copter if you're spamming electromagnetic radiation like an h-bomb.

#3550890 - 04/05/12 04:33 AM Re: Thinking about getting back EEAH after many years [Re: Genbrien]  
Joined: Jun 2005
Posts: 1,942
Reticuli Offline
Member
Reticuli  Offline
Member

Joined: Jun 2005
Posts: 1,942
Dayton, OH, USA
It works well with pedals, whether you want auto crosscoupling or not.

One fascinating thing, it works VERY well with the Saitek x-65f and my GlovePIE scripts. Ridiculous. Like better than pressure/force sensing works with fixed wing aircraft, or standard throw joysticks work with GlovePIE and EECH. The whole auto trimming and trim update thing seems seamless with it, feeling similar to Longbow 2 on it. Very strange sensation of lucidness. Totally natural. Looks like the Comanche SAC. Works better than anything has before in EECH... other than the obvious roll issue, which I scripted that work-around for. And the ability to change forces on the fly to adjust sensitivity and "weight" puts it over the top. I don't much care for this force sensing thing for fixed wing except for WWII Fighters, which is a blast (the nose trim On helps). But Enemy Engaged, PPJoy, and GlovePIE are a match made in heaven. Hovering is a little tough, but you have the ability to force wings level (a real Comanche autopilot mode, so clear trim works the same way), not to mention the two auto hover holds.

I need to get some X65f profiles made up. Right now all I have is F4AF. Comanche Gold works fine without needing one so far. So much work. I wish there was a conversion program. EECH is screaming for one, though. The possibilities of where to put everything on it. Lordy. The PS/2 cable is poorly shielded and in need of ferrite core chokes (I have some on the way from DigiKey), but if you have pedals its effect on the twist calibration is moot, obviously. That also helps the difficulty in contaminating inputs when trying to hover and twist at the same time. If you have Track IR you could always mix the top rotary with the twist, since you'll have them freed up (I use them for view panning), as I did on the Blackshark GlovePIE for the X52.

I do notice some of my helos are missing needles and the Viper helo seems to be using the stock EEAH Apache pit. Not sure if that's normal. It's been almost a year since I've been simming.

Last edited by Reticuli; 04/05/12 06:03 AM.

The term "necroposting" was invented by a person with no social memory beyond a year. People with a similar hangup are those o.k. with the internet being transient vapor.

http://www.openfuelstandard.org/2011/12/methanol-wins-open-wager.html

Saitek X65 and X52, Glide, Winx3D, and GlovePIE Profiles http://library.avsim.net/search.php?SearchTerm=reticuli&CatID=miscmisc

http://library.avsim.net/register.php

X52 + Silicone Grease = JOY stick

Moderated by  RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
Mt Monadnock NH, 23 April 2017 (PIC HEAVY)
by NH2112. 04/27/17 10:08 PM
Lose some birds, Weasel?
by NH2112. 04/27/17 05:12 PM
Finchner to direct WWZ2
by DM. 04/27/17 03:05 PM
Joke: I'm feeling philisophical today...
by Bill_Grant. 04/27/17 01:48 PM
DVD/Bluray question
by PanzerMeyer. 04/27/17 12:57 PM
COD:WWII
by Bib4Tuna. 04/26/17 09:17 PM
Getting my mojo back
by MarkG. 04/26/17 03:19 PM
A New Giant Airship?
by F4UDash4. 04/26/17 12:28 PM
Another of the greatest generation has gone home
by No105_Archie. 04/26/17 03:33 AM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0