Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
#3157662 - 12/15/10 05:11 PM Exclude reports an error  
Joined: Mar 2005
Posts: 1,116
Shadow=ASP= Offline
Member
Shadow=ASP=  Offline
Member

Joined: Mar 2005
Posts: 1,116
Ski, Norway
I cant seem to get Exclude to work right.
I have this in my .tmc:
Code:
Exclude(&LMFD);
Exclude(&RMFD);

When I try to run the script I get this error:
Code:
Runtime Error: Bad alias in main ( line 6 in WH_DCS_A10C_.tmc )


All I want to do is to exclude the two MFDs from the combined controller so they can work in directx mode (native) in DCS A-10C.

Inline advert (2nd and 3rd post)

#3157717 - 12/15/10 06:11 PM Re: Exclude reports an error [Re: Shadow=ASP=]  
Joined: Sep 2010
Posts: 104
Dimebug Offline
Member
Dimebug  Offline
Member

Joined: Sep 2010
Posts: 104
France
this works well here. Maybe the the message isn't driving you in the right direction.

include "target.tmh"
int main()
{
Exclude(&HCougar);
Exclude(&T16000);
Exclude(&LMFD);
Exclude(&RMFD);
if(Init(&EventHandle)) return 1;



}
int EventHandle(int type, alias o, int x)
{
DefaultMapping(&o, x);
}


Guillaume "Dimebug" Leleve
#3157741 - 12/15/10 06:38 PM Re: Exclude reports an error [Re: Dimebug]  
Joined: Mar 2005
Posts: 1,116
Shadow=ASP= Offline
Member
Shadow=ASP=  Offline
Member

Joined: Mar 2005
Posts: 1,116
Ski, Norway
This is the entire file. It stops at line 5 which is its supposed to exclude the Cougar. If I comment out that line it stop at the next.

include "target.tmh"
include "DCS A-10C macro.ttm"
int main()
{
Exclude(&HCougar);
Exclude(&T16000);
Exclude(&LMFD);
Exclude(&RMFD);

if(Init(&EventHandle)) return 1;

MapAxis(&Joystick, JOYX, DX_X_AXIS, AXIS_NORMAL, MAP_ABSOLUTE);
SetSCurve(&Joystick, JOYX, 0, 0, 0, 0, 0);
MapAxis(&Joystick, JOYY, DX_Y_AXIS, AXIS_NORMAL, MAP_ABSOLUTE);
SetSCurve(&Joystick, JOYY, 0, 0, 0, 0, 0);
MapAxis(&Throttle, SCX, DX_XROT_AXIS, AXIS_NORMAL, MAP_ABSOLUTE);
SetSCurve(&Throttle, SCX, 0, 0, 0, 0, 0);
MapAxis(&Throttle, SCY, DX_YROT_AXIS, AXIS_NORMAL, MAP_ABSOLUTE);
SetSCurve(&Throttle, SCY, 0, 0, 0, 0, 0);
MapAxis(&Throttle, THR_RIGHT, DX_Z_AXIS, AXIS_NORMAL, MAP_ABSOLUTE);
SetSCurve(&Throttle, THR_RIGHT, 0, 0, 0, 0, 0);
MapAxis(&Throttle, THR_LEFT, DX_ZROT_AXIS, AXIS_NORMAL, MAP_ABSOLUTE);
SetSCurve(&Throttle, THR_LEFT, 0, 0, 0, 0, 0);
MapAxis(&Throttle, THR_FC, DX_SLIDER_AXIS, AXIS_NORMAL, MAP_ABSOLUTE);
SetSCurve(&Throttle, THR_FC, 0, 0, 0, 0, 0);

SetKBRate(25, 33);
SetKBLayout(KB_ENG);
SetShiftButton(&Joystick, S3, &Throttle, PSF, PSB, 0);

MapKeyIOUMD(&Joystick, TG1, 0, 0, 'p', 'p', 0, 0);
MapKeyIOUMD(&Joystick, S1, 0, 0, 'm', 'm', 0, 0);
MapKeyIOUMD(&Joystick, TG2, 0, 0, SPC, SPC, 0, 0);
MapKeyIOUMD(&Joystick, H1U, L_CTL+'t', R_CTL+';', L_CTL+'t', R_CTL+';', L_CTL+'t', R_CTL+';');
MapKeyIOUMD(&Joystick, H1D, 0, R_CTL+'.', 0, R_CTL+'.', 0, R_CTL+'.');
MapKeyIOUMD(&Joystick, H1L, R_CTL+',', R_CTL+',', R_CTL+',', R_CTL+',', R_CTL+',', R_CTL+',');
MapKeyIOUMD(&Joystick, H1R, R_CTL+'/', R_CTL+'/', R_CTL+'/', R_CTL+'/', R_CTL+'/', R_CTL+'/');

MapKeyIOUMD(&Throttle, IDLEROFF, PULSE+R_CTL+END, PULSE+R_CTL+END, PULSE+R_CTL+END, PULSE+R_CTL+END, PULSE+R_CTL+END, PULSE+R_CTL+END);
MapKeyRIOUMD(&Throttle, IDLEROFF, PULSE+R_CTL+HOME, PULSE+R_CTL+HOME, PULSE+R_CTL+HOME, PULSE+R_CTL+HOME, PULSE+R_CTL+HOME, PULSE+R_CTL+HOME);
MapKeyIOUMD(&Throttle, IDLELOFF, PULSE+R_ALT+END, PULSE+R_ALT+END, PULSE+R_ALT+END, PULSE+R_ALT+END, PULSE+R_ALT+END, PULSE+R_ALT+END);
MapKeyRIOUMD(&Throttle, IDLELOFF, PULSE+R_ALT+HOME, PULSE+R_ALT+HOME, PULSE+R_ALT+HOME, PULSE+R_ALT+HOME, PULSE+R_ALT+HOME, PULSE+R_ALT+HOME);


}
int EventHandle(int type, alias o, int x)
{
DefaultMapping(&o, x);
}

#3157849 - 12/15/10 08:41 PM Re: Exclude reports an error [Re: Shadow=ASP=]  
Joined: Jul 2005
Posts: 1,508
Teej Offline
Member
Teej  Offline
Member

Joined: Jul 2005
Posts: 1,508
Interesting. That script runs perfectly on my machine if I comment out the DCS macro line since I have no such file. :P

I don't have my Cougar plugged in, though.


#6 - Opposing / Left Solo
Virtual Thunderbirds, LLC | Sponsored by Thrustmaster
#3157898 - 12/15/10 09:36 PM Re: Exclude reports an error [Re: Shadow=ASP=]  
Joined: Jul 2005
Posts: 1,508
Teej Offline
Member
Teej  Offline
Member

Joined: Jul 2005
Posts: 1,508
To be thorough...I installed Cougar drivers and had my Cougar plugged in...I could include/exclude it in the gui, and again, your script above worked fine (with, again, commenting out the DCS macro line)


#6 - Opposing / Left Solo
Virtual Thunderbirds, LLC | Sponsored by Thrustmaster
#3158222 - 12/16/10 08:59 AM Re: Exclude reports an error [Re: Teej]  
Joined: Mar 2005
Posts: 1,116
Shadow=ASP= Offline
Member
Shadow=ASP=  Offline
Member

Joined: Mar 2005
Posts: 1,116
Ski, Norway
I uninstalled my Cougar a few days ago (when the Simped arrived). Both MFDs show up green along with the Warthog, the Cougar and the T1600 is yellow in the GUI editor.
I might have edited Target.tmh a while back when experimenting with setting up unsupported USB devices. If someone can post the content of target.tmh here that would be greatly appreciated and save me some time comparing the different revisions.

#3158405 - 12/16/10 03:31 PM Re: Exclude reports an error [Re: Shadow=ASP=]  
Joined: Mar 2005
Posts: 1,116
Shadow=ASP= Offline
Member
Shadow=ASP=  Offline
Member

Joined: Mar 2005
Posts: 1,116
Ski, Norway
Solved!

I overwrote my target.tmh in my profiles directory with the one that came with the Target-suite. It appears line 6 and 7 were missing USB ids for the devicenames.


Moderated by  RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
Upcoming Spitfire Documentary
by F4UDash4. 07/20/17 09:56 PM
Chester Bennington, RIP
by Chaz. 07/20/17 09:09 PM
Someone was watching too much Breaking Bad
by Top Gun. 07/20/17 03:01 PM
Joke, IS fighter..
by Catfish. 07/20/17 01:37 PM
RIP Red West
by F4UDash4. 07/20/17 04:31 AM
The Flight that killed the DC-10
by JimK. 07/20/17 02:48 AM
Back home with a snoot full.
by oldgrognard. 07/19/17 09:50 PM
Do you have a first aid or medical kit? What's in it?
by VF9_Longbow. 07/19/17 05:26 PM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0