Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
Hop To
#2697554 - 03/25/09 04:22 PM Gapa-Gamma panel utility  
Joined: Jan 2007
Posts: 33
Avala Offline
Junior Member
Avala  Offline
Junior Member

Joined: Jan 2007
Posts: 33
This is not a mod. It's a small utility for adjusting settings of your monitor. Do not affect FPS, and you can use it with the other games too. I have made a preset for IL2 which fits to my machine and my monitor (on F5 button), you can tweak it or make other, whit settings that you prefer.

The irony is that I have this from 2003, and only now I figured the best settings for IL2 biggrin


All credits to maker of this small utility Tomasz Porosinski, his readme file is included.



http://www.mediafire.com/?sharekey=6059c7d2cf5a45b88c9e7c56ba37815fc6ae737650efcda3



1. Extract it anywhere on your computer.
2. Click on icon (that small butterfly)
3. Start IL2 and hit F5 button to enable it.
4. When you don't want the effect anymore (finished playing IL2 for example) hit F6 button or reset at utility panel.



This is how it looks on my monitor. Visuals can differ from machine to machine.















Last edited by Avala; 03/25/09 04:23 PM.
Inline advert (2nd and 3rd post)

#2697592 - 03/25/09 05:25 PM Re: Gapa-Gamma panel utility [Re: Avala]  
Joined: Sep 2001
Posts: 24,123
Dart Offline
Measured in Llamathrusts
Dart  Offline
Measured in Llamathrusts
Lifer

Joined: Sep 2001
Posts: 24,123
Alabaster, AL USA
Since it's working the monitor settings, I'm going to presume it's really fine tuning the color warmth, saturation, brightness and contrast.

Is that right?


The opinions of this poster are largely based on facts and portray a possible version of the actual events.

More dumb stuff at http://www.darts-page.com

From Laser:
"The forum is the place where combat (real time) flight simulator fans come to play turn based strategy combat."
#2697597 - 03/25/09 05:36 PM Re: Gapa-Gamma panel utility [Re: Dart]  
Joined: Jan 2007
Posts: 33
Avala Offline
Junior Member
Avala  Offline
Junior Member

Joined: Jan 2007
Posts: 33
You are right, but unfortunately it doesn't tune saturation. With that it would be even the better. If you know for something that can adjust saturation, I would love to try it. IL2 generally has the problem with oversaturation IMO. This same thing you can do through graphic driver, but it is easier like this.

Last edited by Avala; 03/25/09 05:36 PM.

Moderated by  RacerGT 

Quick Search
Recent Articles
Support SimHQ

If you shop on Amazon use this Amazon link to support SimHQ
.
Social


Recent Topics
Building an airplane > WW1
by KraziKanuK. 03/23/19 12:46 AM
German POW’s paraded in Moscow 1944
by PanzerMeyer. 03/23/19 12:38 AM
Man japan really has a stric drug law
by Blade_RJ. 03/22/19 10:04 PM
Cat Sees Her Recently Deceased Owner On a Video
by Haggart. 03/22/19 02:11 PM
Spacewalk Live
by rwatson. 03/22/19 01:30 PM
Deadwood - the movie
by EAF331 MadDog. 03/21/19 07:15 PM
spam email using my email address as sender
by coasty. 03/21/19 05:10 PM
Once Upon a Time in Hollywood
by Chaz. 03/21/19 12:59 PM
Offut AFB today
by Tom_Weiss. 03/21/19 01:27 AM
Copyright 1997-2016, SimHQ Inc. All Rights Reserved.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0